Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν θέλει καμία μεταρρύθμιση

Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν θέλει καμία μεταρρύθμιση Facebook Twitter
13

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστήριξε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Bild ότι η αποτυχία στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της Ελλάδας ήταν "προβλέψιμη" διότι η Αθήνα "δεν θέλει κανένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων".

Όποιος "γνώριζε τα οικονομικά δεδομένα και έπαιρνε στα σοβαρά τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα πριν και μετά (σ.σ. την εκλογή του τον Ιανουάριο) αντιλαμβανόταν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει κανένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων", δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην εφημερίδα.

"Για αυτό αντιμετώπιζα εξαρχής με μεγάλο σκεπτικισμό (...) το αποτέλεσμα των συνομιλιών με την κυβέρνηση στην Αθήνα. Το ότι αυτός ο σκεπτικισμός τελικά επιβεβαιώθηκε δεν με εξέπληξε πραγματικά", συνέχισε ο Σόιμπλε.

Το εάν η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ ή θα βγει από την ευρωζώνη "σε σύντομο χρονικό διάστημα", είναι ένα ερώτημα στο οποίο "μόνο οι Έλληνες μπορούν να απαντήσουν", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. "Ένα πράγμα είναι σαφές: δεν θα εγκαταλείψουμε τον λαό στην Ελλάδα", είπε ακόμη.

Ο Σόιμπλε έκρινε ότι είναι "σχετικά μικρός" ο "κίνδυνος μετάδοσης" της κρίσης στις ευρωπαϊκές τράπεζες. Οι ελληνικές τράπεζες "είναι κλειστές προς το παρόν" και το ευρωπαϊκό σύστημα τραπεζικής εποπτείας "παρακολουθεί την κατάσταση", ανέφερε. "Οι αγορές έχουν αντιδράσει με πολύ συνετό τρόπο τις τελευταίες ημέρες. Αυτό δείχνει ότι το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο", εκτίμησε.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Αναλόγως τι εννοεί μεταρρυθμίσεις. Αν εννοεί μεταρρύθμιση το ξεπούλημα όλης της χώρας σε γερμανικές εταιρείες και μέτρα που μόνο μεγαλύτερη ύφεση θα φέρουν τότε όντως δε θέλουμε τέτοιες μεταρρυθμίσεις.
Μετά από τόσα χρόνια, ακόμα δεν ξέρουμε τι μεταρρυθμίσεις θέλουν οι εταίροι μας; Θέλουν να κάνουμε το δημόσιο πιο λειτουργικό και αποδοτικό. Θέλουν να δώσουμε κίνητρα σε ιδιώτες επενδυτές ώστε να φέρουν χρήμα και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας στην Ελλάδα. Θέλουν να πουλήσουμε δημόσια περιουσία που κάθεται και μαζεύει σκόνη ώστε να αξιοποιηθεί κάπως. Όλοι στόχοι που θα έπρεπε μόνοι μας να κηνυγάμε. Δυστυχώς, επίσης θέλουν να μειώσουμε μισθούς και συντάξεις και να απελευθερώσουμε τις μαζικές απολύσεις προβληματικών εταιριών. Και από όλα αυτά, εμείς εστιάζουμε μόνο στα δύο τελευταία.
Ναι, θέλουν το καλό μας βρε κι εμείς οι ανόητοι πεισματάρηδες δεν μπορούμε να το δούμε. Να μην ξεπουλαμε την δημόσια περιουσία μας, να μη δίνουμε οικονομικά κίνητρα να ρθουν οι επενδυτές να χτυπήσουν κοψοχρονιας κτλ. Κοίτα να δεις κάτι τύποι που είμαστε τελικά..
Δε θα το αναλύσω πολύ, ένα παράδειγμα θα αναφέρω μόνο για το είδος των ιδιωτικοποιήσεων και τις μεταρρυθμίσεις που υποστηρίζουν. Ο ΟΠΑΠ που ακόμα και μέσα σε αυτά τα χρόνια ήταν από τους ελάχιστους οργανισμούς που είχε -και μεγάλα μάλιστα- κέρδη, υγιέστατος, πωλήθηκε κοψοχρονιά για το ποσό των κερδών που αποφέρει πάνω-κάτω σε ένα χρόνο! Δε το συζητώ βέβαια ότι σχεδόν άμεσα απέλυσε μεγάλο ποσοστό του προσωπικού του, με εμπειρία και τεχνογνωσία, προκαλώντας τις αντίστοιχες συνέπειες. Και μιας και αναφέρθηκα στο τζόγο, γιατί οι Ευρωπαίοι δεν δέχτηκαν τη φορολόγησή του και επέμειναν σε άλλα μέτρα που πλήττουν περισσότερο πιο αδύναμα κοινωνικές ομάδες; Δηλαδή, δε μπορούν από κοινού να συμφωνήσουν στους στόχους και να είναι πιο διαλλακτικοί αμφότεροι για τον τρόπο/ μέτρα που θα τον επιτύχουν;
Όχι αγαπητέ μου, κάπως τα έχεις μπερδέψει. Μεταρρύθμιση είναι να μη βγαίνει κανείς στη σύνταξη στα 45 και πολύ ευχαρίστως να γίνει. Μεταρρύθμιση είναι να υπάρχει δίκαιη φορολόγηση αλλά βλέπεις όταν είπαν να φορολογήσουν τους πλούσιους και να πιάσουν τους φοροφυγάδες της λίστας Λαγκάρντ κάποιοι τσίνισαν. Μεταρρύθμιση ΔΕΝ είναι το ξεπούλημα. Όταν εννοείς δημόσια περιουσία που πιάνει σκόνη τι εννοείς; Τη ΔΕΗ; Την ΕΥΔΑΠ; Ή μήπως τα αεροδρόμια και τα λιμάνια μας; Διότι αυτά είναι τα πιο κερδοφόρα, αυτά θέλουν να ξεπουλήσουμε. Μάθε πρώτα τι συμβαίνει, μην πετάτε ό,τι ακούτε στο MEGA. Ψάξτε το και λίγο.
To χειρότερο από όλα είναι ότι έχει δίκιο. Εκτός κι αν θεωρούμε μεταρρύθμιση το άνοιγμα της ΕΡΤ. Την περίοδο αυτή στην Ελλάδα αρκεί να είσαι Γερμανός κι αυτόματα έχεις άδικο.
Να μου επιτρεψετε να μην ασχοληθω ξανα με το τι λεει αυτο το "ον".Ουτε με το τι πραττει.Αφου και τα δυο ειναι ακρως στοχευμενα και προβλεψιμα.Απλα θα επισημανω οτι καποιοι προκατοχοι του στην εξουσια της χωρας του,ειδικα αυτοι των περιοδων 1914-1918 και 1939-1945,θα ηταν παρα πολυ υπερηφανοι για τον "διαδοχο" τους αυτον.
Ποσο πιο ξεκαθαρα να το πει,βρε παιδια ; Δεν θελει τον Τσιπρα.Και μας συμβουλευει(...πατρικα ,βεβαια...)να τον διωξουμε για να μπορεσει να μας περιβαλλει και παλι η Ευρωπη(του)με την στοργη της !Τι δεν καταλλλλαβαινετε,ε ; Τι δεν καταλλλλλαβαινετε ; !
Και γι αυτό δυστυχώς θα πας να ψηφίσεις όχι.Και θα περάσει, αυτό που ο Σοιμπλε σκεφτόταν εδώ και καιρό, να φύφει η Ελλάδα από το ευρώ.Από πίσω υπάρχουν πολλά κρυμμένα νοήματα, αλλά βέβαια με τη φτώχεια, την αντίδραση και το σε-μια-βδομάδα-αποφασίζω, τα αποτελέσματα θα είναι πλέον ολέθρια.
...και το σε-μια-βδομάδα-αποφασίζω... Πηγή: www.lifo.grΝαί για ένα ζήτημα που ζείς στο πετσί σου τα τελευταία 5 χρόνια θες κανένα δίμηνο (τρομοκρατίας από τα ΜΜΕ) ώστε να αποφασίσεις (αυτό που θέλουν).Αν ο Σόιμπλε και η Ευρώπη είχε αυτό το σχέδιο εδώ και καιρό, και Ναι να ψηφίσεις, αυτό που θα σου προτείνουν μετά θα σε κάνει να τρέχεις. Και θα σου τρίβουν το Ναι στα μούτρα.
@leonardo di cabrioΤο εχω πει σε πολλους "σχολιαστες".Ερασιτεχνες και επαγγελματιες.Ας το πω και σε σενα.Αυτα οχι σε μενα,παρακαλω.Διοτι ειναι πολυ ευκολο-με εναν πληκτρισμο-να διαβασει οποιος θελει εκατονταδες σχολια μου και να διαπιστωσει οτι γραφω παντα αυτο που πιστευω,αδιαφορωντας παντελως αν "στενοχωρω"τον Συριζα,την Ν.Δ.,η τον....Αστερα Κρυας Βρυσης.Και αυτα τα οποια εχω γραψει για τους κυβερνητικους "χειρισμους"των διαπραγματευσεων,και για τον Βαρουφακη προσωπικα,αμφιβαλλω πολυ αν τα εχεις γραψει εσυ που,οπως δειχνουν αυτα που γραφεις,θα ψηφισεις ΝΑΙ.Κλεινοντας οφειλω να πω οτι αποτελει πεποιθηση μου οτι,ανεξαρτητως αποτελεσματος στο δημοψηφισμα,η χωρα μας και ο λαος της θα περασουν οχι μαυρες ωρες,αλλα μαυρα χρονια.Και δεν υπαρχει η παραμικρη ελπιδα να φτιαξουν τα πραγματα στο απωτερο μελλον αν δεν αποφασισουμε να πεταξουμε,οσο το δυνατον περισσοτεροι,τις "κομματικες παρωπιδες",και να λειτουργησουμε ως υπευθυνοι πολιτες.Μονον ετσι θα κατανοησουμε οτι το αθλιοτατο πολιτικο μας συστημα -στο συνολο του-ειναι ο βασικος υπευθυνος για την καταστροφη,και ηθικοι αυτουργοι εμεις οι ιδιοι που τους εκλεγουμε και τους ανεχομαστε επι τοσες δεκαετιες.Οσο για το τι θα ψηφισω,η τι εχω ψηφισει στο παρελθον,η απαντηση ειναι παντοτε η ιδια.Οτι εκρινα σε καθε περιπτωση οτι ειναι το καλυτερο για την χωρα μου.Χωρις καμμια εξαιρεση.