Έρευνα: Ένας στους δύο Γάλλους υπέρ του Grexit

Έρευνα: Ένας στους δύο Γάλλους υπέρ του Grexit Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

Ένας στους δύο Γάλλους (50%) θέλει η Ελλάδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση του ινστιτούτου Odoxa που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα Le Parisien.

Πριν από έναν μήνα το ποσοστό όσων τάσσονταν υπέρ ενός "Grexit" ήταν 39%, σύμφωνα με μία παρόμοια έρευνα της κοινής γνώμης.

Η δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στη Le Parisien διενεργήθηκε χθες.

Ποσοστό που φθάνει το 75% των ερωτηθέντων απέρριψε την πρόταση σύμφωνα με την οποία "οι πολιτικές λιτότητες είναι ο μόνος τρόπος για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης για την Ευρώπη", ενώ μία μικρότερη πλειοψηφία --55%-- τάσσεται υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, και παρά τις παραινέσεις του ακροδεξιού Εθνικού Κόμματος αυτή την εβδομάδα για διάλυση της ευρωζώνης, η υποστήριξη του γαλλικού κοινού για το ενιαίο νόμισμα διατηρείται, με το 67% να αντιτίθεται στην εγκατάλειψη του ευρώ και στην επιστροφή στο γαλλικό φράγκο.

Η δημοσκόπηση του Odoxa διενεργήθηκε σε δείγμα 1.003 ανθρώπων μέσω Διαδικτύου.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δείτε LIVE τις εξελίξεις, λεπτό προς λεπτό ΕΔΩ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: «Για να έρθει κανείς πιο κοντά στην Ευρώπη πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο»

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: «Για να έρθει κανείς πιο κοντά στην Ευρώπη πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μια εφ'όλης της ύλης συνέντευξη στο podcast «The Rest is Politics», μιλώντας για την ανάπτυξη της χώρας, τον Ανδρέα Παπανδρέου, το μεταναστευτικό, το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και το TikTok
NEWSROOM
Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Διεθνή / Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Ο Ερντογάν έπλεξε το εγκώμιο του Μεντερές ανθρώπου που άνοιξε την πόρτα για την επαναφορά του ισλαμισμού στην Τουρκία και επιτέθηκε εναντίον του κοσμικού Γκιουρσέλ που τον ανέτρεψε
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ