Ντάισελμπλουμ: Εντατική δουλειά για συμφωνία στο τέλος της εβδομάδας

Ντάισελμπλουμ: Εντατική δουλειά για συμφωνία στο τέλος της εβδομάδας Facebook Twitter
EPA/JULIEN WARNAND
5

Την ικανοποίηση του Eurogroup για την κατάθεση νέων προτάσεων από την Ελλάδα εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών, κάνοντας λόγο για ένα θετικό βήμα στη διαδικασία. 

Δήλωσε ωστόσο ότι κατατέθηκαν αργά και δεδομένου του λίγου χρόνου που είχαν οι θεσμοί για να τις μελετήσουν, έδωσαν μόνο την αρχική τους εκτίμηση. Ο Ντάισελμπλουμ πρόσθεσε ότι το Eurogroup ζήτησε από τους θεσμούς να συνεργαστούν στενά και με τις ελληνικές αρχές και μεταξύ τους, προκειμένου να ξεκινήσουν την εις βάθος μελέτη και να δουλέψουν πάνω σε έναν προαπαιτούμενων ενεργειών, που θα πρέπει να εγκριθούν από το ελληνικό κοινοβούλιο.

«Εάν είναι δυνατόν, θα χρησιμοποιήσουμε τις νέες ελληνικές προτάσεις ως βάση για μια συμφωνία. Αν όλα πάνε καλά, θα μπορούσαμε να καταλήξουμε σε τελική συμφωνία αργότερα αυτή την εβδομάδα», επισήμανε, τονίζοντας πως χρειάζεται εντατική δουλειά.

Οι τεχνικές συζητήσεις θα συνεχιστούν ήδη από σήμερα το απόγευμα. Αν όλα πάνε καλά και κριθεί απαραίτητο, το Eurogroup θα έχει νέα συνάντηση μέσα στην εβδομάδα, είπε. 

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ανέφερε πως η γενική άποψη είναι πως οι προτάσεις είναι «σε γενικές γραμμές περιεκτικές», αλλά θα πρέπει να ελεγχθεί αν είναι αρκετά περιεκτικές. Όπως είπε, είναι μια βάση για επανέναρξη των συνομιλιών.

Ακόμα, παραδέχτηκε ότι έφτασαν δύο εκδοχές των προτάσεων, μία αργά χτες το βράδυ, μία σήμερα το πρωί, δεν άσκησε ωστόσο ιδιαίτερη κριτική αναφέροντας πως δεν είχαν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους. Πρόσθεσε ακόμη ότι αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα.

Τέλος, επιβεβαίωσε πως η σύνοδος των ηγετών της ευρωζώνης θα γίνει το βράδυ, σημειώνοντας όμως πως οι ηγέτες μπορούν πάντα να υιοθετήσουν μια διαφορετική θέση από τους υπουργούς Οικονομικών.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί πρόσθεσε από την πλευρά του, ότι η ελληνική πρόταση αποτελεί μια «ισχυρή και συνολική βάση» συζήτησης, αλλά απομένει ακόμα δουλειά που πρέπει να γίνει.

  

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Μακαρι να τελειωσουμε με αυτη την ψυχοφθορο διαδικασια αυτη την εβδομαδα γιατι εχουν γινει τα νευρα μου χορδες...ο κυριος Βαρουφακης μετα μπορει να παραιτηθει...
Νο we do not...εχει site που γραφουν με τετοιο τροπο ..να κανεις συμφωνια με αυτα μεχρι το τελος της εβδομαδας οσο εντατικη δουλεια κιαν χρειαστει...
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΚΤ θα ενισχύσει και πάλι αύριο τις τράπεζες ώστε να αποφευχθεί η επιβολή capital controls και να μην υπονομευθεί η προσπάθεια αυτής της εβδομάδας. Είναι ξεκάθαρο πάντως ότι είμαστε στην τελευταία εβδομάδα. Τέρμα οι Game theory παπαριές και οι δημαγωγίες του κώλου (if u excuse my french).