Απεργία την Πρωτομαγιά

Κύπρος: Εντοπίστηκε το πρώτο κομμάτι από το Noratlas που κατέπεσε στην τουρκική εισβολή

Κύπρος: Εντοπίστηκε το πρώτο κομμάτι από το Noratlas που κατέπεσε στην τουρκική εισβολή Facebook Twitter
1

Στην εκσκαφή στο μνημείο «Τύμβος της Μακεδονίτισσας» , που άρχισε την περασμένη Δευτέρα, εντοπίστηκε το πρώτο κομμάτι από το μοιραίο αεροσκάφος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας Noratlas , το οποίο κατέπεσε κατά την τουρκική εισβολή από φίλια πυρά.

Ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα, Φώτης Φωτίου, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες της εφημερίδας «Πολίτης» για τον εντοπισμό του κομματιού του αεροσκάφους, είπε στο ΡΙΚ ότι η εξέλιξη ενισχύει τις ενδείξεις ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους βρίσκονται κάτω από τον Τύμβο.Ο κ. Φωτίου σημείωσε ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για τον εντοπισμό της ατράκτου του αεροσκάφους και κυρίως των περίπου 19 καταδρομέων από την Ελλάδα.

«Αν όλα πάνε καλά, κατέληξε, καθώς είναι μια δύσκολη επιχείρηση και δεν ξέρουμε τί θα βρούμε, υπολογίζουμε ότι περί τα τέλη Νοεμβρίου θα ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία και μετά θα αρχίσει η επιστημονική εξέταση των λειψάνων για να γίνει ταυτοποίηση και να αποδοθούν στους συγγενείς των καταδρομέων».

Το κυπριακό υπουργικό συμβούλιο είχε αποφασίσει στις αρχές του καλοκαιριού του 2014 την διεξαγωγή εκταφών στο στρατιωτικό κοιμητήριο στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχουν ακόμα οστά στρατιωτών από την Ελλάδα, που βρίσκονταν στο μεταγωγικό αεροσκάφος. Το  Noratlas καταρρίφτηκε από φίλια πυρά (λόγω του χάους που επικρατούσε και του σκότους, θεωρήθηκε ότι τα αεροσκάφη ήταν τουρκικά και εβλήθησαν όλα). Οι εκταφές αποφασίστηκαν , ύστερα από σχετικό αίτημα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Για 40 χρόνια η Ελληνική κυβέρνηση αισθάνονταν σχεδόν άβολα με αυτό το συμβάν. Μέσα από δικαιολογίες ότι δεν εμπλακήκαμε στην εισβολή της Κύπρου και δεν κυρήξαμε πόλεμο στην Τουρκία, η αποστολή Νίκη αντί να θεωρείται μια λαμπρή στιγμή στην ιστορία μας και από τεχνικής πλευράς, αλλά κυρίως από ηθικής, παραχώθηκε κυριολεκτικά και μεταφορικα. Οι νεκροί της δεν έτυχαν καν μίας ατομικής κηδείας μπροστά στους δικούς τους. Οι άνθρωποι που πήραν μέρος σε αυτήν-όσοι τιμήθηκαν- θεωρούνται βετεράνοι του Β.Π.Π. από το κράτος. Καιρός να υπάρξει μία ηθική αναγνώριση σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που πήγαν σε πόλεμο και έκτοτε, αντί να τιμώνται από το κράτος, έπρεπε σχεδόν να κρύβονται.