Θεοδωράκης: Ήττα δεν είναι το 4%, αλλά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Θεοδωράκης: Ήττα δεν είναι το 4%, αλλά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
6

«Ήττα δεν είναι το 4%. Για κάποιους άλλους μάλιστα θα ήταν και επιτυχία. Ήττα ήταν που δεν κυριαρχήσαμε στον χώρο που θέλαμε να κυριαρχήσουμε. Ήττα είναι που δεν μας επέλεξαν οι άνεργοι. Που απείχαν οι νέοι μας. Ήττα είναι που δεν ενθουσιάσαμε πραγματικά τον κόσμο της εργασίας. Ήττα είναι που δεν μας ψήφισαν καθόλου οι αγρότες και δεν μας άκουσε η περιφέρεια. Ήττα είναι που κάποιοι «παλιοί» έφυγαν και πήγαν -προσωρινά έστω- στην ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ. Και είναι ήττα που έχουμε ξανά κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και στη Βουλή ενισχύθηκαν συντηρητικές και ακραίες φωνές. Και όλα αυτά θα ήταν ήττα ακόμη κι αν παίρναμε 6%» σχολίασε, ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης της νυν και πρώην Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού, της Συντονιστικής Επιτροπής, της Ομάδας Πολιτικού Σχεδιασμού και της Συντονιστικής Επιτροπής της Επιτροπής Διαλόγου στη Βουλή.

Όσον αφορά τις συνεργασίες της επόμενης μέρας είπε ότι «το Ποτάμι ή θα συνεχίσει αυτόνομο ή θα διαλυθεί. Δεν θα γίνει πάντως συμπλήρωμα στην ΝΔ – το ΠΑΣΟΚ – τον ΣΥΡΙΖΑ. Και παρακαλούνται όσοι πρεσβεύουν συγκολλήσεις, παζάρια, εκπτώσεις και ομαδικές φωτογραφίες με ότι αυτοπροσδιορίζεται κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά, να επιλέξουν μια ακτή και να βγουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεργασθούμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συμβιβαστούμε. Αλλά θα παραμείνουμε Ποτάμι».

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

Πολιτική / Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

«Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM
«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

5 σχόλια
Το ποτάμι ή θα προχωρήσει στην δημιουργία δυνατής κετρώας συνεργασίας ή θα καταντήσει γραφικο.Και τωρα, αν συνενωθει με την δημοκρατική συμπαράταξη θα ειναι η τρίτη κοινοβουλευτικη ομάδα διωχνοντας τη ΧΑ απο την τρίτη θέση.Ας σοβαρευτει ο Σταύρος.
Το ποτάμι δεν μπόρεσε να μιλήσει στους άνεργους γιατί η πλειοψηφία των ανέργων στην Ελλάδα ονειρεύεται θέση στο δημόσιο. Η λέξη "ανάπτυξη" ισοδυναμεί με το διάολο. Οι νέοι, στην πλειοψηφία τους, είναι νέοι. Τί άλλο να ψηφίσει ένας νέος από έναν άπειρο νεανία που προκάλεσε το capital control, μεταξύ άλλων σοβαρότατων καταστροφών, και έναν γηραιό ξεκούτη που on air λιγουρεύτηκε κοριτσάκια; Ο κόσμος της εργασίας αποτελείται επι το πλείστον από κάτι φαντάσματα, από τον έναν στους 5 φίλους με τους οποίους μοιράζεται το ίδιο άγχος και την ίδια απογοήτευση με μια μικρή δόση "ευτυχώς που έχω ακόμα δουλειά" να τον ξεχωρίζει λιγάκι απ΄τους υπόλοιπους. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και οι ελεύθεροι επιχειρηματίες είναι ξεκρέμαστοι και ιδιαίτερα πιεσμένοι. Δεν είναι δύσκολο να σου στρίψει και να ψηφίσεις αυτοκαταστροφικά. Εν ολίγοις, η απειρία, η κοσμοθεωρία μας (σε αντίθεση με την προτεσταντική) και η απελπισία μας νεκρανάστησαν το παλιό, καλό πασοκ που γέννησε και γεννήθηκε σ΄αυτήν την απογοητευτική κοινωνία. Το Ποτάμι δεν χωράει σε αυτήν την κοινωνία. Και σε λίγο, ούτε η ΝΔ αν προσπαθήσει να γίνει λαϊκο κόμα".
Ακριβώς! Όπως δεν θα καταφέρεις ποτέ να πουλήσεις Ζαουερκραουτ στην Ελλάδα, έτσι δεν θα μπορέσεις να καταφέρεις πουλήσεις φιλελεύθερες ιδέες και ιδιωτική ανάπτυξη σε ένα "πελατειακό κοινό" που είναι διορισμένο -ή εύχεται να διοριστεί- στο δημόσιο. Γιαυτό εκλέχθηκε και ο Τσίπρας υποσχόμενος επιστροφή στο 2,5 ώρα μεσημεριανό στο σπίτι, με 2.500 μισθό, μετά από μια μέρα αναιμικής παραγωγής στην εργασία.
Οταν έγραφα σε παλιότερο σχόλιο μου ότι οι Ποταμίσιοι πρέπει να προμηθευτούν άμεσα βάρκες και σωσίβια διότι φούσκωσε ο Ποταμός και θα τους πνίξει δεν ακούγανε.Καλά να πάθουν ! τώρα δε σώνονται ούτε απο τις ειδικές ομάδες διάσωσης.
Α, ρε Σταύρο, αδιόρθωτος είσαι κι εγωίσταρος. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είναι ήττα. Είναι καταστροφή. Το 4%, τη στιγμή που, όπως λες, δεν σε ψήφισαν άνεργοι, νέοι, εργάτες, άνθρωποι της εργασίας, αγρότες και περιφέρεια, λυπάμαι, αλλά μόνον ως ήττα λαμβάνεται.