"Bόμβα" Guardian: Ο Κάμερον ζήτησε στη Σύνοδο Grexit

"Bόμβα" Guardian: Ο Κάμερον ζήτησε στη Σύνοδο Grexit Facebook Twitter
Φωτογραφία: Julien Warnand / EPA
0

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian που επικαλείται σχετικό έγγραφο ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σε συναδέλφους του ηγέτες της ΕΕ ότι "θα μπορούσε να είναι καλύτερο" για την Ελλάδα να αποχωρήσει από την ευρωζώνη, ώστε να μπορέσει να καθορίσει η ίδια την οικονομία της.


Τό έγγραφο που διέρευσε και το επικαλείται η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Κάμερον ειπε ΄πως πιστεύει ότι μια ελληνική έξοδος μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή, αν και παραδέχθηκε ότι υπάρχουν "μεγάλοι κίνδυνοι".

Σύμφωνα με την Guardian, ο Βρετανός Πωθυπουργός έκανε τις παρατηρήσεις του σε ένα άτυπο μέρος της Συνόδου Κορυφής με το έγγραφο να αναφέρει σχετικά : «Όσον αφορά την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός αναρωτήθηκε αν ήταν σοφό για την Άνγκελα Μέρκελ να επιτρέψει  τη συζήτηση σε επίπεδο Πρωθυπουργών με την Ελλάδα να λαμβάνει μέρος   και συλλογίστηκε ότι θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη, προκειμένου να βάλει σε τάξη την οικονομία της- αν και αποδέχθηκε επίσης ότι υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι  σχετικά με ένα τέτοιο γεγονός".

Η εφημερίδα τονίζει ότι: "Τα σχόλια του πρωθυπουργού μπορεί να προκαλέσουν κάποιο ερεθισμό μεταξύ των ηγετών της ευρωζώνης που αγωνίζονται για να αποφευχθεί η ελληνική χρεοκοπία, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε έξοδο της από το ευρώ. Οι υπουργοί Οικονομικών θα συναντηθούν εκ νέου στις Βρυξέλλες εν μέσω ενδείξεων ενός νέου χάσματος ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της.

Βρετανοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν δημοσίως την διαρροή των απόψεων του πρωθυπουργού για την Ελλάδα και το ευρώ. Πηγές είπαν, σύμφωνα με τον Guardian, ότι   ο πρωθυπουργός Κάμερον πιστεύει ότι η ελληνική κρίση χρειάζεται να επιλυθεί και μια αποτυχία  θα οδηγήσει σε συνέπειες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM