Με την πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντ. Ρούσεφ, και τον πρόεδρο του Ισημερινού, Ρ. Κορέα συναντήθηκε ο Τσίπρας

Με την πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντ. Ρούσεφ, και τον πρόεδρο του Ισημερινού, Ρ. Κορέα συναντήθηκε ο Τσίπρας Facebook Twitter
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί με την Πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ ενώ παρακολουθούν ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο περιθώριο της Συνόδου κορυφής του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.
3

Με την πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, και τον πρόεδρο του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα, είχε συναντήσεις σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Αντικείμενο της μεταξύ τους συζήτησης κατά τη συνάντησή του με την κ. Ρούσεφ ήταν η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, ιδιαίτερα στον αγροτοδιατροφικό τομέα, την αεροναυπηγική βιομηχανία και την ενέργεια. Προκειμένου να προωθηθεί η συνεργασία τους τομείς αυτούς, αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων. Επίσης συζητήθηκε η πολιτιστική συνεργασία των δύο χωρών εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, ενώ ο κ. Τσίπρας προσκάλεσε την Ντίλμα Ρούσεφ να επισκεφθεί την Αθήνα τον Φεβρουάριο, προκειμένου να παραλάβει την Ολυμπιακή Φλόγα.

Με την πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντ. Ρούσεφ, και τον πρόεδρο του Ισημερινού, Ρ. Κορέα συναντήθηκε ο Τσίπρας Facebook Twitter
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ραφαέλ Κορέα

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ισημερινού αντικείμενο της μεταξύ τους συζήτησης ήταν το ζήτημα του Χρέους και η σημασία της αναδιάρθρωσής του για την οικονομική ανάπτυξη. Συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις της Λατινικής Αμερικής με την Ευρωπαϊκή Ένωση, και ο ρόλος της Ελλάδας ως γέφυρας ανάμεσα στα δύο μέρη.

Τηλεφώνημα από τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του, δέχτηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Νετανιάχου προσκάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί το Ισραήλ.


Αντικείμενο της μεταξύ τους επικοινωνίας ήταν επίσης η κρίση της Συρίας, καθώς και το ζήτημα των προσφυγικών ροών. Τέλος ο κ. Νετανιάχου εξέφρασε την πρόθεσή του να συμβάλλει στην υλοποίηση της κυβερνητικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Το αυριανό πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη:


1 Ώρα Αμερικής 9:30-10:00
Ώρα Ελλάδος 4:30-5:00μμ Συνάντηση Α.Τσίπρα με Ν. Αναστασιάδη
2 Ώρα Αμερικής 10:30-14:00
Ώρα Ελλάδος 19:30-21:00 Συνάντηση Κορυφής υπό την προεδρία Ομπάμα για την καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού και του ISIL
3 Ώρα Αμερικής 16:00
Ώρα Ελλάδος 23:00 Παρουσία Πρωθυπουργού στην ομιλία του Ν. Αναστασιάδη
4 Ώρα Αμερικής 17:40-17:50
Ώρα Ελλάδος 00:40-00:50 Συνάντηση Πρωθυπουργού με Γενικό Γραμματέα ΟΗΕ Ban Ki-moon
5 Ώρα Αμερικής 18:30-20:30
Ώρα Ελλάδος 1:30-3:30πμ Παρουσία Πρωθυπουργού στη δεξίωση της ΕΕ.
6 Ώρα Αμερικής 19:30
Ώρα Ελλάδος 2:30πμ Συνάντηση πρωθυπουργού με την ομογένεια
7 Ώρα Αμερικής 20:30
Ώρα Ελλάδος 3:30πμ Δείπνο προς τιμήν του Πρωθυπουργού, και της ελληνικής αντιπροσωπείας από τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Λεχ Βαλέσα επανεμφανίστηκε 35 χρόνια μετά τις πρώτες ελεύθερες εκλογές στην Πολωνία

Διεθνή / O Λεχ Βαλέσα επανεμφανίστηκε 35 χρόνια μετά τις πρώτες ελεύθερες εκλογές στην Πολωνία

Ο Λεχ Βαλέσα είναι το πρόσωπο που έχει συνδεθεί με την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος του στρατηγού Γιαρουζέλσκι και κατά πολλούς με την πτώση της ίδιας της Σοβιετικής Ένωσης
NEWSROOM
Ο Στέφανος Κασσελάκης αφήνει κριτική πέντε αστέρων στο δικό του εστιατόριο στις Σπέτσες

It's Viral / Ο Κασσελάκης άφησε κριτική στο δικό του εστιατόριο στις Σπέτσες κι έβαλε «άριστα, πέντε αστέρια»

Δεκάδες σχόλια και αντιδράσεις στα social media για την κίνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να αποθεώσει το «Pura Vita» στις Σπέτσες, χωρίς να διευκρινίσει ότι η επιχείρηση του ανήκει
NEWSROOM
Μαρινάκης για Κασσελάκη: Σήμερα άπαντες κατάλαβαν γιατί απέφευγε να παρουσιάσει το Πόθεν Έσχες του

Πολιτική / Μαρινάκης για Κασσελάκη: Σήμερα άπαντες κατάλαβαν γιατί απέφευγε να παρουσιάσει το Πόθεν Έσχες του

«Σχετικά με τα ψεύδη και τις χυδαίες συκοφαντίες του για την περιουσιακή κατάσταση του Πρωθυπουργού, τον ενημερώνουμε για πολλοστή φορά ότι ο Πρωθυπουργός ελέγχεται εξονυχιστικά τα τελευταία 20 χρόνια» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Το απαραίτητο ιντερμισιον απ΄την πραγματικότητα γιατί αυτό το αλέξη πες αλεύρι-ο νιετανιάχου σε γυρεύει πρέπει να του προκάλεσε παιδικό τρόμο. Μπαρεμπιπτόντως, για όσους αναρωτήθηκαν κάποια στιγμή, η Μπατζιάνα όντως περιοδεύει παρεούλα με τον γλυκούλι. Πάντα διακριτικά, πάντα στη σκιά του μεγάλου ανδρός μη την πάρουν χαμπάρι και την κράξουν για περιττά έξοδα, όπως τις προηγούμενες.
Δεν ήταν τα Αγγλικά λοιπόν. Ήταν ο ένας άλλος κόσμος που είναι εφικτός. Με τους ομοίους μας να συναγελαζόμαστε για να παίρνουμε θάρρος. Τους άλλους δεν τους θέλουμε.
Αυτοί μάλιστα! Θα μπορεί να συννενοηθεί ο άνθρωπος! Άλλωστε το πρόβλημα δεν είναι η γλώσσα αλλά η "διάσταση" που κατοικούν οι συνομιλήτες. Η Ελληνική αριστερά έχει επιβεβαιώσει πως χώρες πρότυπα είναι δημοκρατίες σαν τη Ρωσία, την Κίνα και αυτές της κεντρικής και νότιας Αμερικής. Εκεί που ΟΛΑ ειναι ωραία και χορεύουν πεντοζάλι σε κάθε δημοψήφισμα!