WSJ: Η δήλωση Βαρουφάκη για τα IOUs οδήγησε στην αποχώρησή του

WSJ: Η δήλωση Βαρουφάκη για τα IOUs οδήγησε στην αποχώρησή του Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
3

Στο παρασκήνιο της ξαφνικής παραίτησης του Γιάνη Βαρουφάκη αναφέρεται σε σημερινό της δημοσίευμα η Wall Street Journal, υποστηρίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε την αποχώρηση του υπουργού ύστερα από τη χθεσινή δηλωσή του για παράλληλο νόμισμα και IOUs.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά η WSJ, «ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε πριν από μερικούς μήνες ότι οι σχέσεις του κ. Βαρουφάκη με το Eurogroup είχε χαλάσει και ήδη έψαχνε για μια ευκαιρία να τον αντικαταστήσει, λένε άνθρωποι εξοικειωμένοι με τη σκέψη του πρωθυπουργού.

»Η δημοτικότητα του κ. Βαρουφάκη στην Ελλάδα έχει αποθαρρύνει τον κ. Τσίπρα από τον παραμερισμό του μέχρι σήμερα, προσθέτουν τα ίδια άτομα. Αλλά ο πρωθυπουργός αντέδρασε αφότου ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε σε βρετανική εφημερίδα αργά την Κυριακή ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να εισαγάγει ένα παράλληλο νόμισμα και ηλεκτρονικά IOUs, παρόμοια με εκείνα που εκδόθηκαν στο παρελθόν στην Καλιφόρνια. Ο κ. Βαρουφάκης υπαναχώρησε γρήγορα από τα σχόλιά του στην Daily Telegraph, αλλά ο πρωθυπουργός, λένε τα άτομα εξοικειωμένα με το θέμα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης φέρεται να δήλωσε στην Telegraph ότι «αν χρειαστεί θα εκδώσουμε παράλληλη ρευστότητα και IOU τύπου Καλιφόρνιας σε ηλεκτρονική μορφή. Θα έπρεπε να το είχαμε κάνει πριν μία εβδομάδα». Τα IOUs είναι έγγραφα, υποσχετικοί τίτλοι που αναγνωρίζουν ότι ο κάτοχός τους θα λάβει ένα χ ποσό κάποια στιγμή στο μέλλον (από τα ηχητικά αρχικά της φράσης «I owe you»). 

WSJ: Η δήλωση Βαρουφάκη για τα IOUs οδήγησε στην αποχώρησή του Facebook Twitter
Aποχώρηση αντάξια ενός στάρ: ο κ. Βαρουφάκης με τη σύζυγό του νωρίτερα σήμερα

Δείτε LIVE όλες τις εξελίξεις, λεπτό προς λεπτό ΕΔΩ.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια