Μεϊμαράκης: Θα εξετάσουμε ενδεχόμενη κυβέρνηση με Πρωθυπουργό άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

Μεϊμαράκης: Θα εξετάσουμε ενδεχόμενη κυβέρνηση με Πρωθυπουργό άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΣΑΪΤΑΣ Π
1

Την πρόθεσή του να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Βουλής για να ενημερωθεί για την δύναμη των κομμάτων, με στόχο να διερευνηθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας με τους δημοσιογράφους λίγη ώρα αφότου έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κ. Μεϊμαράκης προανήγγειλε ότι θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, αλλά και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, για να βολιδοσκοπήσει εάν θα μπορούσε να εξασφαλίσει ψήφο ανοχής από την Αριστερή Πλατφόρμα.

«Θα εξετάσουμε κατά πόσο υπάρχει ανοχή ή εμπιστοσύνη για συγκρότηση κυβέρνησης με πρωθυπουργό άλλο στέλεχος από τον ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας δεν θέλει» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι οι αρχηγοί των κομμάτων εκπροσωπούν το σύνολο των βουλευτών τους, αλλά αυτή τη στιγμή και οι βουλευτές πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τον λόγο και να εκφρασθούν δημοσίως. "Προσπαθούμε να βρούμε λύση, δεν είναι αποστασία -όπως είπαν πολλοί- οφείλουμε να ψάξουμε να βρούμε λύσεις", δήλωσε ο ίδιος.

Χαρακτήρισε δε "πρωτόγνωρο και πολυσύνθετο" το πολιτικό σκηνικό, μετά την παραίτηση που υπέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Μεϊμαράκης τις επόμενες ώρες θα συναντηθεί με τον κ. Θεοδωράκη και την κ. Γεννηματά, ενώ ανακοίνωσε πως θα καλέσει τον κ. Τσίπρα στο γραφείο του για να εξετάσουν όλες τις δυνατότητες σχηματισμού κυβέρνησης.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
βρε Βαγγελη, αντε σου ηρθε διερευνητικη εντολή από σπόντα και σε καταλαβαινω θελεις να χαρεις και τις 3 μερες, αλλα βρε παιδι μου τα νουμερα δεν βγαινουν!!! αστο να παει στο καλό να ξεμπερδευουμε!