Ραχήλ Μακρή: Η ανυπακοή είναι αρετή του αθρώπου

Ραχήλ Μακρή: Η ανυπακοή είναι αρετή του αθρώπου Facebook Twitter
3
Ραχήλ Μακρή: Η ανυπακοή είναι αρετή του αθρώπου Facebook Twitter
Η Ραχήλ Μακρή μιλά στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών της Βουλής την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Μετά την ολοκλήρωση της χθεσινοβραδινής ψηφοφορίας στη Βουλή και ενώ η Ραχήλ Μακρή είχε μόλις δώσει ένα ακόμη όχι στην κυβέρνηση, αναφέρθηκε μέσω Facebook στην «προπατορική αρετή» της ανυπακοής που γεννά την πρόοδο και την επανάσταση.

Στο μήνυμά της στον προσωπικό της λογαριασμό η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Η ανυπακοή, στα μάτια όποιου έχει διαβάσει ιστορία, είναι η προπατορική αρετή του ανθρώπου. Από την ανυπακοή γεννήθηκε η πρόοδος, από την ανυπακοή και η επανάσταση.
Καλό ξημέρωμα», έγραψε χαρακτηριστικά.

Λίγο νωρίτερα και ενώ η ψηφοφορία ήταν σε εξέλιξη η κα Μακρή αναφέρθηκε και πάλι μέσω social media στη συμφωνία εξαπολύοντας επίθεση στα κανάλια και στις "καρεκλίτσες" των βουλευτών.

To δεύτερο μήνυμα της: 

"Όταν ακούτε την κατάρριψη των Επίπλαστων διλημμάτων κάλυψης της απάτης αναστατώνεστε κάποιοι. Οι συνθήκες δεν απαγορεύουν το κούρεμα, οι Γερμανοί το απαγορεύουν, αυθαίρετα, όσο και αν τα ελληνικά κανάλια της διαπλοκής έχουν πείσει τους αδύναμους στο μυαλό, περί του αντιθέτου.


Το ζήτημα που τίθεται είναι, εάν θα συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε ένα παράνομο και επαχθές χρέος, που αποτελείται στο μεγαλύτερο βαθμό από τόκους. Όποιος καταλαβαίνει την ουσία του ζητήματος, αντιλαμβάνεται και την προτεινόμενη λύση.

Τα υπόλοιπα αποτελούν δικαιολογίες παράκαμψης της συνείδησης των βουλευτών για την προσκόλληση απλά στην καρεκλίτσα του Υπουργικού Συμβουλίου, όσων βάζουν τη θέληση για εξουσία υψηλότερα από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του έθνους και του λαού."

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Τουρκία περί τα τέλη 2024 θα συγκληθεί το ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας, συμφώνησαν Μητσοτάκης-Ερντογάν

Πολιτική / Στην Τουρκία περί τα τέλη 2024 θα συγκληθεί το ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας, συμφώνησαν Μητσοτάκης-Ερντογάν

Αμφότεροι αναγνώρισαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διμερείς σχέσεις τους τελευταίους μήνες και είναι σημαντικό ότι παρά τις διαφορές, εστίασαν στα θετικά
NEWSROOM
Τα συμπεράσματα από τις κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Ερντογάν- Οι συμφωνίες και οι «κόκκινες» γραμμές

Πολιτική / Οι συμφωνίες και οι «κόκκινες» γραμμές από τις κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Ερντογάν

Για «τουρκική» μειονότητα μίλησε ο Ερντογάν, «είναι θρησκευτική» απάντησε ο πρωθυπουργός- Οι κοινές δηλώσεις και η διαφωνία του πρωθυπουργού με τον Ερντογάν σε live μετάδοση για το αν η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση
NEWSROOM
Πρόεδρος Βουλγαρίας για Βόρεια Μακεδονία: Δεν δεχόμαστε δηλώσεις που παραβιάζουν τις συνθήκες που έχουν υπογραφεί

Διεθνή / «Ράπισμα» και από Βουλγαρία για ατόπημα προέδρου Βόρειας Μακεδονίας: Δεν δεχόμαστε δηλώσεις που παραβιάζουν τις συνθήκες

Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι η Βόρεια Μακεδονία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, γεγονός που συνεπάγεται αντίστοιχες υποχρεώσεις και ευθύνες, τόνισε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Θα συμφωνήσω απόλυτα με την κ.Μακρή. Απλά νομίζω ότι χρειάζεται μια προσθήκη στη δήλωση της για να είναι καθολικά αποδεκτή.Η ανυπακοή, στα μάτια όποιου έχει διαβάσει ιστορία, είναι η προπατορική αρετή του ανθρώπου. Από την ανυπακοή γεννήθηκε η πρόοδος, από την ανυπακοή και η επανάσταση. Ειδικά αν έχεις βουλευτική ασυλία και παίρνεις 5.000€ βρέξει-χιανίσει.
Η απόδειξη ότι αν δεν έχεις τίποτα να χάσεις και διαθέτεις αρκετό ελεύθερο χρόνο, μπορείς χωρίς αυτά που λες να έχουν ουσία, να λαμβάνεις σημαντική δημοσιότητα. (επίσης: τι αίσχος συνολάκι φοράει; Σαν μπομπονιέρα είναι...)