Το φινάλε της Ζωής - Απόψε είπε την τελευταία της φράση σαν ΠτΒ και ζήτησε να καταγραφεί

Το φινάλε της Ζωής - Απόψε είπε την τελευταία της φράση σαν ΠτΒ και ζήτησε να καταγραφεί Facebook Twitter
SOOC
10

Την τελευταία της φράση ως πρόεδρος της Βουλής είπε απόψε από την έδρα της Ολομέλειας η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η απερχόμενη ΠτΒ έκανε λόγο για «ακραία εκδήλωση βίας κατά του Συντάγματος» κηρύσσοντας τη ματαίωση λόγω έλλειψης απαρτίας της συνεδρίασης για το δημόσιο χρέος.

 

Κατα την τελευταία της ομιλία σαν Πρόεδρος της Βουλής η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι θέλει ως τελευταία της φράση, να καταγραφεί ότι αντιλαμβάνεται και βιώνει ως «ακραία εκδήλωση βίας κατά του Συντάγματος αυτή την εκβιαστική επίθεση στην κοινοβουλευτική λειτουργία, τη βίαιη κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, τη βίαιη επίθεση στα ανθρώπινα δικαιώματα, τη βίαιη κατάργηση κεκτημένων ελευθεριών για τις οποίες άνθρωποι έδωσαν και την ζωή τους».

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι η κληρονομιά που θα παραδώσουμε και καλούμαστε να παλέψουμε ώστε κανείς να μην κλαδέψει αυτά που άλλοι μας κληροδότησαν κι αυτά για τα οποία πολλοί έδωσαν ιστορικούς αγώνες, αντιστάθηκαν, τίμησαν τη Δημοκρατία, την Αντίσταση και την Αριστερά» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την «πεποίθηση», κι όχι «απλώς την υπόνοια», ότι η εσπευσμένη προσφυγή στις κάλπες έγινε και για να μην ολοκληρώσουν το έργο τους οι επιτροπές για το δημόσιο χρέος, για τις γερμανικές αποζημιώσεις, για τη Ζήμενς, η εξεταστική για το μνημόνιο αλλά και για να μην δημιουργεί η Επιτροπή για την επεξεργασία των δικογραφιών κατά κυβερνητικών στελεχών.

Η αιχμή για τον Αλέξη Τσίπρα που περιελάμβανε ακόμη και σύγκριση με τον Αντώνη Σαμαρά:

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: «Του είπα αυτό είναι τρίτο μνημόνιο και μου είπε "μη λες τέτοιες λέξεις"»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας για την κρίσιμη περίοδο του 2015, περιγράφει μεταξύ άλλων μια σκηνή με τον Αλέξη Τσίπρα και τον τότε αρχηγό των Podemos, σχολιάζοντας τα «σπαστά αγγλικά» του πρώην πρωθυπουργού
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ GLOBAL SUMUD FLOTILLA

Πολιτική / «Global Sumud Flotilla»: Διάβημα του ΥΠΕΞ στο Ισραήλ για τους Έλληνες πολίτες που συμμετέχουν στον στολίσκο

Στην ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται πως η ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα να παράσχει κάθε δυνατή προξενική συνδρομή
THE LIFO TEAM
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Πολάκης: «Φληναφήματα τα όσα ακούγονται περί μη συμμετοχής μου σε Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή»

Ο Παύλος Πολάκης έκανε νέα ανάρτηση σχετικά με τα όσα έχουν διαρρεύσει για μη συμμετοχή του σε Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
THE LIFO TEAM
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Νέα πυρά Γεωργιάδη κατά Ανδρουλάκη: «Μασαμπούκωσε 1,2 εκατ. ευρώ και μας κουνά το δάκτυλο, πέρασε «ζάχαρη» τη δεκαετία των μνημονίων»

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην ενοικίαση ακινήτου από το δημόσιο, ιδιοκτησίας της οικογένειας του Νίκου Ανδρουλάκη
THE LIFO TEAM
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτική / Παραιτήθηκε η Ιωάννα Γκελεστάθη από τη Νέα Δημοκρατία: Ανέφερε «πολιτικό, αξιακό και ψυχικό ρήγμα με την ηγεσία»

Η Ιωάννα Γκελεστάθη υπέβαλε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή της «από κάθε κομματική ιδιότητα συμπεριλαμβανομένης και αυτής του απλού μέλους» - Η ανάρτησή της
THE LIFO TEAM

σχόλια

7 σχόλια
"Ως Πρόεδρος της Βουλής αρνήθηκα να παραδώσω την σφραγίδα της Βουλής στους δανειστές και θα είμαι περήφανη γι' αυτό. Ως βουλευτές αρνηθήκατε να παραδώσετε την κοινοβουλευτική λειτουργία στους εκβιαστές και να είστε περήφανοι γι' αυτό" Η τελευταία συνεδρίαση της Βουλής με Πρόεδρο τη Ζωή Κωνσταντοπούλου (26/8/15): https://youtu.be/nvpomgoPKt4