Ζισκάρ ντ' Εστέν: Και συμφωνία να γίνει, η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ

Ζισκάρ ντ' Εστέν: Και συμφωνία να γίνει, η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ Facebook Twitter
3

Καθόλου αισιόδοξος δεν εμφανίζεται για την πορεία της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ακόμα κι αν υπάρξει συμφωνία στις διαπραγματεύσεις της Κυριακής, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν. «Το καλύτερο σενάριο είναι να κερδηθούν τρεις μήνες» προβλέπει στην Καθημερινή της Κυριακής.

«Ο φόβος είναι η έξοδος από την Ευρωζώνη. Εάν η κυβέρνηση επιλέξει το ευρώ και την ταυτόχρονη μείωση του δημόσιου χρέους κατά 33%, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο» σημειώνει ο κ. Ντ Εστέν.


«Το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι η ανεργία: για τη δημιουργία θέσεων εργασίας χρειάζεται ανταγωνιστικότητα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με το ευρώ, το οποίο αποτελεί ένα πάρα πολύ ισχυρό νόμισμα για τη χώρα. Η Ελλάδα ζούσε στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως το 2003 με το δικό της εθνικό νόμισμα, συνεπώς μπορεί να παραμείνει στην Ευρώπη χωρίς να έχει το ευρώ. Εάν υπάρξει συμφωνία την Κυριακή, το καλύτερο σενάριο είναι να κερδηθούν 3 μήνες».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
εδώ και χρόνια (το 11,12 κ 14) με δηλώσεις του έχει πει το ίδιο πράγμα. (υπάρχουν στο ίντερνετ, τα έγραψα αλλά μου κόψανε το σχόλιο)θέλει ευρωζώνη 1 ταχύτητας και υψηλής για να συνεχίσει να υπάρχει η ευρωζώνη.ο Σόιμπλε έλεγε για σενάριο για ευρωζώνη 2 ταχυτήτων.ανταγωνιστικότητα θα την επιβάλλουν ακόμα περισσότερο και με το να μείνουμε στο ευρώ και ήδη συμβαίνει εφόσον το εισόδημα του εργάτη μειώνεται διαρκώς άμεσα (μείωση μισθού) και έμμεσα (αύξηση φόρων).
Ποιοι θα μείνουν στην Ελλάδα,ποιοι θα φύγουν και ποιοι θα έρθουν;Για ποιο λόγο χρησιμοποιείται τις λέξεις "φόβος","απαισιοδοξία","τέλος" και οποιες άλλες;Πολλοί λαοί στην ιστορία της ανθρωπότητας πέρασαν δια πυρός και σιδήρου,λοιμούς,λιμούς,πολέμους,γενοκτονίες,φυσικές καταστροφές (και θα μας πεις ρε μεγάλε ότι πρέπει να περάσουμε όλο αυτό,φυσικά και όχι,και δεν είναι τέτοια η τραγωδία,αλλά δεν ήρθε το τέλος του σύμπαντος) και πάντα βρήκανε τον τρόπο να ανταπεξέλθουν στα καινούργια δεδομένα,να προσαρμοστούν στις νέες καταστάσεις.Θα είναι εύκολο;φυσικά και όχι αλλά με πίστη στον εαυτό μας μπορούμε να ανταπεξέλθουμε χωρίς το δάχτυλο να κουνιέται πάνω από το σκυμμένο κεφάλι μας.Το άγνωστο φυσικά μας φοβίζει (εμένα όχι) αλλά μην το παρουσιάζουμε λες και ανοίγουμε την 7η πύλη της κολάσεως,ήμαρτον.