Κατεπείγουσα ΕΔΕ για το «σχέδιο Βαρουφάκη» διέταξε η Κ. Σαββαΐδου

Κατεπείγουσα ΕΔΕ για το «σχέδιο Βαρουφάκη» διέταξε η Κ. Σαββαΐδου Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
3

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό μετά τη θύελλα αντιδράσεων και ερωτημάτων που γέννησαν οι αποκαλύψεις για το Plan B του Γιάνη Βαρουφάκη.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό πως η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου διέταξε Kατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν αξιόποινων πράξεων από υπαλλήλους καθώς και εσωτερικό έλεγχο στα πληροφοριακά συστήματα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για τυχόν παράνομη ή αδικαιολόγητη λήψη δεδομένων από αυτά.

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα για σχέδιο παραβίασης του «software» της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που περιέχει τα ΑΦΜ και τα στοιχεία των φορολογουμένων, η Γενική Γραμματεία διαβεβαιώνει ότι τηρεί και συντάσσεται απαρέγκλιτα με όλους τους κανόνες ασφάλειας εφαρμογών και δεδομένων που ορίζονται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων & Διοικητικής Υποστήριξης του υπουργείου Οικονομικών, ώστε τα πληροφοριακά συστήματα και τα στοιχεία που τηρούνται σε αυτά να διασφαλίζονται από κινδύνους εξωτερικής παραβίασης.


Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των ερευνών θα ενημερωθούν άμεσα οι αρμόδιες διοικητικές και δικαστικές αρχές καθώς και η πολιτική ηγεσία.


Σε περίπτωση διαπίστωσης παράνομων ή αδικαιολόγητων ενεργειών στα παραπάνω, προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία ποινικές κυρώσεις για τους εμπλεκόμενους, εφόσον δε πρόκειται για υπαλλήλους επιπλέον και πειθαρχικές κυρώσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα.


Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ως Δημόσια Αρχή του Ελληνικού Κράτους δηλώνει ότι έχει υποχρέωση τήρησης του φορολογικού απορρήτου των στοιχείων που δηλώνονται από τους φορολογουμένους και των στοιχείων που λαμβάνει γνώση από άλλους φορείς.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Οι λογής πολιτικάντηδες που έκαναν δηλώσεις για τις τράπεζες κάθε δύο ώρες από το Γενάρη ως το Μάιο έκαναν περισσότερη ζημιά από αυτό που πάει να καταλογιστεί στον "Γιάνης". Κάποια έρευνα για αυτά τα μπουμπούκια θα γίνει ή θα την πληρώσει και για αυτό η Βίκυ Σταμάτη;
Καταρχήν, η Ε.Δ.Ε. διατάσσεται για τη διακρίβωση τέλεσης πειθαρχικών παραπτωμάτων δημοσίων υπαλλήλων, δεν επιβάλλονται ποινικές κυρώσεις από διοικητικά όργανα όπως εσφαλμένως αναφέρεται στο άρθρο, απλά μπορεί να διαβιβασθεί το πόρισμα της Ε.Δ.Ε. στον οικείο Εισαγγελέα εάν προκύπτουν ενδείξεις ποινικών αδικημάτων. Κατά δεύτερον, το πράγμα καταντάει αστείο: ο Υπουργός παραδέχεται κάποια πράγματα, όλο το Υπουργείο ενεργεί υπό τις εντολές του Υπουργού, και φεύγοντας ο Υπουργός βγαίνει η Γ.Γ. να διατάξει Ε.Δ.Ε. για να διακριβωθούν πειθαρχικά παραπτώματα υπαλλήλων που ενεργούσαν κατόπιν εντολών του Υπουργού τους!!! Ενώ ο τελευταίος συνεχίζει να δίνει συνεντεύξεις!!!