Αποφυλακίζεται ο Ηλίας Κασιδιάρης

Αποφυλακίζεται ο Ηλίας Κασιδιάρης Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. Nikos Libertas / SOOC
6

Αποφυλακίζεται, ενδεχομένως και σήμερα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο αποφάσισε να μην παρατείνει την προσωρινή του κράτηση για το τελευταίο εξάμηνο που ορίζει ο νόμος.

Ένα χρόνο μετά την προφυλάκισή του, το Συμβούλιο Εφετών έκρινε ότι «η κατά νόμον βαρύτητα της πράξης δεν αρκεί για την επιβολή προσωρινής κράτησης». Η απόφαση ελήφθη παρά την αντίθετη εισαγγελική άποψη που ζήτησε τη συμπλήρωση του 18μηνου, θεωρώντας τον κατηγορούμενο στην υπόθεση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής ως ύποπτο φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων.

Σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της μη συμμετοχής σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής σε όλη την επικράτεια πλην του ελληνικού κοινοβουλίου, της εμφάνισης δυο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Κατά τα μέλη του Συμβουλίου ο κατηγορούμενος βουλευτής, αν και βαρύνεται με κακουργηματικού βαθμού κατηγορία, δεν είναι ύποπτος φυγής ούτε ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Αριστερή, με καταγωγή από Εβραίους της Βουλγαρίας και της Λιθουανίας, η Σέινμπαουν γίνεται η πρώτη πρόεδρος στην 200ετή ιστορία του Μεξικού, με ελπίδες να αλλάξει την κατάσταση για τις γυναίκες της χώρας
NEWSROOM
Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Διεθνή / Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Η πρώην δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας, μετά από μία προεκλογική περίοδο κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 υποψήφιοι βουλευτές
NEWSROOM
Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Μάλλον έχει δίκιο ο Τατσόπουλος που μόλις πριν λίγο είπε στο Σκάι ότι η αποφυλάκιση του λεγάμενου είναι δωράκι της κυβέρνησης στη ΧΑ ως αντάλλαγμα για την υποστήριξη.