Υπουργικό συμβούλιο σε λίγο με «εξοργισμένο» τον Πρωθυπουργό

Υπουργικό συμβούλιο σε λίγο με «εξοργισμένο» τον Πρωθυπουργό Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
4

Υπουργικό συμβούλιο έχει συγκαλέσει για τις 9 το πρωί ο Πρωθυπουργός με θέματα την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών καθώς αυτή θα πρέπει να ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου ενώ οι δανειστές πιέζουν την ίδια ώρα για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας από τις 120 χιλιάδες ευρώ αντικειμενική αξία και με εισόδημα πάνω από 12.000. Η κυβέρνηση από την πλευρά της προτείνει εισόδημα 35 χιλιάδων ευρώ και αντικειμενική αξία ακινήτου στις 300 χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση στο Υπουργικό θα γίνει η προετοιμασία για την παρουσίασή του νομοσχεδίου, το οποία μάλιστα κατά κυβερνητικό αξιωματούχο θα παρουσιαστεί άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, στη συνεδρίαση του Υπουργικού αναμένεται να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, ο οδικός χάρτης για το επόμενο διάστημα και ο συντονισμός του κοινοβουλευτικού έργου.

Παράλληλα ο Πρωθυπουργός αναμένεται να επιπλήξει και πάλι υπουργούς που προβαίνουν σε δηλώσεις που προκαλούν όπως αυτή του υπουργού Παιδείας χθες ο οποίος χαρακτήρισε «πενταροδεκάρες» την αύξηση στον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και «εύπορους» όσους στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία.

Ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται εξοργισμένος και με τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σεβαστάκη ο οποίος χθες είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να πάρει πίσω το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση αφού «το πολιτικό κόστος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι, σε σχέση με το κοινό του, από τη δυσαρέσκεια των γονέων των παιδιών των ιδιωτικών σχολείων»>

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM