Ραγδαίες εξελίξεις: Γιούνκερ καλεί Τσίπρα για απόπειρα συμφωνίας

Ραγδαίες εξελίξεις: Γιούνκερ καλεί Τσίπρα για απόπειρα συμφωνίας Facebook Twitter
39

Επιβεβαιώνεται η πληροφορία που μοιράστηκε ο πρωθυπουργός νωρίτερα στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο οποίος είπε πως σήμερα το βράδυ είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρόεδρος της Κομισιόν έκανε απόψε μια ύστατη προσπάθεια προσφέροντας νέα πρόταση στον πρωθυπουργό προκειμένου να γίνει επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων ακόμη και αύριο, πριν την εκπνοή του προγράμματος.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προτείνει να γίνει δεκτή η πρόταση των θεσμών που δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή, με μία αλλαγή (πληροφορίες για το ζήτημα του ΕΚΑΣ) και προτείνει η κυβέρνηση να ζητήσει μια έκτακτη σύγκληση νέου Eurogroup μέχρι την Τρίτη το βράδυ οπότε και λήγει το ελληνικο πρόγραμμα προκειμένου να γίνει μια κοινή ανακοίνωση με αναφορά στη διευθέτηση του χρέους του Νοεμβρίου του 2012 ότι θα εφαρμοστεί τον προσεχή Οκτώβριο σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM).

Η πρωτοβουλία αυτή γίνεται σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες με τον όρο η κυβέρνηση να υποστηρίξει το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ενώ παράλληλα ο κος Γιούνκερ

To Eurogroup θα προσφέρει μία τεχνική παράταση στο πρόγραμμα της Ελλάδας μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Κυβερνητικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι η Ελλάδα πήρε ένα μήνυμα από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και εξηγούν ότι αυτή περιείχε το να γίνει αποδεκτό το κείμενο των θεσμών. Αξίωνε ο κ. Τσίπρας να ζητήσει από τον κόσμο να ψηφίσει "ΝΑΙ", διαβεβαίωνε ότι οι θεσμοί θα αποδέχονταν μια αλλαγή στο κείμενό τους και ζητούσαν από την κυβέρνηση να ζητήσει έκτακτο Eurogroup.

 

Η απόρριψη από το Μέγαρο Μαξίμου ανέφερε πως ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή θα ψηφίσει ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και ότι η ελληνική κυβέρνηση βαδίζει προς την κάλπη, ότι ακούει με ενδιαφέρον ότι λέγεται και γράφεται και εργάζεται για λύση.

Αναλυτικά το non paper από το Μαξίμου:

Η Ελλάδα πήρε ένα μήνυμα από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ το οποίο λέει τα εξής:

1) να γίνει αποδεκτό το κείμενο των θεσμών

2) Ο Τσίπρας να ζητήσει από τον κόσμο να ψηφίσει ναι

3) οι θεσμοί να αποδεχθούν μια αλλαγή στο κείμενό τους

4) η κυβέρνηση να ζητήσει τη σύγκληση έκτακτου Eurogroup".

Η ελληνική κυβέρνηση βαδίζει προς την κάλπη

Ακούει με ενδιαφέρον ό,τι λέγεται και γράφεται, εργάζεται για τη λύση, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή θα ψηφίσει όχι

39

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

11 σχόλια
Η Ιστορια μας εχει διδαξει κατι.Οτι στην εκβαση ενος πολεμου δεν παιζουν ποτε ρολο τα εξης:Το ποιος εχει δικιο και ποιος οχι.Ο βαθμος θαρρος και ηρωισμου της καθε πλευρας.Η βαθμος επιμονης /πεισματος της καθε πλευρας.Την εκβαση καθοριζουν σχεδον παντοτε:Η ισχυς,ο επαγγελματισμος ,η γνωση και η πειρα των εμπλεκομενων δυναμεων.Ο βαθμος προετοιμασιας της καθε πλευρας.Ο βαθμος αντοχων της καθε πλευρας.Ο βαθμος "συνοχης"της καθε πλευρας.Η δυνατοτητα "ελιγμων"της καθε πλευρας.Εαν εξετασουμε την κατασταση με βαση αυτα τα κριτηρια την κατασταση το εκτιμωμενο αποτελεσμα μαλλον καθισταται προφανες.
Δεν ξέρω πλέον αν η ελληνική πλευρά αναζητά μία σοβαρή πρόταση. Ήδη ο Τσίπρας δήλωσε πως θα παραιτηθεί αν το δημοψήφισμα φέρει ναι. Αρα δεν τον ενδιέφερε η βούληση του λαού, αλλά μόνο η στήριξη της ρήξης και μάλιστα μίας ρήξης για την οποία επιμελώς αρνείται ο πρωθυπουργός να απαντήσει με ποιούς συγκεκρμένα τρόπους θα την διαχειριστεί. Οι απαντήσεις που παραπέμπουν στον ηρωισμό των ελλήνων και στο ένδοξο παρελθόν μας δεν ταιριάζουν σε αριστερό πρωθυπουργό, αλλά σε παλαιάς κοπής εθνικόφρονες.
ο προδοτης τσιπρας κ την καλυτερη συμφωνια να του φερουν θα το παει ως τελους φανηκε πια οτι ενεργουσε βαση οργανωμενου σχεδιου μας κοροιδεψε ολους οτι δηθεν διαπραγματευοταν κ αλλλα ελεγε εδω κ αλλα εξω. ολοι την κυριακη ΝΑΙ ΝΑΙ να φυγουν οι ψευτοσωτηρες
Επειδή φαίνεται πλέον καθαρό το σχέδιο του Τσίπρα να μας οδηγήσει εκτός ευρώ και ΕΕ, ο μόνος τρόπος να ακυρωθούν τα πλάνα του είναι η παρακάτω πρόταση. Τα τρία κόμματα του ευρωπαϊκού προσανατολισμού (ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ) να ζητήσουν απο όλους να ψηφίσουμε ΟΧΙ και όχι ΝΑΙ. Με ένα ποσοστό του ΟΧΙ στο 90% δεν βγαίνει κανένα πολιτικό μήνυμα και στην πράξη ακυρώνει το δημοψήφισμα και κατ'επέκταση τις προθέσεις του Τσίπρα να στηριχθεί σε αυτό για να δικαιολογήσει τις επόμενες ενέργειες του.
Οσοι κραζετε τον Τσιπρα και τον Συριζα , που τους προσαπτετε μυρια οσα (καποια δικαιως ισως), δεν βλεπετε οτι η αλλη πλευρα ειναι τελειως τσιρκο? Μα ειναι αυτη εικονα? Τι του προτεινε τωρα? Μονο ως τρολαρισμα μπορει να εκληφθει, εμπαιγμος, ειρωνεια.Ας το χωνεψουμε πως πλεον μονο με "απο μηχανης θεου" παρεμβαση σωζεται η κατασταση, δεν υπαρχει ηγεσια στην Ευρωπη και να πει "μιστερ, ελα δω, τσακω μια καλυτερη προταση" να την δουμε. Ας βγουν μπροστα τα μεγαλα κεφαλια, η Λανγκαρντ, η Μερκελ , ο Σοημπλε, για να εχει βαρυτητα. Ο Τσιπρας το ειπε ξεκαθαρα "φερτε μια προταση της προκοπης να πληρωσω το ΔΝΤ αυριο". Η Ελληνικη πλευρα απλα ζητα μια καλη προταση , οχι αλλο δουλεμα. Ο Γιουνκερ κανει μπαμ πως δουλευει για τη παρτη του και το ιματζ της Κομισιον, θελει να μην του μεινει ρετσινια, οτι "προσπαθησα..". Δεν παμε καλα. Οπως παει η δουλεια και με ΜΗΔΕΝ οριο αναληψης, θα φανε ενα ΟΧΙ ξεγυρισμενο.
Ότι οι απέναντι είναι για πολύ ξύλο ΣΠΑΣΙΚΛΑΚΙ το ξέρουμε από την πρώτη μέρα των μνημονίων, δεν το ανακαλύψαμε σήμερα, 5,5 χρόνια μετά. Και δεν κατάλαβα γιατί περιμέναμε απ' αυτούς τους λύκους να πουν "μιστερ, ελα δω, τσακω μια καλυτερη προταση" (μεταφέρω αυτολεξεί τα γραφόμενά σου). Ο "μίστερ" 5 μήνες τώρα ΟΦΕΙΛΕ να στρωθεί και να δουλέψει ειλικρινά πάνω σε μια σοβαρή διαπραγμάτευση, όχι να περηφανεύεται για τις "δημιουργικές ασάφειες" και να πετά το μπαλάκι στον λαό κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Εξελέγη πριν από 5 μήνες με αυτήν ακριβώς την εντολή. Και τώρα κάνει δημοψήφισμα, λες κι είμαστε στην Γ΄ Λυκείου και ψηφίζουμε αν θα πάμε πενταήμερη στη Ρόδο ή στην Κέρκυρα. Κανένας λαός που πεινάει δεν πεινάει περήφανα. Κι αν επιβεβαιωθούν τα χειρότερα σενάρια, ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Κυριολεκτικά όμως.
Όντως ο Τσιπρας, ο καμμενος, η ραχηλ και ο μιχαλιολιακος είναι πατριώτες λεβεντες και εμείς οι φλωροι προδότες που περιμένουμε στην ουρά στα ΑΤΜ για το εξηνταευρο για να βγάλουμε την μέρα
Υπαρχουν Ελληνες που δεν εχουν να σηκωσουν 60Ε τη μερα. Υπαρχουν Ελληνες που οι ουρες στις οποιες περιμενουν ειναι στα συσσιτια.Γι αυτους δεν συγκινηθηκε κανεις, αλλα ω τι χαμος οταν μπορεις να βγαλεις ΜΟΝΟ 60Ε ημερησιως στην γονατισμενη Ελλαδα..αλλα ετσι, οταν ο καθενας κοιταει την τσεπη του, το ατομικο συμφερον και δεν κοιταει γυρω την καταντια του λαου, την εθνικη μας καταντια, δεν θα παμε ποτέ μπροστα, ουτε θα σηκωσουμε ποτέ κεφαλι, μονο θα βολευει ο καθενας τον εαυτουλη του, δηλ. η Ιστορια της μεταπολιτευτικης Ελλαδας σε συνοψη...
Αυτοί που θα ψηφίσουμε ναι, σε διαβεβαιώ, πριν και πέρα απ' όλα θα το κάνουμε για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν τα περισσότερα να χάσουν αν γυρίσουμε στη δραχμή. Αν εμένα μου κουρέψουν τα 100€ που χω στην τράπεζα, ή τα κάνουν δραχμη και τα υποτιμήσουν,θα ζήσω. Αν κοπούν ή εξασθενήσουν τα συσσίτια του δήμου Αθηναίων(πχ που ξέρω ότι κάνουν καλή δουλειά) με την εξαθλίωση που θα ρθει σε μια χώρα με υποτιμημένο νόμισμα κι ελλειματικότατο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών θα υποφέρουν οι πιο αδύναμοι. Γι' αυτό λίγο περίσκεψη πριν φαντασιωθούμε εθνική υπερηφάνεια όσοι μπορούμε ακόμα να σχολιάζουμε στο net.
Ναι, υπήρχαν, υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν, κιόσοι λένε το αντίθετο ουτοπιστές(αν όχι απλά ψεύτες).Η παρούσα κυβέρνηση όμως σκοπό έχει να τους φέρει ΟΛΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ! Ισότητα. Αυτή είναι η δημοκρατία της αριστεράς!
Βρισκω ενδιαφερον ποσο γρηγορα οι οπαδοι του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-Xρυσης Αυγης τρεχουν να βαλουν ταμπελα και προσωπικους χαρακτηρισμους στην αντιθετη αποψη και να δυσφημησουν τον αλλον . Οποιος δεν ειναι με την "πρωτη φορα αριστερα" που βριζει μεχρι και το Δημα και τον Αρκα στο δυαδικτιο οταν δεν τον χειροκροτουν, ειναι ''εχοντας' , 'πλουσιος' , 'προδοτης' , μη πατριωτης κλπ κλπ κλπ . Κανεις απο αυτους τους ανθρωπους δεν φαινεται να ενοχληται απο τη φασιστικη αυτη μορφη διαλογου . Μιλαμε για παραταξη με αξίες, σαν αυτες της κυριας Δουρου που διορισε το αμορε στο δημοσιο πριν ακριβως ερθει η καταρευση . Προφανως τα προτυπα αυτων των ανθρωπων ειναι πολιτικοι που χυνουν κροκοδειλια δακρυα για την κριση εχοντας 2 εκατομμυρια ευρω στο εξωτερικο ( Τσακαλωτος ),διοριζοντας μαθητευομενες και πελατες του διηγορικου του γραφειου ( Κατρουγκαλος ) , ομοφοβικους πολιτικους που τασσονται κατα συμφωνου συμβιωσης και ιθαγενειας για τα παιδια μεταναστων και μυξοκλαινε οτι αν δεν συνταχθεις μαζι τους "θα ρθουν οι Τουρκοι" ( Καμμενος ) και αλλα τετοια ωραια . Οποιος δεν συμφωνει μαζι μας , ειναι ΠΡΟΔΟΤΗΣ . Η γνωμη μας ειναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ σωστη . Πρωτη φορα αριστερα σε συνεργασια με ακροδεξια και νεοναζισμο . Καθολου φασιστικο αυτο το μιγμα, πραγματι .
@Raiden Όταν λήξει και το μνημόνιο 3 που συνυπογράφεις και έρθει η ώρα για το 4 φυσικά γιατί το χρέος δεν είναι βιώσιμο τι γίνεται? θα πάρεις εσύ την σειρά αυτού που πήγαινε πιο πριν στα συσσίτια και δεν θα έχεις ούτε 100 ευρώ στην τράπεζα. Στο μνημόνιο 5 έρχεται και η σειρά σου για να πεθάνεις από το κρύο πλέον άστεγος στους δρόμους...
Ναι ρε, γιατι τη Δευτερα ο Γιουνκερ θα ξυπνησει με υποτιμημενο νομισμα και με τον λαο του διχασμενο στα ορια του εμφυλιου. Θελετε που θελετε να μας ριξετε στο γκρεμο (χωρις καν να ξερετε τις συνεπειες ενος ΟΧΙ) λετε και ανοησιες.
Βαστα Αλεξη και χορεψε τους! Ναχες και εναν πιο αξιοπρεπη λαο στο πλευρο σου, αντι αυτους τους ελληνεζους, που μου ηταν ολο τσαμπα μαγκια 5 χρονια εναντια στη Μερκελ και στα ΔΝΤ στα καφενεια και τους καναπεδες... κι οταν ειδαν λιγο τα δυσκολα, ετρεξαν να "συμπαρασταθουν" αδειαζοντας τις τραπεζες, τα βενζιναδικα και τα σουπερμαρκετ...
απλα δεν υπαρχετε.. να τρωτε τοτε αξιοπρεπεια για να ζησετε.. στα παιδια σου να δω τι θα πεισ.. αααα και by the way.. 25ετων ειμαι και θα καταδικασετε τη γεννια μου.. απλα σας λυπαμαι
Γιατί Aleee,με το δημοψήφισμα καταργούνται τα μνημόνια;Γιατί εγώ βλέπω πως ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πιστός στα προεκλογικά "εμείς λέμε πως έχουμε υποχρεώσεις και θα τις εξυπηρετήσουμε".5 μήνες ακόμα μισή κουβέντα για κατάργηση εφαρμοστικού δεν έχετε κάνει.Μόνο νέα μέτρα φέρατε.
Φερελπι ειμαι μαζι σου στο ΝΑΙ ...Με τα μικρα γραμματα τα σχολια σου ειναι πολυ καλυτερα...Των οικιων ημων εμπιπραμενων ημεις αδoμεν...Ειναι το τελευταιο μου σχολιο στο αγαπητο lifo...bye bye φιλοι εδωμεσα και φιλοι ειναι βεβαια και αυτοι που ψηφιζουν oxi...
Φερελπις, ειλικρινα.. διαβασες το κειμενο των θεσμων? του εριξες εστω και μια ματια? Θεωρεις οτι η γενια σου σωζεται, οταν το καθε παιδι που γεννιεται σ αυτο τον τοπο ειναι χρεωμενο με <30.000 ευρω? Αυτο ειναι το οραμα σας, των νεων για το μελλον? δεν ξερω, εσεις ξερετε καλυτερα... :-(
V, δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα καταργούσε το μνημόνιο...Ήταν ένα βήμα βέβαια να ειπωθούν κάποια πράγματα και να αλλάξει λίγο η κουβέντα έξω, ενώ το να βγει δημοψΗφισμα με όχι είναι μια μικρή νίκη.Σε καθε περίπτωση, μέχρι τώρα ο μέσος Έλληνας δεν έβαλε ποτέ την υπογραφή του η έστω δεν ψήφισε ποτέ "μνημονιακο" κόμμα, όλοι όσοι εξελέγησαν βγήκαν με αντιμνημονιακή ρητορική. Δεν θα ήταν τεράστιο πισωγύρισμα να το ψηφίζουμε από μόνοι μας;
Kι εγώ που είμαι 41 με 2 ανήλικα παιδιά,μισθό 550€ και ενοίκιο 250€ τι θα πω στα παιδιά μου??? Ξέρω ξέρω! Θα τους πω υπάρχουν και χειρότερα!!! Άκου λοιπόν αγόρι μου που απ ότι κατάλαβα έχει ακόμα καβάτζα ο μπαμπάς σου. Αν δεν σηκωθείς απ τον καναπέ,αν δεν σταματήσεις να επαναλαμβάνεις αυτά που σου μάθαν να λες, αν δεν επαναστατήσεις ΤΩΡΑ για το μέλλον σου,τότε να σαι σίγουρος ότι τη γεννιά σου την καταδικάζεις ο ίδιος και όχι οι άλλοι. ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ-ΕΙΝΑΙ-ΒΙΩΣΙΜΟΟΟΟΟΟ δεν χρειάζεται να είσαι Αινστάιν για να το καταλάβεις. Α και που σαι, η καβάτζα αργά ή γρήγορα τελειώνει...το νου σου...(σου γράφω μέσω ''κλεμμένου internet'' γιατί λεφτά δεν...)
Και εσύ αγαπητέ Ηροστρατε οπως και εσεις οι 120 ανθρωποι που λέτε ναι στο σχόλιο, είστε αυτοί που θα πειτε φανατικα ΟΧΙ. Γιατι ειστε μαγκες, ειστε περηφανοι λεβεντες.Και εμεις οι υπολοιποι, που δουλευαμε απο το πρωι μεχρι το βραδυ, που παραλληλα σπουδαζαμε, που εχουμε παιδια, εχουμε γονεις στα 70, εχουμε γιαγιαδες που αγαπαμε. Εμεις που ειμαστε υπευθυνοι. Που ζηταμε απο την κυβερνηση να μας πει ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΟΧΙ. Εμεις ειμαστε τα ταπεινα χαμοληλακια, εμεις δεν ειμαστε λεβεντες μαγκες οπως εσεις.Ψτ, να σας πω μαγκες, Οταν μια μερα θα μπειτε σε σουπερ μαρκετ και θα δειτε εναν ανδρα ενοπλο να μπουκαρει για να παρει γαλα στο παιδι του θα ειμαι εγω.Οταν θα δειτε μια γιαγια που δεν θα εχει να φαει και θα πεθαινει στο δρομο μπροστα στα εντρομα ματια σας θα ειμαι εγω.Οταν καποιος σας μαχαιρωσει για τα 20 ευρω που μολις βγαλατε απ'την τραπεζα, θα ειμαι εγω. Οταν θα βλεπετε να σας ρημαζουν τα σπιτια, τις οικονομιες σας, και να μην εχετε που να κρυφτειτε απο τυχον επιδρομες των Βαλκανιων (you know ετοιμαζονται) θα σας υπενθυμιζω οτι ζειτε τις συνεπειες των πραξεων σας.Και οταν καταλαβετε τι κανατε, μεσα στον φανατισμο σας, ο οποιος και δυστυχως ειναι συνωνυμο της ηλιθιοτητας, τοτε θα ειναι πολυ αργα.Αν ησασταν μαγκες, και αν ηταν και η κυβερνηση, τοτε ο Τσιπρας θα ηταν ξεκαθαρος για τις συνεπειες. Θα ειχαμε ολοι προσβαση στα εγγραφα που αφορουν τις ζωες μας για το τι ψηφιζουμε.Θα υπηρχε ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Αλλα οχι. Ζηταει "οχι" χωρις σχεδιο, με ανυπολογιστες συνεπειες για εσας τους μαγκες και για εμας τις κοτες. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. Οταν σταματησετε να εχετε αμφιβολιες για το τι συμβαινει γυρω σας να ειστε σιγουροι οτι η σκεψη σας ειναι υποδουλωμενη. Αλλο τοσο ειστε και εσεις.
Eλα ρε μεγαλε Ζαρατούστρα. Τι μας λες. Οσοι ψηφιζετε "ναι" έχετε το copyright της εργατικότητας και των οικογενιακών βαρών. Ε τι να γινει. εμεις λουμπεν τα ρεμάλια και οι αργόσχολοι δημόσιοι υπάλληλοι και ότι άλλο φαντάζεται η κούτρα σου οτι είμαστε οι οσοι (άλλοι) θα ψηφίσουμε όχι.
Μπερδευτηκα ζαρατουστρα, για μια στιγμη νομιζα οτι εισαι του ΟΧΙ, δεν κανω πλακα. Γιατι ειλικρινα ολα αυτα που περιγραφεις νομιζεις οτι θα αποφευχθουν αν εγκρινουμε νεο μνημονιο?Τοσα χρονια που ζουμε μεσα στην κριση, ζουμε σε διαφορετικες χωρες?Αντεχει η πλατη σας νεο μνημονιο, αληθεια? ΚΑι το οτι εσυ κι εγω ακομη εχουμε ιντερνετ και ενα εισκοαρικο στην τσεπη (ακομα, τονιζω!) πριν το νεο μνημονιο, δεν σημαινει οτι ολοι οι ελληνες επιβιωνουμε. Καντε μια βολτα απ το κεντρο της Αθηνας και μετρηστε τα χαρτοκουτα των αστεγων, απο τον Κεραμεικο ως το Μοναστηρακι, απο το Συνταγμα ως την Κλαυθμωνος.. τι στο καλο, μονο οι μισοι τα βλεπουμε? Οι αλλοι ολοι αληθεια βλεπατε αναπτυξη τοσα χρονια??? απορω..
Αγαπητο Κυνικό ΚαθαρμαΠες μου ποιοι εισαι. Πες μου πως σκεφτεσαι αδελφε μου. 1. Σκεφτεστε ορθολογικα, ή φανατιζεστε?2. ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ μιας εξοδου απο την Ευρωζωνη ή ΟΧΙ?Εφοσον τις γνωριζετε, τις ΑΝΑΛΟΓΙΖΕΣΤΕ και ΔΕΝ τρομαζετε υπαρχουν τα εξης τεινα: ι. Δεν εχετε να χασετε τιποτα (πεθανε η κατσικα και και θελετε να πεθανει και του γειτονα σας) ιι. Σας συμφερει να βγουμε απο το ευρω γιατι ολα τα λεφτα σας ειναι σε καποια ελβετικη μπανκα. (θα μας πουλατε και θα μας αγοραζετε λεβεντοπαιδα!)ιιι. Εχετε διπλη υπηκοοτητα η το αβανταζ να φυγετε, αν ερθουν τα δυσκολα θα την κανετε Λουης3. Γνωριζετε τι γραφουν τα χαρτια στα οποια θα πειτε το ιστορικο σας ΟΧΙ ? και αν ναι που δημοσιευτηκαν να τα δουμε και εμεις.4. Εχετε καταλαβει τι ψηφιζετε την Κυριακη ακριβως? η νομιζετε με το οχι οι Ευρωπαιοι θα παρουν το μηνυμα οτι η Ελλαδα ειπε οχι στην συμφωνια ταδε παραγραφο 2 ? ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να απαντησετε σε καμια απο τις παραπανω ερωτησεις με ορθολογικη σκεψη και επιχειρηματα, αυτο που σας οδηγει ειναι ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΝΩΣΗ. Και οταν αυτα τα δυο πανε παρεα, τοτε βλεπεις το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΧΑ να κρατιουνται χερακι χερακι (τι συμπτωση). Τοτε βλεπεις τη διχονοια να ακμαζει. Τοτε να εισαι σιγουρος οτι τα μεγαλυτερα δεινα ειναι εξω απο το κατωφλι σου. Γιατι τα ΑΚΡΑ ηταν παντα καταστροφικα αγαπητοι μου φιλοι. Για αυτο Κυνικο μου Καθαρμα, δεν ξερω τι εισαι. Μπορει να εισαι και γαμω τα ατομα. Μπορει να εισαι δουλευταρας οπως εγω οπως η μανα μου ο πατερας μου. Μπορει να μην εκλεψες ποτε απο το δημοσιο οπως εγω. Μπορει να μην ανηκεις σε καμια πολιτικη παραταξη οπως εγω. Σου ζητω ομως να μου πεις ΠΩΣ σκεφτεσαι. ΖΗΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΟΧΙ ΤΗΣ, που τοσο βεβιασμενα με ωθει να ψηφισω. Και σε καλω να τις ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΣ. Αγαπητη Pieta, Καταλαβαινω το γιατι μπερδευτηκες. Γιατι αν δεν ημουν ειρων (οπως και ημουν), θα ημουν ενας φανατιλας του ΟΧΙ, που αποκαλω μαγκες και περηφανους λεβεντες αυτους που δεν εχουν επιχειρηματα απλα ειναι απεγνωσμενοι. Και εγω ειμαι σε απογνωση. Αλλα παντα θελω να πρυτανευει η λογικη μου. Για να σου απαντησω λοιπον, Η ΕΕ μου λεει τι θα παθω, μου λεει ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ. Θα μας ΒΙΑΣΟΥΝ με προφυλακτικο δλδ. Προφανως, θα ειναι καταστροφη, απλα θα ειναι ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ. Στο ΟΧΙ δεν θα ξερουμε ουτε καν απο ποιον θα βιαστουμε. Και αυτο γιατι η κυβερνηση Τσιπρα ΑΠΟΣΙΩΠΑ ως προς το ποιες ειναι οι ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ. Δευτερον, ειλικρινα πιστευετε οτι με εξοδο απο το ευρω δεν θα πληρωσουμε το χρεος? Και αν ναι, ποιος σας το ειπε? Τριτον, εδω ζω, εδω εργαζομαι και αναπνεω. Η κριση αυτη δεν ηταν τιποτα μπροστα στην ΑΣΥΝΤΑΚΤΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ. Γιατι δεν αναλογιζεσαι οτι τα πραγματα θα ειναι χειροτερα απο οτι ειναι τωρα?Μηπως νομιζεις οτι δεν μπορουν να γινουν χειροτερα? Και αν ναι, σε ΚΑΛΩ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΗΣΕΙΣ. Τελος, επεσες στην περιπτωση. ΖΩ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ. Εκει, στα μερη με τα χαρτοκουτα. Τα βλεπω, βοηθαω οσο μπορω οπου μπορω. ΜΑΛΛΟΝ ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΖΗΣΩ ΣΕ ΧΑΡΤΟΚΟΥΤΟ. Αυτο μου λες?Και καταληγω με την ιδια ερωτηση. Μηπως νομιζεις οτι τα πραγματα δεν μπορουν να γινουν χειροτερα? Και αν ναι συμφωνα με ΠΟΙΟΝ? Σε ΚΑΛΩ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΗΣΕΙΣ. Ειμαι ανοιχτος, να αλλαξω τον τροπο με τον οποιο σκεφτομαι οταν απεναντι μου δω ΣΟΒΑΡΟΤΗΡΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ. ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ, ΝΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
@zaraturza "Neither exit nor expulsion from the euro area is possible, according to the Lisbon treaty under which participation in the euro area is irrevocable"Για να δούμε αν μας βγάλουν από το ευρώ ΤΣΙΠΡΑΣ ή ΜΕΡΚΕΛ οποιος σας βολεύει και σας αρέσει πάρτε δεν έχω θέμα... Salut Ε.Ε. μετά....
Ειδες? ολες τις σημαντικές αποφασεις τις παιρνουν μεταμασονυχτια (ή μες στο καλοκαιρι) για να μας πιανουν στον υπνο.. πιο κυριολεκτικο αυτο δεν γινοταν!!
Μη σκας..Βράδυ θα φύγουν όλοι τους. Τρολάκια-κομματόσκυλα της τελευταίας στιγμής που βλέπουν οτι και με "ναι" και με "όχι" το παιχνίδι είναι γι αυτούς χαμένο κι έχουν πάθει κοκομπλόκο. Το θέμα είναι όχι το ΑΝ, αλλά το ΠΟΤΕ θα μας αδειάσουν τη γωνιά και τι καταστροφή θα έχουν φέρει μέχρι τότε.
Πως να χαρακτηρίσεις καποιον που καταστρεφει και διχαζει τη χωρα του για να μην καταστρεψει το κομμα του;ολοι οι χαρακτηρισμοι που σκεφτομαι δεν ειναι αρκετοι!