Παππάς: Εντός Οκτωβρίου το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες

Παππάς: Εντός Οκτωβρίου το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
1


Εντός του μηνός θα κατατεθεί στη Βουλή και θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, προανήγγειλε την Τετάρτη το βράδυ στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο οποίος απάντησε στον αρχηγό της ΝΔ, Ευ. Μεϊμαράκη, ασκώντας έντονη κριτική για τη στάση του κόμματός του στο θέμα.

«Εμείς καταλογίσαμε τα τέλη χρήσης ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων, χαρτιά έτοιμα, τα οποία οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έβαζαν την υπογραφή τους. Γιατί άραγε;» ανέφερε ο κ. Παππάς και απάντησε εκφράζοντας την απορία του για τα όσα ο πρόεδρος της ΝΔ του καταλόγισε περί του χειρισμού του αναφορικά με το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες. «Ολοκληρώνεται η διαβούλευση. Αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι έμεινα με το στόμα ανοιχτό για την κριτική του προέδρου της ΝΔ» είπε, για να ατιολογήσει ότι τις προηγούμενες ημέρες τα στελέχη της ΝΔ μάς κατηγορούσαν ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν έπρεπε ποτέ να έρθει. Όπως είπε ο κ. Παππάς, ο κ. Μεϊμαράκης σχολίασε κάπου ότι «δεν είναι νομοσχέδιο, είναι κάποιες ιδέες», κι άλλο στέλεχος της ΝΔ διατεινόταν ότι «δεν χρειάζονται άδειες διότι είμαστε στην ψηφιακή εποχή», για να προσθέσει: «Τώρα μας λένε ότι δεν το φέρνουμε για να εκβιάζουμε - λέει - τα κανάλια για να μας μεταχειρίζονται προνομιακά».

«Χαίρομαι γιατί η απορία μου θα λυθεί σύντομα. Διότι το νομοσχέδιο μέσα στο μήνα θα έρθει και θα ψηφιστεί από τη Βουλή. Και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του» ενημέρωσε το Σώμα ο υπουργός Επικρατείας.

Προανήγγειλε, επίσης, ότι στο εν λόγω νομοσχέδιο, εκτός από την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, θα εμπεριέχεται και η σύσταση θυγατρικής της ΕΡΤ, η οποία με βάση τον νόμο της ίδρυσής της, γίνεται και πάροχος ψηφιακού δικτύου, «οπότε θα περάσουμε σε μια εποχή όπου θα παύσει το καθεστώς του ιδιωτικού μονοπωλίου».

Ακόμη, το νομοσχέδιο θα ρυθμίζει θέματα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, θα συγκροτεί το Εθνικό Συμβούλιο Επικοινωνιακής Πολιτικής «για να μπορέσουμε με συντονισμένο τρόπο να αξιοποιήσουμε τι δυνατότητες της Πολιτείας για να βελτιώσει την εικόνα της χώρας διεθνώς», όπως είπε ο κ. Παππάς, και θα ιδρύει Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων.

Τέλος, ο υπουργός Επικρατείας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η σύσταση Μητρώου Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης, έτσι ώστε «να διαμορφώσουμε το ρυθμιστικό πλαίσιο για τη λειτουργία αυτού του χώρου, ο οποίος χαρακτηρίζεται από την ασυδοσία και τις αρρύθμιστες εργασιακές σχέσεις και να συμβάλλουμε στην τακτοποίησή του».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια