Δείτε LIVE τη συνέντευξη τύπου Φρανσουά Ολάντ και Αλέξη Τσίπρα

Δείτε LIVE τη συνέντευξη τύπου Φρανσουά Ολάντ και Αλέξη Τσίπρα Facebook Twitter
0

Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη προσκεκλημένος του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, έφθασε στην Αθήνα την Πέμπτη και σήμερα αναμένεται να επιστρέψει στη Γαλλία. Θα ακολουθήσει η ομίλία του ελληνικό κοινοβούλιο, ενώ λίγο νωρίτερα ολοκληρώθηκε η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στην ομιλία του στο κοινοβούλιο εκτιμάται πως ο κος Ολάντ θα μιλήσει για τον "οδικό χάρτη", που θα πρέπει να ακολουθήσει νομοθετικά η χώρα, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ενώ αναμένεται να επαναλάβει την υποστήριξή του στην αναδιάρθρωση του χρέους "η οποία αποτελεί αναμφισβήτητο μέρος της λύσης", όπως είχε δηλώσει στην Ευρωβουλή.


Στη συνέχεια, ο Γάλλος πρόεδρος και ο πρωθυπουργός θα μεταβούν για περιήγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης.


Θα ακολουθήσει γεύμα που θα παραθέσει ο πρωθυπουργός προς τιμήν του κ. Ολάντ και της συνοδείας του και έπειτα ο Γάλλος Πρόεδρος και η αντιπροσωπεία θα αναχωρήσουν για το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή ανακήρυξης του κ. Ολάντ ως Επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστήμιο Αθηνών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Πολιτική / Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Ο υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος θα συμβάλλει στην οδική ασφάλεια και τη σύντμηση της διαδρομής από και προς τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία, καθώς και στην ευρύτερη ανάπτυξη της Δυτικής Πελοποννήσου
NEWSROOM