Ποια θα είναι σήμερα η διαδικασία της Βουλής για το δημοψήφισμα

Ποια θα είναι σήμερα η διαδικασία της Βουλής για το δημοψήφισμα Facebook Twitter
2

Από το βήμα της Ολομέλειας της βουλής στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα εξηγήσει στον ελληνικό λαό τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση του αποφάσισε την αναγκαιότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος.


Σύμφωνα με τα άρθρα του κανονισμού 96-100 που αφορούν τη διαδικασία συζήτησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος τον λόγο παίρνουν οι εισηγητές των κομμάτων, ωστόσο έχουν τη δυνατότητα αν το ζητήσουν να τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί.


Πρωθυπουργός και αρχηγοί κομμάτων έχουν δικαίωμα δευτερολογίας, ενώ όσοι βουλευτές το επιθυμούν μπορούν να εγγραφούν στον κατάλογο των ομιλητών.


Παρέμβαση έχουν δυνατότητα να κάνουν στη συζήτηση οι υπουργοί της κυβέρνησης και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν δικαίωμα να προβάλουν ένσταση αντισυνταγματικότητας.


Για να εγκριθεί η πρόταση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα απαιτείται η υπερψήφιση της από 151 βουλευτές.


Σημειώνεται ότι η κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων της συμπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αριθμεί συνολικά στους 162 βουλευτές. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 149 βουλευτές και οι ΑΝΕΛ 13.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Πολιτική / Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Ο υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος θα συμβάλλει στην οδική ασφάλεια και τη σύντμηση της διαδρομής από και προς τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία, καθώς και στην ευρύτερη ανάπτυξη της Δυτικής Πελοποννήσου
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ας υποθέσουμε ότι φτάνουμε μέχρι το δημοψήφισμα και το αποτέλεσμα είναι "ναι" δηλαδή θέλουμε την συγκεκριμένη πρόταση για συμφωνία. Είμαστε σίγουροι ότι οι δανειστές θα είναι εκεί και θα περιμένουν να υπογραφεί το συγκεκριμένο κείμενο? 'Η πάλι όλα θα αλάξουν. Επίσης η κυβέρνηση σ αυτή την περίπτωση πως θα υποστηρίξει την ολική πλέον εξάρτηση της χώρας από την κειμενόμενη βούληση εξωτερικών παραγόντων? Επομένως στην περίπτωση αυτή οι εκλογές είναι μονόδρομος, αλλά και η έξοδος από την ευρωζώνη.
Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, τι είναι εκείνο που μου λέει οτι την επομένη του δημοψηφίσματος, πάλι η μόνιμη επωδός και το "αίωνιο" ερώτημα "Τι θα γίνει" θα παραμείνει? Φαύλος κύκλος, ενώ η Δαμόκλειος σπάθη του εμφυλίου που επικρέμαται, φαίνεται όλο και πιο κοντά στα κεφάλια δικαίων και αδίκων.