Ποιοι και πώς στριμώχνουν τον Βαρουφάκη

Ποιοι και πώς στριμώχνουν τον Βαρουφάκη Facebook Twitter
SOOC
14

Ραγδαίες αναμένονται να είναι οι εξελίξεις που έφεραν οι αποκαλύψεις για τα μυστικά σχέδια που ενορχήστρωνε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κλοιός γύρω από τον πρώην ΥΠΟΙΚ φαίνεται να σφίγγει με το Μαξίμου να εξακολουθεί να τηρεί αποστάσεις και να αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη σε ένα τέτοιο σχέδιο.

«Η κυβέρνηση ουδέποτε εκπόνησε σχέδιο Grexit ούτε είχε καμιά τέτοια πρόθεση» ανέφερε το Μαξίμου μέσω διαρροών και τόνισε πως αυτό που επεδίωξε είναι η καλύτερη συμφωνία μέσα στο ευρώ.Παράλληλα σημειώνεται ότι «Αυτό που ζητήθηκε και όφειλε να το πράξει, ήταν να υπάρχει ένα σχέδιο σε περίπτωση που ακραίοι κύκλοι ωθούσαν σε Grexit για ενημέρωση για τις συνέπειες».

ΕΔΕ ΔΙΕΤΑΞΕ Η ΓΓ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ Κ ΣΑΒΒΑΙΔΟΥ

Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Δευτέρας, άμεση ήταν η αντίδραση από τη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου η οποία διέταξε Kατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν αξιόποινων πράξεων από υπαλλήλους καθώς και εσωτερικό έλεγχο στα πληροφοριακά συστήματα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για τυχόν παράνομη ή αδικαιολόγητη λήψη δεδομένων από αυτά.

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα για σχέδιο παραβίασης του «software» της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που περιέχει τα ΑΦΜ και τα στοιχεία των φορολογουμένων, η Γενική Γραμματεία διαβεβαιώνει ότι τηρεί και συντάσσεται απαρέγκλιτα με όλους τους κανόνες ασφάλειας εφαρμογών και δεδομένων που ορίζονται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων & Διοικητικής Υποστήριξης του υπουργείου Οικονομικών, ώστε τα πληροφοριακά συστήματα και τα στοιχεία που τηρούνται σε αυτά να διασφαλίζονται από κινδύνους εξωτερικής παραβίασης.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των ερευνών θα ενημερωθούν άμεσα οι αρμόδιες διοικητικές και δικαστικές αρχές καθώς και η πολιτική ηγεσία.

Σε περίπτωση διαπίστωσης παράνομων ή αδικαιολόγητων ενεργειών στα παραπάνω, προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία ποινικές κυρώσεις για τους εμπλεκόμενους, εφόσον δε πρόκειται για υπαλλήλους επιπλέον και πειθαρχικές κυρώσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ως Δημόσια Αρχή του Ελληνικού Κράτους δηλώνει ότι έχει υποχρέωση τήρησης του φορολογικού απορρήτου των στοιχείων που δηλώνονται από τους φορολογουμένους και των στοιχείων που λαμβάνει γνώση από άλλους φορείς.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ 24 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

 

24 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καταθέτουν ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα όσα αποδίδονται στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη σχετικά με εναλλακτικό σχέδιο που είχε για την μετάβαση σε εθνικό νόμισμα, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Οι βουλευτές καλούν τον πρωθυπουργό να ενημερώσει τη Βουλή «αν ήταν σε γνώση του ή υπό την έγκριση του το λεπτομερές εναλλακτικό σχέδιο του πρώην υπουργού Οικονομικών για μετάβαση σε εθνικό νόμισμα με δημιουργία παρατραπεζικού συστήματος, υπεξαίρεση δημόσιου υλικού και υποκλοπή προσωπικών δεδομένων».

Παράλληλα, οι βουλευτές της ΝΔ επισημαίνουν ότι οι ενέργειες που αποδίδονται στον πρώην υπουργό Οικονομικών, όπως αναφέρονται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής», συνιστούν εκτροπή που επισείουν την απόδοση όχι μόνο πολιτικών αλλά τυχόν και ποινικών ευθυνών και ζητούν να διερευνηθεί πολιτικά και δικαστικά το θέμα.

Την ερώτηση υπογράφουν οι Βουλευτές Γιάννης Κεφαλογιάννης, Σάββας Αναστασιάδης, Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Αντωνιάδης, Μαρία Αντωνίου, Άννα –Μισέλ Ασημακοπούλου, Γιώργος Βαγιωνάς, Κώστας Βλάσης, Γιώργος Γεωργαντάς, Κώστας Γκιουλέκας, Βασίλης Γιόγιακας, Αθανάσιος Δαβάκης, Άννα Καραμανλή, Κώστας Καραμανλής, Ανδρέας Κατσανιώτης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Μάνος Κόνσολας, Δημήτρης Κυριαζίδης, Χρήστος Μπουκώρος, Βασίλης Οικονόμου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Κώστας Σκρέκας, Κώστας Τζαβάρας, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Το κείμενο της Ερώτησης:

«Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ
Σε δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής (26/7/2015) ο πρώην Υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται να δηλώνει, σε κλειστή σύσκεψη με στελέχη ξένων hedge funds, πως με δική σας εντολή προετοίμαζε εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την Ευρωζώνη σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων.

Προκλητικά αδιάφορος για τις πολιτικές και νομικές συνέπειες των λεγομένων του, ο κ. Βαρουφάκης εμφανίζεται να έχει σχεδιάσει – σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα - τη προετοιμασία ενός παρατραπεζικού συστήματος για τη δημιουργία ενός συστήματος παράλληλων πληρωμών σε νέο νόμισμα, μέσω της καταστρατήγησης του τρόπου λειτουργίας της ανεξάρτητης Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, την υπεξαίρεση υλικού από δημόσιες υπηρεσίες και την καταπάτηση του φορολογικού απορρήτου.

Επειδή

-Η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα συνιστά καθ'υπέρβαση ερμηνεία της εκλογικής εντολής που σας έδωσε ο ελληνικός λαός

-Οι ενέργειες που αποδίδονται από το δημοσίευμα στον πρώην Υπουργό Οικονομικών συνιστούν εκτροπή που επισείουν την απόδοση όχι μόνο πολιτικών αλλά και ποινικών ευθυνών

-Η χώρα έχει πληρώσει ήδη πολύ ακριβά την προχειρότητα, τις αστοχίες και τον ερασιτεχνισμό πρώην στενών συνεργατών σας

Ερωτάσθε

1.Είναι αληθές το δημοσίευμα το οποίο εμφανίζει τον πρώην Υπουργό των Οικονομικών να προετοιμάζει κατ' εντολή σας λεπτομερές σχέδιο για την έξοδο από την Ευρωζώνη;

2. Ήταν σε γνώση σας οι λεπτομέρειες του σχεδίου που περιγράφει το εν λόγω δημοσίευμα, ειδικότερα η υποκλοπή των ΑΦΜ των φορολογουμένων και η δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος;

3. Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεστε να αναλάβετε προκειμένου να διερευνηθεί πολιτικά και δικαστικά η δράση στελεχών της κυβέρνησης που κινείται έξω από τα όρια της δημοκρατικής νομιμοποίησης της;»

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ 

Στη Βουλή αναμένεται να διαβιβαστούν, οι δυο μηνυτήριες αναφορές που έχουν κατατεθεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από τον πρόεδρο του κόμματος "Τελεία" Απόστολο Γκλέτσο και τον δικηγόρο Παν. Γιαννόπουλο.

Με τις δυο αυτές αναφορές, ζητείται η παραπομπή του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στο Ειδικό Δικαστήριο, για τους χειρισμούς του το τελευταίο εξάμηνο, κατά στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η εμπλοκή ονόματος υπουργού σε μηνυτήρια αναφορά, δεσμεύει τη Δικαιοσύνη, η οποία οφείλει βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, να τις διαβιβάσει χωρίς αξιολόγηση (αμελλητί) στη Βουλή.

Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Παράλληλα, αναφορικά με τα δημοσιεύματα του Τύπου για το "plan B" έτσι όπως το περίγραψε σε οικονομικό forum στις 16 Ιουλίου 2015 ο κ. Βαρουφάκης, και για το οποίο εκπρόσωποι κομμάτων έχουν ζητήσει την παρέμβαση της Εισαγγελίας, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μελετά, εάν μπορεί ή όχι να παρέμβει.

Νομικοί κύκλοι εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το αν μπορεί να στοιχειοθετηθεί αξιόποινη πράξη από το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων και την ομιλία του κ. Βαρουφάκη στο forum, ενώ υπογραμμίζουν ότι μια τέτοια αξιολόγηση μπορεί να γίνει μόνο από τη Βουλή και όχι από τη Δικαιοσύνη.

Πάντως, ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να βρεθεί και άλλη νομική φόρμουλα, που να επιτρέπει στη Δικαιοσύνη να επιληφθεί του θέματος, τουλάχιστον ως προς κάποιο σκέλος της υπόθεσης.

ΣΤΟΝ "ΤΟΙΧΟ ΣΤΗΝΟΥΝ" ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Το Ποτάμι επανήλθε σήμερα στο θέμα και μέσω ανακοίνωση καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «να απαντήσει καθαρά» αν ήταν σε γνώση του «οι συγκεκριμένες πραξικοπηματικές ενέργειες που προετοίμαζαν την επιστροφή στη δραχμή».


«Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τα εξωφρενικά σχέδια του κυβερνητικού λόμπι της δραχμής και ο πρωθυπουργός δεν έχει πάρει θέση. Κι αυτό παρότι ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκαλύπτει ότι τα σχέδια εκπονήθηκαν σε συνεννόηση μαζί του», αναφέρει το Ποτάμι, το οποίο ζητεί να απαντήσουν επίσης επ' αυτών και «ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επικεφαλής της διαπραγμάτευσης κ. Δραγασάκης αλλά και ο υπουργός Επικρατείας κ.Παππάς».


«Οι τυχοδιωκτισμοί που οδηγούν σε εγκλήματα δεν είναι κομματικά μυστικά και δεν μπορούν να καλύπτονται», σημειώνει το Ποτάμι.

Για καθαρή υποκλοπή προσωπικών δεδομένων κάνουν λόγο στη Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις που σχετίζονται με τον Γιάνη Βαρουφάκη. Μάλιστα συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη θέτουν το ερώτημα γιατί δεν έχει παρέμβει ακόμη η Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.


Μετά τη συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου της ΟΝΝΕΔ, στην οποία συμμετείχε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κύκλοι της ΝΔ σχολιάζοντας όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το plan B του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ξεκαθάρισαν πως η ΝΔ πλέον θα επανεξετάσει τη στάση της σε σχέση με τις ψηφοφορίες των νομοσχεδίων στη Βουλή, καθώς όπως έλεγαν χαρακτηριστικά συνεργάτες του κ.Μεϊμαράκη «τίποτε δεν είναι ίδιο με την Παρασκευή».


Οι ίδιες πηγές υποστήριζαν επίσης ότι ο κ. Τσίπρας, γνώριζε για τα όσα αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης, γιατί καταρχήν, όπως έλεγαν, ήταν δική του επιλογή, προσθέτοντας ότι δεν γνώριζε μόνο ο πρωθυπουργός, αλλά και σύμφωνα και με τα λεγόμενά του και ο Πάνος Καμμένος. «Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να τηρεί σιγή ιχθύος, και θα πρέπει όχι μόνο να δώσει εξηγήσεις για όλα αυτά, αλλά να φέρει και πειστικές απαντήσεις για τους λόγους που αποφάσισε να διώξει τον κ. Βαρουφάκη», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Σημερα συνεβη κατι περιεργο,και αρκετα σπανιο.Ο Γιανης Βαρουφακης ΔΕΝ διεψευσε καποια συνεντευξη η δηλωση του στα ΜΜΕ !Μου ηλθε,λοιπον,στο μυαλο ενα παλιο,καλο,ανεκδοτο.Ενας 'παλληκαρας'αποφασιζει να παει στην ζουγκλα για κυνηγι.Παιρνει μια σουπερ καραμπινα,ζωνεται φυσεκλικια, δηλωνει στους γνωστους του οτι θα "θερισει" οποιο ζωο βρει μπροστα του,και φευγει.Στην ζουγκλα,ομως,πεφτει πανω σε εναν τεραστιο "μαγικο" γοριλλα.Ο οποιος,αφου του παιρνει τη καραμπινα και την κανει κομματια,του λεει:"Σου δινω το δικαιωμα να διαλεξεις.Να σε σκοτωσω,η να σε "μπιπ"! Ο παλληκαρος,φυσικα,διαλεγει το δευτερο.Η "πραξη"συντελειται,και ο γοριλλας τον αφηνει να φυγει.Αυτος γυριζει στην βαση του και,μετα μερικες μερες,αφου προμηθευεται καινουργιο οπλο,κανει τις ιδιες δηλωσεις και ξαναπαει στην ζουγκλα.Για κυνηγι.Οπου τον ξαναπετυχαινει ο γοριλλας,και η ιστορια επαναλαμβανεται επακριβως !Μετα μερικες μερες,ομως,ο "κυνηγος" ξαναεξοπλιζεται,και ξαναπαει στην ζουγκλα.Οπου ,φυσικα,ο γοριλλας τον πετυχαινει για τριτη φορα ! Τον αρπαζει,τον κοιταζει στα ματια,βαζει τα γελια,και του λεει :"Ελα τωρα,μεταξυ μας,παραδεξου το.Στην ζουγκλα δεν ερχεσαι για κυνηγι"!!!
Μετά την αποθέωση επέρχεται η σταύρωση και κάπως έτσι θα ολοκληρώσει το όνειρο του ο Έλληνας Ιησούς της οικονομίας να γίνει μάρτυρας για να δοξάζεται αιώνια!
Τι λες Μασχάλη, εδώ υπάρχουν ακόμα οπαδοί του Γιωργάκη, ο Βαρουφάκης δεν θα συνεχίσει να έχει οπαδούς και βαρουφίτσες; Ναό ολόκληρο θα του φτιάξουνε, να κάνουν και τάματα. Μοιάζει και με ασκητή/γκουρού (Γιόγκι Βαρού--επιμένω).Η "Ρήξη" άλλωστε δεν έγινε. Που ξέρεις...αν την κάναμε...μπορεί να είχαμε κερδίσει. (Ούτε γι αστείο δεν πρέπει να λέμε τέτοια πράγματα, γιατί η βλακεία μερικών είναι αήττητη).
Και κανείς δεν έχει αντιληφθεί ότι πλέον ο λαός έχει αρχίσει να τους κοιτάζει με απορία. Πως μπορεί όλοι τους να είναι τόσο υποκριτές, από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, κτλ. Ο λαός έχει απομακρυνθεί από τους ψευτο-ηθικούς "σωτήρες". Δεν το καταλαβαίνουν ότι όλα αυτά είναι το θέατρο του παραλόγου και ότι πλέον έχουν ξεγυμνωθεί στα μάτια των πολιτών;Τι με νοιάζει τι χαζομάρες λέει ο κάθε τυχάρπαστος. Θέλω την αξιοπρέπεια μου και να βγούμε από την δίνη της κρίσης. Δεν θέλουμε να ακούω τι κατεβάζει η κούτρας των 300 εθνοπατέρων μας. Ξεκολλάτε...
και εγω θελω τα μακαρονια να μην εχουν τρυπες αλλα.. και εσυ μπορεις να θελεις οτι θελεις αλλα οπως ειπε και ο Βαρουφακης θα καταληξεις με τα IOUs τα οποια πρεπει να μεινουν κρυφα γιατι θα υφιστανται ... υποτιμηση! Ο Τσιπρας το περιεγραψε πληρως: με 800 ευρω περνας ενα μηνα με 800 βαρουφακεια θα περνας 3 μερες.Με 300 ευρω δε, ισως και να τρως ενα μηνα με 300 δραχμες θα τρως 1 μερα. Εκει να δεις ανθρωπιστικη κριση.
Υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και άλλα που δεν λέγονται και γίνονται' πχ οι υποτιμήσεις τις δραχμής γίνονταν και δεν λέγονταν' εν πάσι περιπτώσι γιατί το plan B θεωρείται ύψιστο αμάρτημα για τα media δεν είναι νοητό, δεν υπάρχει ευρώ πάσι θυσία, πάσι θυσία ΠΡΕΠΕΙ είναι να ξεπεραστεί η Ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει τη Χώρα μας'Γιάνη συγχώρεσαι τους ΤΗΛΕκατευθυνόμενους του plan A, ήσουν ο μόνος υπουργός Οικονομικών που με κλειστές τις τράπεζες κυκλοφορούσες ανάμεσα στον κόσμο!ΥΓ θέλουμε ανοικτές τις Τράπεζες προκειμένου να κατασχέτουν ασύστολα, τους όποιους μισθούς , τις όποιες συντάξεις και σε λίγο την 1η κατοικία των ιθαγενών'ΥΓ ζήτω οι Νεναίκοι της ανάπτυξης
Plan B ναι να υπάρχει αλλά άλλο plan B κι άλλο plan B αέρα κοπανιστό του Βαρουφάκη και φουλ στην παρανομία. Θα μου πεις κι αν δεν έπιανε είχαμε το Στρατό να εγγυηθεί για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας και τα ντου στο νομισματοκοπείο. Ωραία πράματα...
Απο που να αρχισω και που να τελειωσω δραχμομανη. Να αρχισω απο μερικες βασικες ερωτησεις:1) Ποιοι ειναι αυτοι οι 84 τυποι που τους λεει το (φαιδρο) plan b του με πληρη λεπτομερεια αλλα το population οπως λεει δεν μπορει να το μαθει; 2) Γιατι περιμενε οτι θα παραμεινει κρυφο;;; Τι εινα αυτοι οι τυποι, καμια "μασονια" για να χρησιμοποιησω και προσφιλης ορους; Αυτον υπερασπιζεσαι;;; (Ο συντονιστης ειναι ο υπουργος οικονομικων των ... Τοριεσ 2) Ξερεις τι ηταν o Dictator? και τι ειναι η δικτακτορια;;; Ηταν λοιπον ενας τυπος, που σαν τον Βαρουφακη, ειχε αποστολη να σωσει την Ρωμη σε εκτακτες συνθηκες με εξουσιες υπερανω του νομου και της βουλης. Ο Βαρουφακης λοιπον ψηφιστηκε βουλευτης και υπουργος βασει ενος ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ και δεν ψηφιστηκε DICTATOR να εφαρμοσει σχεδια που ειχε επιμελως ΑΠΟΚΡΥΨΕΙ απο τον "κυριαρχο" λαο.3)1) Οπως παραδεχθηκες και εσυ, και ο Βαρουφακης τα βαρουφακεια τα υποτιμουνταν.2)
συνεχιζω το σχόλιο (λαθος enter):3) αυτο ηταν το plan b ή το plan a του βαρουφακη στην πραγματρικοτητα;;;περα απο τα υπολοιπα φαιδρα ολο αυτο το σχεδιο θα ειχε μια θεωρητικη βαση επιτυχιας αν οι αλλοι ειχαν οντως τρομαξει με την εξοδο μας απο το ευρω, εδω οχι μονο ειχαν τρομαξει αλλα οπως παραδεχεται και ο ιδιος την προωθουσαν κιολας!!!!Επομενως δεν μιλαμε για σχεεδιο βαρουφακη αλλα για σχεδιο Βαρουφακη-Σοιμπλε και πιθανα και Citi Λονδίνου (ποιοι ειναι αυτοι οι 84 ξαναρωταω).Μια απορια που τελικα δεν μου εχει λυθει ειναι ενα μπουκαλι νερο ποσο θα εκανε σε IOUs,και ποσα σε ευρω, και αν ο βαρουφακης θα συνεχιζοταν να πληρωνεται σε Ευρω ή σε IOUs (ξερω την απαντηση)Ο δε βαρουφακης γλιτωσε απειρο ξυλο απο τον κοσμο, οταν θα καταλαβαινε την αξια του IOU, λογω Τσιπρα. Του χρωστα ενα ευχαριστω.Τα τηλεκατευθυνομενα, ναινεκοι κλπ τα επιστρεφω πληρως και πολλαπλασιασμένα, απο την στιγμη που ο Βαρουφακης ενημερωνει μια μασονια 84 ατομων και οχι τον "κυριαρχο" ΕΛληνικο λαο.