Βούτσης κατά τυπολατρείας της Κωνσταντοπούλου - Τι ανέφερε για εκλογές

Βούτσης κατά τυπολατρείας της Κωνσταντοπούλου - Τι ανέφερε για εκλογές Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
2

Με αιχμές κατά της ΠτΒ σχολίασε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης τα εμπόδια που η ίδια επιχείρησε να φέρει στο αίτημα του πρωθυπουργού για άμεση ψήφιση της συμφωνίας. Ο κος Βούτσης μίλησε στο MEGA και έκανε λόγο για θεσμική τυπολατρία, στα όρια του προσχήματος.

 

Πιο συγκεκριμένα σημείωσε ότι έπρεπε να δοθεί περισσότερος χρόνος της Βουλή για να συζητήσει, ωστόσο όπως είπε με νόημα "με τον μανδύα και τα προσκόμματα μιας θεσμικής τυπολατρείας ο περιορισμός της συζήτησης δεν βοηθά κανέναν".

Αναφορικά με το ειδικό έγγραφο που ζήτησε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για την πιστοποίηση της ώρα που έφτασε στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου, ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι "οι κλητήρες επιδίδουν έγγραφα στα σπίτια", ενώ πρόσθεσε "Δεν μας τιμά να αναλωνόμαστε με την τυπολατρεία που είναι στα όρια του προσχήματος".

"Πρόκειται για μια συμφωνία, καθώς μαζί με τη δανειακή σύμβαση και με όλα τα προαπαιτούμενα έχει και μνημόνιο, είναι σαφές - δεν μπορεί κανείς να πει κάτι διαφορετικό", επισήμανε ο κ. Βούτσης.

Δύσκολη συμφωνία, βαριά, προβληματική και επώδυνη, με τα καλά της και τις "ρωγμές" της ανέφερε στη συνέχεια ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στην εκπομπή "Πρωινό MEGA".

Ο ίδιος μίλησε για υφεσιακά μέτρα, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει αυταπάτη ότι με το πρόγραμμα μπορεί να αναπτυχθεί η Οικονομία.

Σε ότι αφορά τα σενάρια εκλογών, ο κ. Βούτσης εξέφρασε την ελπίδα του να υπάρξουν πολύ ψύχραιμες σκέψεις, ενώ υπογράμμισε ότι δεν πρέπει η κυβέρνηση της Αριστεράς να πέσει από βουλευτές της, κάνοντας λόγο για ανάγκη ύπαρξης συμβιβασμών. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης ούτε στην πολιτική της να προκηρύξει εκλογές για το Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών γνωστοποίησε ότι το υπουργείο δεν είναι τεχνικά έτοιμο για εκλογές το Σεπτέμβριο, και εφόσον προκηρυχθούν εκλογές θα χρειαστεί ένταση της δουλειάς.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Ανδρουλάκης: «Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να απειλήσει την κυριαρχία της ΝΔ»

Πολιτική / Νίκος Ανδρουλάκης: «Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να απειλήσει την κυριαρχία της ΝΔ»

«Δεν μας έφτανε ο κ. Μητσοτάκης , τώρα μας προέκυψε και δεύτερος. Ο κ. Κασσελάκης, που είχε το θράσος να έρθει στο Ηράκλειο και να μας κάνει μαθήματα ιστορίας για τον Ανδρέα Παπανδρέου» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Στο 88% η συμμετοχή όσων έκαναν εγγραφή για να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Στο 88% η συμμετοχή όσων έκαναν εγγραφή για να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο

Οι κάλπες της 9ης Ιουνίου αποτελούν την πρώτη φορά που όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους, θα μπορέσουν να ψηφίσουν χωρίς κανέναν περιορισμό
NEWSROOM
Γεραπετρίτης για την εκλογή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: «Θα επηρεάζουμε κρίσιμες διεθνείς αποφάσεις»

Πολιτική / Γεραπετρίτης για την εκλογή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: «Θα επηρεάζουμε κρίσιμες διεθνείς αποφάσεις»

«Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στη συγκυρία που διανύουμε καθώς η “γειτονιά μας” διαταράσσεται από δύο πολέμους» επισήμανε ο Γιώργος Γεραπετρίτης
NEWSROOM
Live η κεντρική ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στο Σύνταγμα

Πολιτική / Στέφανος Κασσελάκης: «Είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης για τη μεταβίβαση της εταιρείας μου- Δεν φανταζόμουν τέτοια λάσπη»

«Είπα νωρίτερα ότι σας περίμενα καιρό στη ζωή μου. Αλλά έχω την αίσθηση ότι με περιμένατε κι εσείς» σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης
NEWSROOM
Σακελλαροπούλου για Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Διεθνής αναγνώριση του σταθεροποιητικού ρόλου της Ελλάδας

Πολιτική / Σακελλαροπούλου για Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Διεθνής αναγνώριση του σταθεροποιητικού ρόλου της Ελλάδας

«Στη σημερινή, εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για τη διεθνή ασφάλεια, η πατρίδα μας θα συνεχίσει να πορεύεται με γνώμονα το διεθνές δίκαιο και τις αρχές του Καταστατικού Χάρτη των ΗΕ» αναφέρει χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια