Θεανώ Φωτίου: Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε όλη την Ελλάδα

Θεανώ Φωτίου: Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε όλη την Ελλάδα Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ
0

Με την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης ασχολήθηκε στις προγραμματικές της δηλώσεις η Θεανώ Φωτίου.

Η αρμόδια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης επισήμανε ότι θα επιχειρηθεί η ενίσχυση των δράσεων αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και η χρησιμοποίηση κάθε μέσου για την ανακούφιση των απόρων.

Κατά την ανάγνωση των προγραμματικών της δηλώσεων της Βουλή, εξήγγειλε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα γίνει εκμετάλλευση των αδιάθετων οπωροκηπευτικών ώστε αντί να θάβονται στις χωματερές να διατίθενται σε άπορες οικογένειες.

Προανήγγειλε παράλληλα ότι τον Απρίλιο του 2016 θα επεκταθεί το πρόγραμμα παροχής ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε όλη την Ελλάδα, από τις 13 περιφέρειες που συμμετέχουν σήμερα και το 2017 θα θεσμοθετηθεί η καθολική εφαρμογή του.

«Η τροφή είναι πολύτιμη για να πετιέται και με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα εκμεταλλευτούμε τα αδιάθετα οπωροκηπευτικά (ροδάκινα και άλλα ) για να δοθούν σε συμπράξεις και να μην πετιούνται» είπε η κυρία Φωτίου επισημαίνοντας ότι «Τον νόμο για την ανθρωπιστική κρίση θα τον συνεχίσουμε και το 2016 και έχουμε πιστώσει τα κονδύλια. Επίσης θα τον διευρύνουμε με την κάρτα δωρεάν μετακίνησης και την κάρτα υγείας για τους ανασφάλιστους της χώρας».

Οι επόμενες κινήσεις του υπουργείου περιλαμβάνουν τις εξής δράσεις:

- Ενεργοποίηση ταμείου απόρων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παροχές σε τρόφιμα , προϊόντα καθαρισμού, κοινωνικά φροντιστήρια και μονάδες ψυχολογικής στήριξης. Η διανομή τροφίμων θα επεκταθεί ώστε να περιληφθούν και τα νωπά ενώ οι προμήθειες δεν θα γίνονται κεντρικά μέσω ενός προμηθευτή αλλά μέσω των τοπικών συμπράξεων για να τονωθεί η τοπική αγορά.

- Ρυθμίσεις για αγορές χωρίς μεσάζοντες με φθηνά ελληνικά προϊόντα.

- Σχολικά γεύματα για την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχιας. Δημιουργήθηκε ειδικός λογαριασμός και ήδη έχει καταθέσει 12 εκατ. ευρώ η ΓΣΕΕ ενώ αναμένεται να χρηματοδοτηθεί και από τις συστημικές τράπεζες.

- Νέο θεσμικό πλαίσιο για αδειοδότηση, λειτουργία και συνεργασία ιδρυμάτων.

- Θα θεσμοθετηθεί με νόμο πλαίσιο εντός του 2016 εθνικό σύστημα κοινωνικής αλληλεγγύης.

- Το Απρίλιο του 2016 η εφαρμογή του προγράμματος ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε όλη την χώρα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM