Θέμα αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας προς όφελος των πολλών έθεσε ο Θεοδωράκης στον Ιερώνυμο

Θέμα αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας προς όφελος των πολλών έθεσε ο Θεοδωράκης στον Ιερώνυμο Facebook Twitter
4

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο είχε νωρίς το μεσημέρι ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Στην έναρξη της συνάντησής τους, ο Μακαριώτατος παρουσία των δημοσιογράφων, επεσήμανε ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή που δεν μπορεί κανείς μόνος του, και για να βγει η χώρα από την κρίση πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί.



Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέφερε το θέμα της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας υπέρ των νέων αγροτών και των φτωχών, επισημαίνοντας ότι πρέπει επιτέλους το κράτος να ξεκαθαρίσει ποια είναι η περιουσία της εκκλησίας.

Στη συνέχεια, όπως είπε θα πρέπει πολιτεία και εκκλησία να συνεργασθούν και να προσδιορίσουν τους τρόπους με τους οποίους θα αξιοποιηθεί προς όφελος των περισσοτέρων και όχι των κυκλωμάτων και των μηχανισμών.


"Μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε ένα σημαντικό θέμα –το οποίο είχαμε συζητήσει και παλιότερα- το θέμα της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας. Από παλιά ο Αρχιεπίσκοπος μου είχε μιλήσει για τις προσπάθειες που είχε κάνει να ξεκαθαριστεί το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας. Τι περιουσία υπάρχει, έτσι ώστε να μπορέσει στη συνέχεια με τη συμφωνία του κράτους να αξιοποιηθούν μεγάλα τμήματά της προς όφελος των πολλών, προς όφελος της κοινωνίας και των νέων αγροτών. Μας δόθηκε η ευκαιρία να το ξανασυζητήσουμε και νομίζουμε ότι κάποια στιγμή η πολιτεία μαζί με την Εκκλησία θα πρέπει να κάνει μια τεράστια προσπάθεια να ξεδιαλύνει αυτή την υπόθεση, για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα πολύ μεγάλο έργο για τους Έλληνες που το έχουν ανάγκη." ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Σ. Θεοδωράκη.


Από την πλευρά του ο Ιερώνυμος τόνισε: "Ως προς στο συγκεκριμένο θέμα της περιουσίας, της αγροτικής, που έχει τεθεί και παλιότερα, απλώς υπογραμμίσαμε μερικές προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρχουν. Εκκλησία και πολιτεία να συνεργαστούμε με καθαρό και απλό τρόπο, για να δούμε ποια είναι αυτή η περιουσία και πού είναι, να συνεργαστούμε με ανθρώπους που γνωρίζουν περισσότερα από εμάς –τεχνοκράτες-, να κάτσουμε κάτω και να κάνουμε υπολογισμούς και να μη λέμε λόγια στο αέρα ή να αφήνουμε τη φαντασία μας να τρέχει, να είμαστε ρεαλιστές ώστε μέσα από τη συνεργασία μας αυτή να αξιοποιήσουμε αυτή την περιουσία."

Στη συνέχεια πρόσθεσε: 'Δε θέλουμε να βγάλουμε χρήματα για μας, θέλουμε να αξιοποιήσουμε αυτή την περιουσία, με τον τρόπο που είπαμε ώστε να μπορέσει ο λαός να αναπαυθεί, τα ιδρύματα να λειτουργούν κατά τον καλύτερο τρόπο διότι σήμερα η πικρή αλήθεια είναι ότι το ένα μετά το άλλο κινδυνεύουν να κλείσουν. Επομένως είναι ένας μεγάλος αγώνας μπροστά μας."



4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM