Μόσχα: Δεν έχουμε συζητήσει ένταξη της Ελλάδας στην τράπεζα των BRICS

Μόσχα: Δεν έχουμε συζητήσει ένταξη της Ελλάδας στην τράπεζα των BRICS Facebook Twitter
1

Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το RT, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν εικασίες των μέσων μαζικής ενημέρωσης που λένε ότι η Ελλάδα ζητά να συμμετάσχει στην τράπεζα BRICS, το θέμα δεν έχει συζητηθεί σε επίσημο επίπεδο. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη του σύμφωνα με το δίκτυο, ένας από τους κορυφαίους συμβούλους του Προέδρου Πούτιν.

 "Υπήρξαν δημοσιεύματα στα μέσα ενημέρωσης ότι η Ελλάδα μπορεί να υποβάλει αίτηση για ένταξη στην Νέα Τράπεζα Ανάπτυξης. Γνωρίζουμε αυτές τις υποθέσεις, αλλά μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει συζητήσει επισήμως μαζί μας για μια τέτοια επιλογή», είπε ο Γιούρι Ουσάκοφ, βοηθός του Προέδρου Πούτιν.

Ο ανώτατος αξιωματούχος αποκάλυψε ότι οι επικείμενες συζητήσεις για τη δημιουργία της τράπεζας των BRICS θα αγγίξουν τις παραμέτρους της πρακτικής λειτουργίας της νέας Τράπεζας και τα αποθεματικά της.


"Δεν αποτελούν μια προσπάθεια να αντιταχθούν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ή την Παγκόσμια Τράπεζα», είπε ο Ushakov, προσθέτοντας ότι η τράπεζα «σίγουρα δεν θα ξεκινήσει τη λειτουργία της με την Ελλάδα,".

«Το θέμα της Ελλάδα πρόκειται να συζητηθεί ούτως ή άλλως, αλλά όχι στο πλαίσιο της προσχώρησής της στην NDB ", ακόμη και σε μακροπρόθεσμη βάση», είπε επίσης ο σύμβουλος του Πούτιν.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Νομίζω μας λένε πολύ καθαρά οτι πρέπει να σταματήσουμε να έχουμε υπερβολικές ελπίδες. Η Ρωσία δεν έχει κανέναν σκοπό να τα χαλάσει με την ΕΕ και την Αμερική και να ξεκινήσει νέο ψυχρό πόλεμο, κινδυνεύοντας να καταστραφεί για τα ωραία μας τα μάτια. Όλοι ξέρουμε ποια ήταν η κατάληξη του προηγούμενου. Συνεργασίες σε διαφόρους τομείς , ναι , στήριξη ναι..μέχρι εκεί. Δεν έχουν τάσεις αυτοκτονίας οι άνθρωποι..