Δείτε Live την ορκωμοσία του Αλέξη Τσίπρα

Δείτε Live την ορκωμοσία του Αλέξη Τσίπρα Facebook Twitter
0

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης πήρε στις έξι το απόγευμα, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο , ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος ορκίζεται απόψε.

Κατά την συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Mέγαρο ο κ. Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επισήμανε ότι «ήταν μια εκλογική αναμέτρηση που έγινε σε συνθήκες πολιτικού πολιτισμού. Δόθηκε η δυνατότητα στον ελληνικό λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του». Μάλιστα ο πρόεδρος του Σύριζα, στηριζόμενος και στις δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμενου, για την στήριξη κυβέρνησης, ανέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Φρονώ ότι υπάρχει δεδηλωμένη πλειοψηφία για να προχωρήσουμε στον σχηματισμό κυβέρνησης».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαντώντας στον κ. Τσίπρα επισήμανε ανάμεσα στα αλλά, με αφορμή το κλίμα των εκλογών πως «η ποιότητα της Δημοκρατίας μας βελτιώνεται παρά την οικονομική και κοινωνική κρίση και αυτό είναι παρήγορο». Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ακόμη πως «με βάση τη δύναμη των κομμάτων, όπως μου ανακοινώθηκε, δεν υπάρχει λόγος να δοθεί διερευνητική εντολή. Σας παρέχω εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και σας προτείνω να γίνει η ορκωμοσία σήμερα το βράδυ στις 20:00 και η ορκωμοσία της κυβέρνησης στο χρόνο που θα προτείνετε».

Ο κ Τσίπρας, ευχαρίστησε τον κ Παυλόπουλο «γιατί όλο αυτό το διάστημα μαζί με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό είχατε την ευθύνη συντονισμού για τις εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα» και επισήμανε ότι λόγω της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό, που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη και όπου επίσης προγραμματίζεται να πάρει μέρος, ο ίδιος θα ήθελε να μην καθυστερήσει ο σχηματισμός κυβέρνησης.

Ο κύριος Τσίπρας έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον πρώην διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Δημήτρη Τζανακόπουλο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Πολιτική / Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Το νέο γενικό νοσοκομείο στην Κομοτηνή θα έχει δυναμικότητα 165 κλινών και θα αντικαταστήσει το «Σισμανόγλειο», ένα από τα παλαιότερα εν λειτουργία νοσοκομεία στη χώρα
NEWSROOM
Στην Τουρκία περί τα τέλη 2024 θα συγκληθεί το ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας, συμφώνησαν Μητσοτάκης-Ερντογάν

Πολιτική / Στην Τουρκία περί τα τέλη 2024 θα συγκληθεί το ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας, συμφώνησαν Μητσοτάκης-Ερντογάν

Αμφότεροι αναγνώρισαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διμερείς σχέσεις τους τελευταίους μήνες και είναι σημαντικό ότι παρά τις διαφορές, εστίασαν στα θετικά
NEWSROOM
Τα συμπεράσματα από τις κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Ερντογάν- Οι συμφωνίες και οι «κόκκινες» γραμμές

Πολιτική / Οι συμφωνίες και οι «κόκκινες» γραμμές από τις κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Ερντογάν

Για «τουρκική» μειονότητα μίλησε ο Ερντογάν, «είναι θρησκευτική» απάντησε ο πρωθυπουργός- Οι κοινές δηλώσεις και η διαφωνία του πρωθυπουργού με τον Ερντογάν σε live μετάδοση για το αν η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση
NEWSROOM