«Υπήρχε σχέδιο, υπήρχε η συναίσθηση του κινδύνου και το συζητούσαν»

«Υπήρχε σχέδιο, υπήρχε η συναίσθηση του κινδύνου και το συζητούσαν» Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
4

«Ο κ. Τσίπρας επικοινωνούσε με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών για τραπεζική αργία, άρα υπήρχε σχέδιο, υπήρχε η συναίσθηση του κινδύνου και το συζητούσαν. Το ξέρανε, το ετοίμαζαν και μας δούλευαν. Έλεγαν ψέματα στον ελληνικό λαό» υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε τηλεοπτική συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Μέγκα.

Χαρακτήρισε το δημοψήφισμα υπεκφυγή, για να αποφύγει ο κ. Τσίπρας τη σύγκρουση με το εξωτερικό, ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι η χώρα έχει φτάσει σε αυτό το σημείο με τα παιχνίδια και τις μπλόφες.

«Επί πέντε χρόνια προσπαθήσαμε και κρατήσαμε όρθια τη χώρα και τράπεζες κλειστές δεν είχαμε ούτε πέντε λεπτά» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι «χωρίς τράπεζες δεν έχεις τρόπο να χρηματοδοτήσεις την αγορά, την απασχόληση, τράπεζες είναι οι καταθέσεις, τράπεζες είναι τα δάνεια που πρέπει να δοθούν στους επιχειρηματίες».

Μίλησε για κατάντια της χώρας και αναφερόμενος στο δημοψήφισμα αναρωτήθηκε: «Ποιο είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος; Τα non paper του Μαξίμου;»


Παράλληλα ζήτησε να συγκληθεί η Βουλή και να ανακληθεί η απόφασή της για δημοψήφισμα, ενώ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως οδηγεί τη χώρα σε μια περιπέτεια.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

LiFO politics / Βασίλης Κικίλιας: «Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

Ο υπουργός Ναυτιλίας μιλά στο LiFO Politics για τις επιπτώσεις της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή στην ελληνική ναυτιλία, την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Πολιτική / Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Η υπόθεση, που αφορά ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και φέρεται να αγγίζει και τον επίσης πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ