Η Κωνσταντοπούλου αποφάσισε απόψε να ανοίξει τη Βουλή

Η Κωνσταντοπούλου αποφάσισε απόψε να ανοίξει τη Βουλή Facebook Twitter
3

Πραγματοποιήθηκε τελικά απόψε η αναβληθείσα διάσκεψη των Προέδρων με την κα Κωνσταντοπούλου, να επικαλείται τον κανονισμό της Βουλής, και να ισχυρίζεται πως το 1/4 των μελών της Διάσκεψης αρκούσε για να συνεχιστεί η διαδικασία και να γίνει η λήψη αποφάσεων. Μόλις 6 βουλευτές, και αυτοί όλοι της Λαϊκής Ενότητας, και η Ζωή Κωνσταντοπούλου(συνολικά είναι 22 που απαρτίζουν το όργανο) ήταν οι μοναδικοί που παρευρέθησαν στην αποψινή συνεδρίαση κατά την οποία όμως πάρθηκαν αποφάσεις που προκαλούν νέο πονοκέφαλο στο Μαξίμου.

Η Πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε δύο έκτακτες συνεδριάσεις της Ολομέλειας τις οποίες υπερψήφισαν οι 6 παρόντες βουλευτές: Την Τρίτη η Ολομέλεια θα συνεδριάσει για το θέμα των Γερμανικών Αποζημιώσεων και την Τετάρτη για το πόρισμα της Επιτροπής για το Χρέος.

Τη σχετική ανακοίνωση ακολούθησαν νέες επιθέσεις προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την κυβέρνηση και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κο Στουρνάρα. "Η βουλή δεν θα κλείσει αν δεν έρθει να δώσει εξηγήσεις ο κ. Στουρνάρας που έχει ήδη προσκληθεί δύο φορές από την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας" φέρεται να τόνισε η ΠτΒ.

Υπενθυμίζεται πως η ΠτΒ συγκάλεσε σήμερα το βράδυ εκ νέου, τη διάσκεψη των προέδρων μετά την απόφαση για την αναβολή της χθεσινής συνεδρίασης λόγω μη απαρτίας.

Συγκεκριμένα στη χθεσινή προγραμματισμένη συνεδρίαση παράστησαν και πάλι μόνο τα στελέχη του νεοσύστατου πολιτικού σχηματισμού «Λαϊκή Ενότητα» (που είναι μέλη της διάσκεψης) και κανένας εκπρόσωπος από τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα, και έτσι υπήρξε απόφαση για αναβολή της συνεδρίασης για σήμερα.

Η κ. Κωνσταντοπούλου εξέφρασε χθες την έκπληξή της για το ότι οι εκπρόσωποι από τη ΝΔ και το Ποτάμι δεν εμφανίσθηκαν στη συνεδρίαση, με δεδομένο, όπως εξήγησε, για τη μεν αξιωματική αντιπολίτευση ότι έχει κάνει πρόταση για προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών, για το δε Ποτάμι ότι ο επικεφαλής του Σταύρος Θεοδωράκης έχει διατυπώσει αίτημα για προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στην Ολομέλεια για το μεταναστευτικό ζήτημα.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Πολιτική / Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν δεν πειστούμε πως η Βόρεια Μακεδονία τη σέβεται - Έχουμε αφήσει πίσω μας την ένταση και συζητούμε χωρίς το δάχτυλο στη σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Τουρκία
NEWSROOM