ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Θάνου: Ουδέποτε θέσαμε θέμα φορολόγησης της Εκκλησίας

Θάνου: Ουδέποτε θέσαμε θέμα φορολόγησης της Εκκλησίας Facebook Twitter
SOOC
10

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν έθεσε ποτέ θέμα φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, καθώς κάτι τέτοιο δεν είναι στις αρμοδιότητές της, δήλωσε η Πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου πριν από τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

 «Είναι χαρά και τιμή μου, θεώρησα ότι έπρεπε να πάρω και τις ευχές της Εκκλησίας, οι οποίες θα βοηθήσουν, οπωσδήποτε, αυτό έργο, το βαρύ, το οποίο επωμιστήκαμε" σημείωσε η Β. Θάνου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. "Ωστόσο, αν και η η επίσκεψή μου στον Μακαριώτατο είναι εθιμοτυπική και είχε προγραμματιστεί ήδη από την ανάληψη των καθηκόντων μου, θα ήθελα, δεδομένης της ευκαιρίας, να διευκρινίσω ότι ουδέποτε από την κυβέρνησή μας τέθηκε θέμα φορολόγησης γενικότερα και ειδικότερα της εκκλησιαστικής περιουσίας" πρόσθεσε.

Η υπηρεσιακή πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα ζητήματα του μεταναστευτικού και του προσφυγικού, για τα οποία ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι η κυβέρνηση έδωσε όλες τις δυνάμεις της, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή λύση για την αποσυμφόρηση των νησιών που είχαν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Εξέφρασε μάλιστα την αισιοδοξία της ότι με τα μέτρα που λαμβάνονται τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ικανοποιητική επίλυση του ζητήματος.

Υπενθυμίζεται ότι υπήξε αντίδραση της Ιεράς Συνόδου με ανακοίνωση της και δυσφορία στην Εκκλησία από φράση το υπηρεσιακού υπουργού Οικονομίας κ. Χριστοδουλάκη σε διάλογο που είχε με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης. "Δέσποτα θα ήθελα να ανησυχείτε λίγο για την φορολόγηση της εκκλησίας", είχε πει ο υπουργός και ακολούθησαν όσα ακολούθησαν.

10

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Πείτε μου τον τρελό που θα τα βάλει με την γ@€?nη την εκκλησια για να τον ψηφίσω για πρώτη φορά στη ζωή μου. Μετά από 18 χρόνια αποχής στις εκλογές. Αλήθεια λέω θα τον ψηφίσω!
Χριστοδουλάκης : Μην ασχολείστε Δέσποτα πού πάνε οι φόροι του λαού, αφού εσείς δεν πληρώνετε φόρους !- Εκκλησία : Δεν έχουμε φοροαπαλλαγές, πληρώνουμε φόρους http://www.ecclesia.gr/epikairotita/main_epikairotita_next.asp?id=1524 - Χριστοδουλάκης : Εντάξει ένα λογοπαίγνιο έκανα http://www.romfea.gr/diafora/2898-epikoinonia-arxiepiskopou-me-ton-k-n-xristodoulaki)- Πρωθυπουργός : Θα ήθελα δεδομένης της ευκαιρίας να διευκρινίσω ότι ουδέποτε στην κυβέρνησή μας τέθηκε θέμα φορολόγησης γενικότερα, και ειδικότερα της εκκλησιαστικής περιουσίας, δεδομένου μάλιστα ότι η κυβέρνησή μας ως γνωστό είναι υπηρεσιακή και δεν έχει τέτοιες αρμοδιότητες ! (= 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΞΥΔΕΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ)
"θα ήθελα, δεδομένης της ευκαιρίας, να διευκρινίσω ότι ουδέποτε από την κυβέρνησή μας τέθηκε θέμα φορολόγησης γενικότερα και ειδικότερα της εκκλησιαστικής περιουσίας"Καλά σε πιστεύουμε, δεν αμάρτησες, μη φοβάσαι δεν θα σε αφορίσει η αμαρτωλή εκκλησία, άλλωστε ΚΑΜΙΑ κυβέρνηση στην ιστορία του νεοελληνικού κράτους, δεν έθεσε θέμα φορολόγησης της εκκλησίας, ποιό σκυλί δαγκώνει το χέρι που το ταϊζει;
«Είναι χαρά και τιμή μου, θεώρησα ότι έπρεπε να πάρω και τις ευχές της Εκκλησίας, οι οποίες θα βοηθήσουν, οπωσδήποτε, αυτό έργο, το βαρύ, το οποίο επωμιστήκαμε"χαχαχαχαχαχ!!!!!
Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Με το που ακουστεί έστω και μια φήμη, μια υποψία για φορολόγηση της Εκκλησίας, πέφτει μια παγωμάρα τύπου "μίλησε κανείς;;" και τρέχουν όλοι σαν φοβισμένοι να το διαψεύσουν, "όχι, όχι, εμείς δεν είπαμε τίποτε". Και φέρονται έτσι όλοι, δεξιοί, αριστεροί, υπηρεσιακοί, όλοι. Ούτε να τους "κρατούσαν" με κάτι, τι να πω.