Suddeutsche Zeitung: Aυτή είναι η νέα ελληνική πρόταση

Suddeutsche Zeitung: Aυτή είναι η νέα ελληνική πρόταση Facebook Twitter
Andrea Bonetti / PM Handout / SOOC
15

Τη νέα πρόταση με την οποία καταφθάνει στο Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής σήμερα η Αθήνα, αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

Όπως μεταδίδει, η νέα πρόταση που θα παρουσιάσει σήμερα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών θα είναι σε γενικές γραμμές παρόμοια με το σχέδιο μεταρρυθμίσεων που απορρίφθηκε στο ελληνικό δημοψήφισμα της Κυριακής.

Όπως επισημαίνει το Reuters, η εφημερίδα χωρίς να επικαλείται κάποια πηγή, σημειώνει ότι στη νέα πρόταση θα παραμένει η έκπτωση του ΦΠΑ για τα νησιά και το ΦΠΑ για τα εστιατόρια θα διατηρηθεί στο 13%. Ακόμα, προβλέπονται περιορισμένες περικοπές στις αμυντικές δαπάνες με την εφημερίδα να σημειώνει πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο σε αυτόν τον τομέα εξαιτίας των σθεναρών αντιδράσεων του Πάνου Καμμένου. Επιπλέον, η κυβέρνηση διατηρεί τις κόκκινες γραμμές της σε ότι αφορά συντάξεις και φόρους.

«Η Αθήνα θέλει να επιβάλλει εξαιρέσεις στο ΦΠΑ και να καθυστερήσει τις μεταρρυθμίσεις των συντάξεων» λέει το δημοσίευμα και συμπληρώνει: «Αναφορικά με τα στρατιωτικά έξοδα, δεν θα υπάρξουν οι περικοπές που ζητούν οι δανειστές».

 

Δείτε LIVE τις εξελίξεις, λεπτό προς λεπτό ΕΔΩ.

15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Λογικό μου φαίνεται να το βλέπουν κοντά, οι ευρωπαίοι τεχνοκράτες, που ενδιαφέρονται πρώτιστα για τα νούμερα, είναι στον κόσμο τους και σειρά παίρνουν και τα εγχώρια μέσα που ενδιαφέρονται πρώτιστα για αντιπολίτευση: Το νέο σχέδιο είναι κοντά στο σχέδιο που απορρίφθηκε, όσο κοντά είναι και η σύνταξη των 600ευρώ με τη σύνταξη των 300ευρώ... (για να σχολιάσουμε ΜΙΑ μόνο από τις βασικές διαφορές η οποία οδήγησε στο δημοψήφισμα και παραμένει -ευτυχώς- αδιαπραγμάτευτη για την κυβέρνηση -ειλικρινά δεν θυμάμαι ποιος άλλος και πόσο καιρό πριν έκανε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, με γνώμονα δηλαδή όχι τα νούμερα, αλλά εκείνον που θα τα κουβαλάει στις πλάτες του)
όσον αφορά το θέμα των συντάξεων,οι μόνες συντάξεις που διακυβεύονται αυτή τη στιγμή είναι των ανθρώπων που ανήκουν στο παλαιό ασφαλιστικό σύστημα.Δηλαδή των γονιών σου. Για τις συντάξεις των νέων ασφαλισμένων, δηλαδή των ασφαλισμένων από το 1993 και μετά,(υποθέτω και την δική σου αν άρχισες να εργάζεσαι μετά το 1993) ήδη είχε αποφασιστεί με νόμο από το 2010, ότι η βασική σύνταξη θα είναι 360 ευρώ συν την αναλογική που θα είναι ανάλογη των χρόνων που δούλεψες και ο χρόνος συνταξιοδότησης είναι 67.
3 πράγματα μπορώ να υποθέσω για αυτούς που ψηφίζουν αρνητικά το σχόλιο:1. Η διαφορά στις συντάξεις 600ευρώ/300ευρώ δεν σας φαίνεται και τίποτα το σπουδαίο2. Δεν σας νοιάζει έτσι κι αλλιώς γιατί δεν αφορά τη δική σας γούνα, άλλωστε πρέπει να "σώσουμε" τη χώρα, σιγά μην ασχολούμαστε με το μη-παραγωγικό κομμάτι της.3. (και πιο πιθανό) δεν έχετε αντιληφθεί ΚΑΝ ότι αυτή υπήρξε μια από τις βασικές κόκκινες γραμμές της Ελλάδας κόντρα στους δανειστές, επειδή δεν διατυπώνεται ρητά στις προτάσεις τους αλλά εμφανίζεται μεταμφιεσμένη με ένα αρτικόλεξο: (κατάργηση Ε.Κ.Α.Σ.) που οδηγεί σε αναρίθμητη στρατιά χαμηλό-χαμηλοσυνταξιούχων.Ας με διαφωτίσει παρ' όλα αυτά κάποιος από εσάς.
Το ΕΚΑΣ οι μεν δανειστές πρότειναν να καταργηθεί από το 2019, η δε Κυβέρνηση δέχτηκε να καταργηθεί, αλλά από το 2020. Άρα δεν πρόκειται για μείωση των συντάξεων, όπως το θέτεις.
@epleΥπάρχουν στην Ελλάδα σήμερα 50.000 συνταξιούχοι που παίρνουν πάνω από 2.500 ευρώ. Υπάρχουν "συνταξιούχοι"¨κάτω των 55 που στοιχίζουν 2,5 δισ. το χρόνο όσο ένας ΕΝΦΙΑ. Μόνο οι συνταξιούχοι ΔΕΗ και ΟΤΕ κοστίζουν στον προϋπολογισμό 1,1 δισ. μισό ΈΝΦΙΑ.Λύσεις υπάρχουν χωρίς να θιχτούν συντάξεις των 600 ευρώ, αλλά δε βολεύουν το κομματικό-πελατειακό κατεστημένο που αφού εγκατέλειψε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχει οχυρωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ έτοιμο να ρημάξει την Ελλάδα για να μη χάσει τα προνόμιά του.
kατσε ρε δον ιδιωτη! αν καποιοσ πληρωνε τοσα χρονια για να παρει μια καλυτρερη συνταξη πρεπει να του τν κατακρεουργησεισ? μην ακουω βλακειεσ σε βλεπω για εξυπνο ανθρωπο... και οσο για αυτουσ που βγηκαν στα 55 βγηκαν γιατι στην ελλαδα αργησαμε να παρουμε χαμπαρι οτι ο μεσοσ οροσ ηλικιασ ανεβαινει ραγδαια...
@σόΓάτος Αυτός που πλήρωνε τόσα χρόνια πλήρωνε σε δραχμές που δεν έχουν καμία σχέση με το σκληρό ευρώ που έχουμε τώρα για νόμισμα. Οι περισσότερες μεγάλες συντάξεις επιδοτούνται απ' τον προϋπολογισμό δηλαδή απ' τους φόρους μας. Ε, δεν γίνεται άνθρωποι που αμείβονται με 500 ευρώ να πληρώνουν με τους φόρους τους τις συντάξεις μεγαλοσυνταξιούχων.
Δον Ιδιώτη αυτό που λες είναι εντελώς άσχετο με το θέμα που θίγω εγώ. Οι των 2.500ευρώ δεν παίρνουν ΕΚΑΣ και κανείς δεν διαφωνεί για εξορθολογισμό των συντάξεων όμως η πρόταση της Κυβέρνησης που δόθηκε πριν το τελεσίγραφο των Ευρωπαίων και προσπάθησε να προστατεύσει τον χαμηλοσυνταξιούχο με ισοδύναμα μέτρα, περιέργως δεν έγινε δεκτή...Astrea Θα πρέπει να το ελεγξω αυτό που λες γιατί τουλάχιστον στην έκδοση των μέτρων που διάβασα εγώ δεν είδα επιβολή μέτρου το 2019 (όχι ότι το κάνει καλύτερο) ούτε διαφωνία του Σύριζα για εφαρμογή το 2020... ο ένας χρόνος μας μάρανε δηλαδή;; Αλλιώς τα γνωρίζω εγώ και ξέρω πως το ΕΚΑΣ είναι κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση μαζί με το ΦΠΑ νησιών.
"Όπως μεταδίδει, η νέα πρόταση που θα παρουσιάσει σήμερα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών θα είναι σε γενικές γραμμές παρόμοια με το σχέδιο μεταρρυθμίσεων που απορρίφθηκε στο ελληνικό δημοψήφισμα της Κυριακής". Αφιερωμένο σε όσους ψήφισαν ΟΧΙ. Σώσατε τον ΣΥΡΙΖΑ με τη ψήφο σας για την Ελλάδα δε ξέρω. Φαντάζομαι αισθάνεστε απόλυτα δικαιωμένοι...
Πολύ δυσκολο να το αντιληφτουν τόσο γρήγορα....θα τους πάρει καμια 30 χρονια και αυτούς...Αφου μόλις χθες χορεύανε στο συνταγμα την νίκη του ΝΑΙ!ανταρσια....παιξε ταμπούρι για 30 χρόνια και το λουπ του αυτιστικού λαού μπορεί να σε κάνει κυβερνηση