Τέλος η επιτροπή για το Χρέος με απόφαση Βούτση

Τέλος η επιτροπή για το Χρέος με απόφαση Βούτση Facebook Twitter
4

Διαλύθηκε με απόφαση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση η επιτροπή για το Χρέος, που είχε συστήσει η πρώην Πρόεδρος Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στην απόφαση που ανακοινώθηκε χθες, ημέρα απεργίας, αντέδρασαν έντονα τόσο η κ. Κωνσταντοπούλου, όσο και η Λαϊκή Ενότητα που σε ανακοίνωση της κάνει λόγο για «όνειδος και προσβολή στον ελληνικό λαό», ενώ αφήνει αιχμές για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του κ. Βούτση.

Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής με απανωτά tweet κάνει λόγο για «θρασύδειλες κινήσεις σε ημέρα απεργίας».

Στην ανακοίνωσή της η ΛΑΕ αναφέρει:

«Συνιστά όνειδος και προσβολή στο χειμαζόμενο ελληνικό λαό η απόφαση του Προέδρου της Βουλής, η οποία ελήφθη ανήμερα της μεγάλης επιτυχημένης Γενικής Απεργίας, με την οποία διαλύεται η Επιτροπή Αλήθειας της Βουλής για το δημόσιο χρέος.

 

Η απόφαση αυτή ελήφθη προφανώς για να πάψει η Βουλή να ενοχλεί τους πιστωτές και τη κηδεμονία τους στη χώρα, αφού η Επιτροπή Αλήθειας της Βουλής τεκμηρίωνε με πραγματικά δεδομένα και σε επιστημονική βάση ότι το χρέος είναι απεχθές, επονείδιστο και μη βιώσιμο.

 

Είναι τραγικό ότι ο Πρόεδρος της βουλής, με αυτήν την αυταρχική του απόφαση, επιχειρεί να βάλει ταφόπετρα σε κάθε διεκδίκηση για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Και με την ευκαιρία, δεν μας λέει ο Πρόεδρος, που διαλύει την Επιτροπή Αλήθειας για το χρέος, τι προτίθεται να κάνει εκ μέρους της Βουλής για τη διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των Γερμανικών επανορθώσεων; Ή μήπως και αυτές οι διεκδικήσεις έγιναν “καπνός” για να μη διαταράσονται οι φιλικές σχέσεις με Μέρκελ και Σόϊμπλε;»

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Μην τσιμπάτε κομπαντρες, ο Βούτσης θέλει απλά να αφήσει το σημάδι του, την δικιά του βούλα. Θα μετονομαστεί σε επιτροπή ψέματος για το χρέος από αλήθεια που ήταν ως τώρα. Αθέμιτος, παράνομος, επονείδιστος...7 μήνες η Ζωή έσπερνε την ελπίδα ανάμεσα στους άποικους. Τώρα ήρθε η ώρα του συμβιβασμού και της υποχώρησης ακόμα και μέρους της εθνικής κυριαρχίας. ¨Ολα αυτά για μία υπόσχεση ότι ίσως να σας κόψουμε λίγο από το χρέος. Το παράνομο, επονείδιστου χαρακτήρα μη βιώσιμου χρέους.
Μια φωτογραφία 1000 λέξεις;Η Ζωή, σαν να είναι εκείνη η επιτροπή, δείχνει την έξοδο στον Βούτση, σαν να είναι εκείνος το νεομνημόνιο.Αλλά το μνημόνιο (Ο Βούτσης) χαμογελάει πονηράκαι ξανά προς την δόξα τραβά...Άλλωστε όπως είπαμε, τι ξέρει η ηλεκτρονική πολιτισμένη μπανανία από την επιτροπή;Μόνο την Ζωή...και αυτή είναι τρελή...Το είπαν και δημοσιογράφοι στις ειδήσεις!Τώρα το γιατί σταμάτησε την επιτροπή, όποιος διάβασε το πόρισμα το περίμενε...Έχουμε και την φλογερή κόντρα με τον Πανούση τώρα, που να ασχολείσαι με επιτροπές τρελών...