Bild: Αλλάζει Καμμένο με Θεοδωράκη ο Τσίπρας

Bild: Αλλάζει Καμμένο με Θεοδωράκη ο Τσίπρας Facebook Twitter
SOOC
4
Bild: Αλλάζει Καμμένο με Θεοδωράκη ο Τσίπρας Facebook Twitter

Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες για την Ελλάδα, γράφει η εφημερίδα Bild, ο Τσίπρας εξετάζει αλλαγές, απομακρύνοντας το κόμμα του Πάνου Καμμένου, με το οποίο συγκυβερνά τους τελευταίους 5 μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, η Ελλάδα προσανατολίζεται σε μια μεγάλη αλλαγή στην κυβέρνηση. Το κυβερνητικό σχήμα επιθυμεί να απομακρύνει τους ΑΝΕΛ και τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, επειδή όπως διαφαίνεται θα σταθούν εμπόδιο στην επικύρωση των νέων μέτρων. Για να αποφύγει τριβές στο εσωτερικό της κυβέρνησης και να περάσει πιο ομαλά την πρόταση από το Κοινοβούλιο, ο κ. Τσίπρας στρέφεται προς το νεοσύστατο σοσιαλφιλελεύθερο και φιλοευρωπαϊκό ΠΟΤΑΜΙ για να κάνει έναν πιο μεγάλο συνασπισμό, αναφέρει η Bild.

Η εφημερίδα αναφέρεται και στις πρωινές δηλώσεις του κ. Λαφαζάνη, ο οποίος είπε ότι «το "όχι" του λαού δεν θα γίνει "ναι"».

Το σενάριο που δημοσιεύει σήμερα η Bild έρχεται να επιβεβαιώσει τα σενάρια που κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια από χθες και αναφέρουν ότι ετοιμάζεται παρασκηνιακά η αντικατάσταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στον κυβερνητικό συνασπισμό από το Ποτάμι.

Στο πλαίσιο αυτό, αξίζει να σημειωθεί η έντονη δυσαρέσκεια και κριτική που εκφράστηκε για το γεγονός ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου, τον Αλέξη Τσίπρα στήριξαν οι ακροδεξιοί ευρωβουλευτές. «Σας χειροκροτούν οι εξτρεμιστές της Ευρώπης, περιτριγυρίζεστε από λάθος φίλους», δήλωσε μάλιστα χαρακτηριστικά ο Μάνφρεντ Βέμπερ.

Παράλληλα, κατά την επιστροφή του πρωθυπουργού στην Αθήνα ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν ο πρώτος που τον συνάντησε, μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ ο επικεφαλής του Ποταμιού μεταβαίνει ήδη από σήμερα στις Βρυξέλλες προκειμένου να συναντήσει τον πρόεδρο της Κομισιόν -κινήσεις που σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες δεν είναι τυχαίες.

Ωστόσο η πληροφορία σύμφωνα με την οποία στο κυβερνητικό σχήμα θα συμμετάσχει το Πότάμι διαψεύδεται από τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Δημήτρη Τσιόδρα. Με ανάρτηση στο Twitter, ο Δημ. Τσιόδρας κάνει λόγο για "παλαιά, γνωστά, σενάρια" και προσθέτει πως το "Ποτάμι δεν θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση". "Προτεραιότητά μας είναι η διάσωση της χώρας" καταλήγει.

Δείτε LIVE όλες τις εξελίξεις, λεπτό προς λεπτό ΕΔΩ.

Bild: Αλλάζει Καμμένο με Θεοδωράκη ο Τσίπρας Facebook Twitter
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Πολιτική / Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Με χιούμορ απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Αν αληθεύει, τότε έφτασε η ώρα του Αλέξη που πρέπει να αποφασίσει "με ποιούς θα πάει και ποιούς θ'αφήσει". Κι αυτό θα είναι μόνο η αρχή (βλ. Λαφαζάνης και λοιποί).Όπως και να'ναι, ό,τι αποτέλεσμα κι αν προκύψει, η τράπουλα ήδη ανακατεύεται και εκ νέου θα μοιραστεί.
Η Bild είναι κάτι αντίστοιχο της Espresso. Επιφυλάσσομαι σχετικά με την εγκυρότητα της είδησης. Παρόλο που δεν θεωρώ το Ποτάμι κανένα φοβερό και τρομερό κόμμα, προτιμώ μία συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ποτάμι παρά ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.