Business Insider: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε κράτος-ζόμπι που υπάρχει για να ξεπληρώνει χρέη

Business Insider: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε κράτος-ζόμπι που υπάρχει για να ξεπληρώνει χρέη Facebook Twitter
4

"Την περασμένη εβδομάδα η Ελλάδα έλαβε μια έκτακτη χρηματοδότηση-γέφυρα αξίας 7,16 δις από την Ευρώπη, αφού προηγουμένως συμφώνησε σε σκληρά μέτρα λιτότητας και σαρωτικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Εν ολίγοις, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπέκυψε στις απαιτήσεις της Ευρωομάδας, ακριβώς για να κρατήσει τα φώτα στη χώρα αναμμένα" αναφέρει το Business Insider σε σημερινό του δημοσίευμα.

Ωστόσο αυτές οι μαζικές παραχωρήσεις φαίνονται μάταιες μόλις λίγες ημέρες αργότερα και απλά υπογραμμίζουν πόσο απεγνωσμένα χρειάζεται η Ελλάδα την αναδιάρθρωση του χρέους, αναφέρει το άρθρο το οποίο σημειώνει πως τα χρήματα από την έκτακτη χρηματοδότηση υποτίθεται πως θα κρατούσαν τη χώρα μέχρι τέλος του μήνα, αλλά ξοδεύτηκαν μέσα σε μια εβδομάδα. Αναλυτικά κάνει λόγο για 2 δις στο ΔΝΤ, 4,2 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ για ομόλογο ονομαστικής αξίας 3,5 δισ. ευρώ (συν τόκοι), που λήγει σήμερα, καθώς και περίπου 500 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).

 

Κάπως έτσι η Ελλάδα ξεμένει με μόνο € 910.000.000 από τα € 7.160.000.000 που είχε λάβει, αναφέρει το ΒΙ και σημειώνει πως αυτό είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα που αποδεικνύει  γιατί η Ελλάδα χρειάζεται μαζική αναδιάρθρωση του χρέους της.

 

Η χώρα είναι ουσιαστικά ένα οικονομικό ζόμπι που υπάρχει αποκλειστικά για την αποπληρωμή των χρεών με την οικονομία της να νεκρώνει και κάθε  χρηματοδότηση που έρχεται να επιστρέφει κατ 'ευθείαν έξω πάλι. (Οι New York Times και το Bloomberg έχουν χρησιμοποιήσει τον όρο «ζόμπι» πρόσφατα όταν αναφέρθηκαν στην οικονομία στην Ελλάδα.)

Τέλος σημειώνεται πως είναι σαφές ότι δεν έχει νόημα η Ευρώπη να καταβάλει € 7,1 δισεκατομμύρια για την εξασφάλιση της «χρηματοπιστωτικής σταθερότητας», όταν € 4.200.000.000 από αυτά απλά επιστρέφουν σε μια άλλη ευρωπαϊκή πηγή χρηματοδότησης και μεγάλο μέρος του υπόλοιπου πηγαίνει σε άλλους πιστωτές.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Απο το ενα χερι στο αλλο δηλαδη. Ήρθανε τα λεφτα με φορτηγά, με βαπόρια, με αεροπλάνα! Τα πήραμε τα μετρήσαμε και τα ξαναστειλαμε πισω.... Αέρας κοπανιστος! Δανειζόμαστε με νούμερα σε υπολογιστές αλλα ξεχρεωνουμε σε χαρτονομίσματα. Ευρωπαϊκό ήθος γαρ!