Ο Νταβούτογλου καλεί τον Τσίπρα να δουν μαζί μπάλα

Ο Νταβούτογλου καλεί τον Τσίπρα να δουν μαζί μπάλα Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

Στις 17 και 18 Νοεμβρίου είναι οι πιθανότερες ημερομηνίες για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία και τη συνάντηση του με τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Αχμέτ Νταβούτογλου, με κύριο θέμα το προσφυγικό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός κάλεσε τον Έλληνα ομόλογό του να δουν μαζί τον φιλικό αγώνα Τουρκίας-Ελλάδας στις 17 του μήνα.

Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Τουρκία με πακέτο προτάσεων για το προσφυγικό, αναζητώντας έναν συμβιβασμό προκειμένου να περιοριστεί η προώθηση προσφύγων προς την Ελλάδα. Ο Πρωθυπουργός έχει προτείνει τη δημιουργία κέντρων υποδοχής σε τουρκικό έδαφος και έχει διαμηνύσει ότι θα ήθελε η διαδικασία επανεγκατάστασης των προσφύγων προς τις ευρωπαϊκές χώρες να γίνεται απευθείας από την Τουρκία.

Διπλωματικές και κυβερνητικές πηγές εκφράζουν ωστόσο σοβαρές επιφυλάξεις για τη χρονική στιγμή που επιλέγεται για μια τέτοια επίσκεψη, καθώς ο Ερντογάν έχει μόλις βγεί μεγάλος νικητής από την κάλπη και μπορεί να θέσει όρους από θ΄’εση ισχύος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM