Απεργία την Πρωτομαγιά

Η κοινή ανακοίνωση των πολιτικών αρχηγών - πλην του ΚΚΕ

Η κοινή ανακοίνωση των πολιτικών αρχηγών - πλην του ΚΚΕ Facebook Twitter
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Κ) και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς (Δ) κατά την έξοδό τους από το Προεδρικό Μέγαρο μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
1

Το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, που συνεδρίασε περίπου εφτά ώρες στο Προεδρικό Μέγαρο, κατέληξε σε κοινή ανακοίνωση, με την οποία ωστόσο διαφώνησε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, το κοινό ανακοινωθέν έχει ως εξής:

«Η πρόσφατη ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού δεν συνιστά εντολή ρήξης, αλλά εντολή συνέχισης και ενίσχυσης της προσπάθειας για την επίτευξη μιας κοινωνικώς δίκαιης και οικονομικώς βιώσιμης συμφωνίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση η Κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Και ο κάθε Πολιτικός Αρχηγός θα συμβάλλει, αντιστοίχως, στο πλαίσιο του θεσμικού και πολιτικού του ρόλου.

Κοινός στόχος είναι η επιδίωξη λύσης η οποία θα διασφαλίζει:

  • Την επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Χώρας.
  • Αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, με κριτήριο την δίκαιη κατανομή των βαρών και προώθηση της ανάπτυξης, με τις κατά το δυνατόν λιγότερες υφεσιακές επιπτώσεις.
  • Ισχυρό, εμπροσθοβαρές, αναπτυξιακό πρόγραμμα, πρωτίστως για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.
  • Δέσμευση για την έναρξη ουσιαστικής συζήτησης ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η αποκατάσταση της ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε συνεννόηση με την ΕΚΤ.

Ο Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε να ενημερώσει τους Πολιτικούς Αρχηγούς, αμέσως μετά την προσεχή Σύνοδο Κορυφής, για τα πρώτα συμπεράσματα που θα εξαχθούν και για την εν γένει πορεία των διαπραγματεύσεων.»

Δείτε LIVE όλες τις εξελίξεις, λεπτό προς λεπτό ΕΔΩ.

1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Θελω να πω μονο για το ΚΚΕ οτι με τις μικροκομματικες του τακτικες σε μια τοσο κρισιμη στιγμη για την Ελλαδα απογοητευει - τους παντες, και αποδεικνυεται αναξιο μπορστα στην ιστορικη του διαδρομη. Εχει κανει απανωτα λαθη,φαινεται να μην το ενδιαφερει που η χωρα βρισκεται μπροστα στον γκρεμο, και με αυτη τη λογικη αναρωτιεμαι τι ακριβως κανουν ολοι αυτοι στη ΒΟυλη που εχουν πιασει χρονια καρεκλες και τους πληρωνουμε αδρα γαι να λενε μονο οχι σε ο,τι κι αν εχει προταθει ποτέ. Πιστευω, ειμαι σιγουρη δηλ.οτι η απογοητευση θα φανει και στις επομενες εκλογες. Η πλειοψηφια του εκλογικου του σωματος ταχθηκε με το οχι ουτως η αλλως, ευτυχως, αψηφωντας την παραλογη γραμμη "οχι στο ναι, οχι στο οχι, αλλα δεν εχουμε και κατι να προτεινουμε" Σεβομαι την Ιστορια του ΚΚΕ, την οποια γνωριζω αρκετα καλα, αλλα θεωρω οτι κοβει τις γεφυρες για καθε συννενοηση,ακομη και με τους ψηφοφορους του, και δεν τιμα την ιστορια του. Λυπαμαι πολυ γι αυτο.