Στις 12 τα μεσάνυχτα οι ονομαστικές ψηφοφορίες επί της αρχής και επί ορισμένων άρθρων

Στις 12 τα μεσάνυχτα οι ονομαστικές ψηφοφορίες επί της αρχής και επί ορισμένων άρθρων Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
0

Μετά από σχετική πρόταση του προεδρεύοντος του Σώματος Νικήτα Κακλαμάνη, ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής, αποφάσισε να διεξαχθούν οι ονομαστικές ψηφοφορίες, τα μεσάνυχτα απόψε, τόσο επί της αρχής που έχει ήδη ζητήσει από χθες το ΚΚΕ, όσο και επί ορισμένων άρθρων του νομοσχεδίου για προαπαιτούμενα, που αναμένεται να καταθέσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.


Σύμφωνα με τον κ. Κακλαμάνη, με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους βουλευτές να τοποθετηθούν επί του νομοσχεδίου, καθώς από τη λίστα όσων έχουν εγγραφεί για να πάρουν το λόγο, απομένουν περισσότεροι από 90 βουλευτές.

Η συζήτηση επί των άρθρων να ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι και να ολοκληρωθεί στις 12 τα μεσάνυχτα.

Το Associated Press σημειώνει πως αυτό είναι το πρώτο τεστ για τον Έλληνα πρωθυπουργό μετά τη διάσπαση στο κόμμα του.

Η διάσταση απόψεων στην κοινοβουλευτική του ομάδα, την προηγούμενη φορά τον οδήγησε να προχωρήσει σε εκλογές και αρκετά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσουν και να δημιουργήσουν τη Λαϊκή Ενότητα, γράφει το άρθρο. Τώρα, μένει να διαφανεί αν υπάρχουν άλλοι αντιρρησίες μέσα στο κυβερνών κόμμα.

Το πρακτορείο αναφέρει πως η ψήφιση του συγκεκριμένου πακέτου λιτότητας και μεταρρυθμίσεων περιλαμβάνει μια σειρά σκληρών μέτρων που θα πλήξουν όσους θέλουν να προχωρήσουν σε πρόωρη συνταξιοδότηση, εκείνους που κατέχουν περιουσία καθώς θα φορολογηθούν περισσότερο, ενώ προβλέπεται να υπάρξει περαιτέρω μείωση των δαπανών. Κι όλα αυτά για να εκταμιευτεί η υποδόση των δύο δισεκατομμυρίων που προβλέπεται από τη συμφωνία του Ιουλίου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Πολιτική / Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Ο υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος θα συμβάλλει στην οδική ασφάλεια και τη σύντμηση της διαδρομής από και προς τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία, καθώς και στην ευρύτερη ανάπτυξη της Δυτικής Πελοποννήσου
NEWSROOM