Την ίδρυση ενός ειδικού «Ταμείου Στήριξης Νέων Επιστημόνων» προτείνει ο Βασίλης Λεβέντης

Την ίδρυση ενός ειδικού «Ταμείου Στήριξης Νέων Επιστημόνων» προτείνει ο Βασίλης Λεβέντης Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

«Διάγουμε ιστορικές στιγμές ως έθνος, με την βαθιά και πλατικά κοινωνική, πολιτισμική και οικονομική κρίση, να απειλεί όχι μόνο την πλήρη κατάρρευση της Ελληνικής κοινωνίας, αλλά και την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας» γράφει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης σε άρθρο του που δημοσίευσε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, στην ιστοσελίδα του κόμματος.

Και συνεχίζει:

Εξάλλου σε όλες τις οδυνηρές στιγμές του Ελληνικού έθνους, της οικονομικής χρεοκοπίας επακολουθούσαν βαριά πλήγματα στην εθνική μας κυριαρχία.

Της ειδεχθούς χρεοκοπίας του 1893 και του τραγικού «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» του κατά τα άλλα σπουδαίου και αναγεννητικού Χαριλάου Τρικούπη, που λύγισε κάτω απο το βάρος της φαυλοκρατικής αντιπολίτευσης του ρουσφετολόγου Θόδωρου Δηλιγιάννη, ακολούθησε η εθνική ταπείνωση του ελληνοτουρικού πολέμου του 1897.

Κάτω απο αυτές τις συνθήκες, πρέπει τάχιστα να αναληφθεί μια γιγάντια πρωτοβουλία ηθικής και πολιτικής αναγέννησης της πατρίδας μας, που πρoμετωπίδα της θα έχει την πάντοτε προμαχούσα στο προσκήνιο της ιστορίας νεολαία. Την λαμπρή Ελληνική νεολαία που σε όλα τα μείζονα ιστορικά μας ορόσημα, με τον αγνό πατριωτισμό της, το αδιαμφισβήτητο δημοκρατικό της ήθος, και την κοινωνική της ανιδιοτέλεια, συντέλεσε καθοριστικά στο να πραγματωθούν σωστικές εθνικές παρεμβάσεις και να εμπεδωθεί η δημοκρατία στην Ελλάδα. Και στον ανένδοτο του αοίδιμου Γεωργίου Παπανδρέου και στο ιστορικό «1-1-4» και στον αντιδικτατορικό αγώνα, αλλά και στο νεολαιΐστικο κίνημα του Πολυτεχνείου, η Ελληνική νεολαία προσέφερε ατίμητες υπηρεσίες στην δημοκρατική ανασυγκρότηση της πατρίδας μας.

Και με αυτήν πρέπει σήμερα να ξαναγράψουμε το αφήγημα της κοινωνικής και οικονομικής αναγέννησης της χώρας.
Η «Ένωση Κεντρώων» έχει επεξεργαστεί στοχευμένες πολιτικές προτάσεις, που με κεντρικό τους πυρήνα το διανο-ητικό κεφάλαιο της ελληνικής νεολαίας, θα καταστεί σύντομα δυνατή η ανασυγκρότηση της πατρίδας μας.
Μοίρα τραγική στα οδυνηρά χρόνια των Μνημονίων, όλη η αφρόκρεμα και το πολύτιμο επιστημονικό δυναμικό απο την ελληνική νεολαία, εγκαταλελειμμένα απο την παραπαίουσα πολιτική μας τάξη, αναγκάσθηκαν σε μετανάστευση στο εξωτερικό. Και μαζί με την ακύρωση της τεράστιας επένδυσης που έκανε το Ελληνικό κράτος σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, εργαστήρια και υποδομές για να τους καταστήσει «μάχιμους» επιστήμονες, τους αποστερήθηκε η δυνατότητα να προσφέρουν στην χώρα, στην πιο οδυνηρή της στιγμή.

Η «Ένωση Κεντρώων» κηρρύσει άμεσα συναγερμό στην καυτηρίαση της χαίνουσας αυτής πληγής για το έθνος και προτείνει δέσμη μέτρων, για την ενεργοποίηση όχι μόνο του σπουδαίου υπάρχοντος επιστημονικού μας δυναμικού, αλλά και για τον επαναπατρισμό λαμπρών νέων ελλήνων επιστημόνων απο το εξωτερικό, που θα σηκώσουν το βάρος της αναδημιουργίας της χώρας.
Και αυτό απαιτεί προτάσεις και κίνητρα. Προτείνει έτσι την ίδρυση ενός ειδικού «Ταμείου Στήριξης Νέων Επιστημόνων» (ΤΑΣΕΝ), που αφού επιχορηγηθεί γενναία απο εθνικούς πόρους και μεταφορά κεφαλαίων απο άλλες εθνικές δαπάνες – που δεν είναι πρωτεύουσας σημασίας αυτή την στιγμή – με ένα καλά επεξεργασμένο και ενορατικό στο μέλλον σχέδιο, θα βελτιστοποιήσει την συμμετοχή του νέου επιστημονικού μας δυναμικού στην αδήριτη προσπάθεια οικονομικής ανασυγκρότησης.

Η καινοτομία, οι νέες τεχνολογίες, η τηλεπληροφορική, το φάσμα της γεωργικής οικονομίας, οι πρωτοπόρες βιολογικές καλλιέργειες, τα κατοχυρωμένα με brand name παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, είναι πεδία στα οποία μέσα απο τον παράλληλο συγκερασμό της ατίμητης πολιτισμικής μας κληρονομίας, της μοναδικής φυσικής μας καλλονής και της καίριας γεωστρατηγικής μας θέσης, το σπουδαίο νέο επιστημονικό μας δυναμικό, μπορεί να επιτύχει θαύματα και να ανασυγκροτήσει την πατρίδα μας.

Η «Ένωση Κεντρώων» στέκεται με ηθική ζέση δίπλα στην ελπιδοφόρο Ελληνική νεολαία και την στηρίζει πολυδύναμα. Και αποτελεί ξεχωριστή τιμή για το κόμμα μας, ότι τις τάξεις του πυκνώνουν διαρκώς λαμπρά νέα Ελληνόπουλα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM