Βαρουφάκης σε Τσίπρα: Δεν θα πάω στο μηχανοστάσιο, είμαι καπετάνιος

Βαρουφάκης σε Τσίπρα: Δεν θα πάω στο μηχανοστάσιο, είμαι καπετάνιος Facebook Twitter
11

Τον δραματικό διάλογο που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου αποκαλύπτει σήμερα η Realnews.

Όταν ο πρωθυπουργός ζήτησε την παραίτηση του κ. Βαρουφάκη χαρακτηριστικά του είπε «Σε εσένα και σ' εμένα δεν θέλουν να δώσουν συμφωνία. Το Grexit δεν το σηκώνει ούτε η κυβέρνηση, ούτε η χώρα. Αν σε κρατήσω, όλα τα βέλη θα πέσουν πάνω σου, θα σε σκίσουν» φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα, φέρεται να πρότεινε στον κ. Βαρουφάκη να πάρει άλλο υπουργείο, αυτό του κ. Γ. Σταθάκη.

«Αλέξη δεν ήρθα στην Ελλάδα για να είμαι διαρκώς υπουργός. Ήρθα για να σε βοηθήσω. Είναι σα να είμαι καπετάνιος στον Τιτανικό. Να θέλω να στρίψω το τιμόνι να μην πέσει στο παγόβουνο και αντ' αυτού να δεχθώ να πάω στο μηχανοστάσιο. Δεν με ενδιαφέρει», απάντησε ο κ. Βαρουφάκης.

Του πρότεινε μάλιστα να ορίσει διάδοχό του τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

10 σχόλια
Χθες και σημερα ο κ.Βαρουφακης 'εβγαλε' μονον τεσσερις συνεντευξεις.Δυο σε ξενα μεσα,δυο σε ελληνικα.Μαλλον θα ηταν κουρασμενος και γι'αυτο και περιορισε καπως τον συνηθη αριθμο τους.Τις διαβασα και της ακουσα ολες.Μεταξυ αυτων ηταν και η παρουσα.Η νεα πρακτικη του κ.Βαρουφακη εσχατως εμπεριεχει και το να αποκαλυπτει δημοσια τα διημειφθεντα σε 'προσωπικες",η σε "κλειστες",συζητησεις στις οποιες μετειχε.Οπως,τουλαχιστον,τα ενθυμειται ο ιδιος....Παρακαλω οποιονδηποτε δεν εχει σχετικες εμπειριες να απευθυνθι σε καποιον γνωστο του ο οποιος εχει εμπειρια "κλειστων"συζητησεων,π.χ. συμβουλιων η ομαδων εργασιας εταιρειων.Διοτι εμπειρια "προσωπικων" συζητησεων με φιλους η γνωστους εχουμε ολοι.Και να κανει μια απλη ερωτηση.Πως αντιμετωπιζεται ενα εταιρικο στελχος το οποιο αποκαλυπτει δημοσια,και δη σε ΜΜΕ,το περιεχομενο τετοιων συζητησων ΧΩΡΙΣ την προηγουμενη εγκριση ολων των μετεχοντων σε αυτες ; Η απαντηση μαλλον θα ειναι ΠΟΛΥ σκληροτερη αυτης την οποιαν ισως φανταζεσθε.....Η,αν δεν μπορειτε να το κανετε αυτο,σκεφθειτε πως θα αντιμετωπιζατε εσεις καποιον "φιλο"σας εαν τον ακουγατε να αφηγειται μια μεταξυ σας προσωπικη συζητηση σε καποιο ραδιοφωνικο σταθμο,χωρις προηγουμενως να σας εχει,καν,ρωτησει.Και να σας 'θαβει',εστω και με το γαντι.Και ολα αυτα ,βεβαια,με την προυποθεση ολα τα δημοσιοποιουμενα να ειναι αληθη και ακριβη.Διοτι αν τα οσα λεει ειναι ΚΑΙ ανακριβη και ψευδη....τοτε μαλλον δεν χρειαζεται να μας πειτε ποια θα ειναι η αντιδραση σας!Σκεφθειτε τα αυτα και θα βγαλετε καποια συμπερασματα.Ενδιαφεροντα.Και σημαντικα.
Αν θυμάμαι καλά το τιμόνι το έστριψε ο καπετάνιος αλλά ήταν ήδη αργά. Εάν ο κ. Βαρουφάκης ζήλευε τον καπετάνιο του Τιτανικού τα κατάφερε και τον ξεπέρασε κατά κράτος.