Μάρδας: Κανονικά η πληρωμή μισθών και συντάξεων στο τέλος Ιουνίου

Μάρδας: Κανονικά η πληρωμή μισθών και συντάξεων στο τέλος Ιουνίου Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
6

Οι μισθοί και οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά στο τέλος Ιουνίου, καθώς και οι υπόλοιπες υποχρεώσεις του κράτους, διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας FAZ, που κάνει λόγο για μειωμένη καταβολή συντάξεων και μισθών στο τέλος του μήνα, ο Δ. Μάρδας επισήμανε πως «εμείς με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας επιδιώκουμε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας στο χρόνο που πρέπει και σύμφωνα με αυτά οι υποχρεώσεις μας καλύπτονται στο τέλος του μήνα».

Ωστόσο, δεν εμφανίστηκε σίγουρος για την πληρωμή των δόσεων προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αφού όπως είπε «είναι και θέμα πολιτικής απόφασης».

Εκτίμησε επίσης ότι «πάμε για συμφωνία», ενώ πρόσθεσε ότι «αν δεν ήθελαν συμφωνία οι εταίροι, θα μπορούσαν να μας δημιουργήσουν πρόβλημα. Όλα δείχνουν ότι έχουν και εκείνοι την πρόθεση να πάμε σε συμφωνία».

6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Ξεχνάς ότι κάθε χρόνο το Κράτος γεμίζει τα ταμεία αυτά (συνήθως, φέτος όχι) με διάφορα δις € Ή νομίζεις ότι οι συντάξεις ΟΤΕ / ΔΕΗ πληρώνονται απ'τα ενσημα;
Τα αποθεματικά των Ταμείων έτσι κι αλλιώς δεν ήταν για πολύ. Τώρα που τους βάζουν και χέρι, δεν νομίζω ότι θα υπάρχουν για πέρα από μερικούς μήνες. Τρολολέ μην με κουράζεις με ανοησίες, να χαρείς. Δεν μπορεί να ζητάς διαγραφή χρέους και να βρίζεις το PSI. Και ο σανός έχει όρια.
χαχαχα διαγραφή εξωτερικού χρέους ζητάμε, όχι περαιτέρω καταστροφή. Τα αποθεματικά των ταμείων ήταν γύρω στα 25 δις, ψίχουλα λοιπόν. Επίσης με τόση ανεργία σίγουρα δε θα γεμίσουν τα ταμεία από τα ένσημα αλλά προς θεού, ας γίνουν περισσότερες απολύσεις να σώσουμε τα ταμεία (what the fuck?). Κουράζεις Έλεν Ντελάν κουράζεις πολύ εσύ και το κόλλημά σου με τα νεκρά κόμματα. Πάει πέρασε, ο λαός δε σας ψηφίζει ξανά. Δεχτείτε το επιτέλους.