Eπέκταση του συμφώνου συμβίωσης για το ομόφυλα ζευγάρια εξήγγειλε ο Παρασκευόπουλος

Eπέκταση του συμφώνου συμβίωσης για το ομόφυλα ζευγάρια εξήγγειλε ο Παρασκευόπουλος Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
10

Την επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης προκειμένου αυτό να καλύψει και τα ομόφυλα ζευγάρια εξήγγειλε σήμερα κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

Το σχετικό νομοσχέδιο είχε δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το καλοκαίρι από τον υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά τελικά δεν κατατέθηκε προς ψήφιση. Ωστόσο ο κ. Παρασκευόπουλος δήλωσε πως τώρα προτίθεται να προωθήσει άμεσα το θέμα μαζί με άλλα ζητήματα αντιρατσιστικού ενδιαφέροντος.

Πιο αναλυτικά, ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα ρυθμιστούν νομοθετικά ορισμένα θέματα κράτους δικαίου και ισονομίας, όπως «η νέα μορφή συμφώνου κοινωνικής συμβίωσης με αναγνώριση γάμου ομοφύλων και ετεροφύλων», νέες εγγυήσεις ελευθερίας του Τύπου ώστε να διασφαλίζονται οι πολίτες από το γνωστό φαινόμενο κιτρινισμού και να αποθαρρύνονται από την άλλη οι υπέρμετρες αποζημιώσεις που μπορεί να λειτουργήσουν σαν άτυπη λογοκρισία, καθώς και θέματα που αφορούν την αντιρατσιστική νομοθεσία που δεν καλύπτει ισομερώς το πεδίο του ρατσιστικού λόγου και πράξεων.


Επίσης θα υπάρχει εθνικό σχέδιο δράσης για τα δικαιώματα του ανθρώπου, εθνικό σχέδιο δράσης για τα δικαιώματα του παιδιού ενώ αντίστοιχο σχέδιο θα υπάρξει για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Γιατί ειναι οι προγραμματικές δηλώσεις τωρα.Δηλ: Θέλεις να κάνεις 5, εξαγγελεις 100 καινσυο τέλος τα ξεχνάς όλα και πας για καφέ... Καπουτσίνο ή Νες? Αυτό ειναι το πραγματικο δίλημμα !