Πάντοαν: Το Eurogroup παραμένει ανοιχτό σε συμφωνία

Πάντοαν: Το Eurogroup παραμένει ανοιχτό σε συμφωνία Facebook Twitter
EPA/OLIVIER HOSLET
0

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συνεχίζουν να είναι ανοιχτοί στην επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν. «Σε ό,τι με αφορά, σε ό,τι αφορά τους συναδέλφους μου στο Eurogroup, υπάρχει πάντα μια συμφωνία ανοιχτή (για την Ελλάδα)» είπε στο ραδιόφωνο του BBC.

Ωστόσο, πρόσθεσε σύμφωνα με το ΑΠΕ, ανεξάρτητα από το εάν θα επιτευχθεί μια συμφωνία, οι αξιωματούχοι πρέπει να επισπεύσουν τα σχέδιά τους για στενότερη ολοκλήρωση της νομισματικής ένωσης, ξεκινώντας με τις τράπεζες. 

«Το προφίλ χρέους της Ελλάδας είναι πολύ λιγότερο ανησυχητικό απ' ό,τι... παρουσιάζεται συχνά. Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι να επιστρέψει στην ανάπτυξη και για να επιστρέψει στην ανάπτυξη η Ελλάδα χρειάζεται εμπιστοσύνη, πίστωση και ιδίως διαρθρωτικά μέτρα», τόνισε. Ένα πιο αδύναμο νόμισμα προφανώς δεν θα βοηθούσε την Ελλάδα και εάν η χώρα κατέληγε να βγει από την ευρωζώνη, η νομισματική ένωση θα γίνει ένα διαφορετικός οργανισμός που θα χρειάζεται να παραμείνει εστιασμένος στη στενότερη ολοκλήρωση. «Σε αυτή τη φάση ό,τι και να συμβεί, χρειάζεται να επιταχύνουμε την ολοκλήρωση και την οικοδόμηση των θεσμών στην ευρωζώνη ξεκινώντας από μια βαθύτερη τραπεζική ένωση», υπογράμμισε.

Τα ανοίγματα της τελευταίας στιγμής που έγιναν χθες από την Ελλάδα στους διεθνείς πιστωτές της για οικονομική βοήθεια δεν ήταν αρκετά για να αποτρέψουν τη χώρα από το γίνει η πρώτη αναπτυγμένη οικονομία που αθετεί πληρωμή για δάνειο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σχολιάζει το Reuters. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έχουν κλείσει την πόρτα σε μια συμφωνία, είπε ο Πάντοαν.


Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM