CONFERENCE LEAGUE

Πολίτες διαδήλωσαν στο Παρίσι τη συμπαράστασή τους στον ελληνικό λαό

Πολίτες διαδήλωσαν στο Παρίσι τη συμπαράστασή τους στον ελληνικό λαό Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR
13

Update: 

Για την (λάθος) φωτογραφία της συγκέντρωσης στο Παρίσι

Καθώς το Αθηναϊκό Πρακτορείο μιλούσε για χιλιάδες κόσμου, οι μόνες φωτογραφίες που είχε ήταν κοντινές, μερικών δεκάδων ανθρώπων. Ψάχνοντας για πανοραμικές μέσω του google πέσαμε σε εικόνες που είχαν χρησιμοποιηθεί από άλλα ελληνικά σάιτ το τελευταίο 24ωρο και ατυχώς βάλαμε μία που αποδείχτηκε παλιότερη!

Ευτυχώς το αντιληφθήκαμε εντός πέντε λεπτών και την αφαιρέσαμε. Δυστυχώς είχε ήδη μοιραστεί στο Facebook και η είδηση συνέχισε να μοιράζεται έχοντας αναγκαστικά και αυτόματα ως "εξώφυλλο" την παλιά φωτογραφία που ήδη απ' την αρχή ΔΕΝ υπήρχε στο άρθρο.

Το λάθος μας στο άρθρο (κι ας διορθώθηκε άμεσα, εντός πενταλέπτου) μπορεί να προξένησε -δικαίως- εντυπώσεις και λυπούμαστε γι' αυτό. Δεν υπήρχε εκ μέρους μας καμία διάθεση παραποίησης της αλήθειας 

Πολίτες διαδήλωσαν στο Παρίσι τη συμπαράστασή τους στον ελληνικό λαό Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR
 

«Υποστηρίζουμε την Ελλάδα. Στοπ στη λιτότητα», «Ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει το δρόμο», «Οι λαοί ορθώνονται», «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη με τον ελληνικό λαό, ενάντια στη δικτατορία του χρέους και της λιτότητας», ήταν μερικά από τα συνθήματα γραμμένα στα πανό των διαδηλωτών, οι οποίοι επίσης διαδήλωσαν και υπέρ των μεταναστών και των προσφύγων.

Πολίτες διαδήλωσαν στο Παρίσι τη συμπαράστασή τους στον ελληνικό λαό Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR
Πολίτες διαδήλωσαν στο Παρίσι τη συμπαράστασή τους στον ελληνικό λαό Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Επικεφαλής της πορείας ήταν προσωπικότητες από τα γαλλικά κόμματα της αριστεράς και των οικολόγων. Ανάμεσά τους ο Ζαν Λυκ Μελανσόν του Αριστερού Μετώπου, ο οποίος άδραξε την ευκαιρία για να επιτεθεί ιδιαίτερα στην κα Λαγκάρντ :

«Εύχομαι τη Δεύτερα, να ηρεμήσουμε λίγο και ιδιαίτερα η κυρία Λαγκάρντ» δήλωσε ο κ. Μελανσόν αναφερόμενος στα λόγια της διευθύντριας του ΔΝΤ που ζήτησε να γίνονται οι συζητήσεις «με ενήλικες». Έκφραση «απαράδεκτη, προερχόμενη μάλιστα από άτομο σαν την κα Λαγκάρντ», υπογράμμισε ο Ζ. Λ. Μελανσόν αναφερόμενος στις ευθύνες της κας Λαγκάρντ σε δύο υποθέσεις (επί υπουργίας της στη Γαλλία) για τις οποίες επανειλημμένα κλήθηκε να απολογηθεί: υπόθεση Ταπί και Société Générale. «Θα προτιμούσαμε ένα άτομο πιο λογικό από αυτήν» πρόσθεσε.

«Όλα αυτά τα άτομα, έχουν επιθετική συμπεριφορά. Όμως δεν οδηγεί πουθενά το να παριστάνουν τους μπρατσαράδες, γιατί οι Έλληνες δεν μπορούν να προχωρήσουν πιο πέρα, έχουν φθάσει στα όριά τους. Τώρα ανήκει στους άλλους να κάνουν το σημαντικό βήμα, και αυτό είναι για το χρέος, όπως έχει γίνει για το χρέος των Γερμανών που ουδέποτε αποπλήρωσαν» τόνισε ο κ. Μελανσόν.

Η πορεία ξεκίνησε γύρω στις 16.30 ώρα Ελλάδας από την περιοχή του μετρό «Στάλινγκραντ» στο βόρειο Παρίσι και κατευθύνθηκε ειρηνικά στην πλατεία της Δημοκρατίας, όπου η σύναξη συνεχίζεται με συζητήσεις και μουσικές.

Οι εντυπωσιακές σε αριθμό αστυνομικές δυνάμεις, περιστοίχιζαν τους διαδηλωτές καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής, πορευόμενες παράλληλα.

 

Στην πορεία συμμετείχε το σύνολο της ηγεσίας του Κομμουνιστικού κόμματος, καθώς και ο πρώην ευρωβουλευτής, Λιεμ Χοάνγκ Νγκοκ, που ήταν ένας από τους εισηγητές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της έκθεσης για την τρόικα και ο οποίος εγκατέλειψε το Σοσιαλιστικό Κόμμα και στις αρχές του μήνα ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου κόμματος με την ονομασία : «Νέα σοσιαλιστική αριστερά».

13

CONFERENCE LEAGUE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεωργιάδης για φυγή αναισθησιολόγων: Το κράτος δεν μπορεί να δώσει €12.000, δίνει περίπου €3.000 μαζί με τις εφημερίες

Πολιτική / Γεωργιάδης για φυγή αναισθησιολόγων: Το κράτος δεν μπορεί να δώσει €12.000, δίνει περίπου €3.000 μαζί με τις εφημερίες

«Οι αναισθησιολόγοι του Αγλαΐα Κυριακού μας εκβιάζουν εν όψει των ευρωεκλογών» υποστήριξε ο υπουργός Υγείας - Πώς εξήγησε τις μαζικές παραιτήσεις αναισθησιολόγων από τα παιδιατρικά νοσοκομεία
NEWSROOM
Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: «Για να έρθει κανείς πιο κοντά στην Ευρώπη πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο»

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: «Για να έρθει κανείς πιο κοντά στην Ευρώπη πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μια εφ'όλης της ύλης συνέντευξη στο podcast «The Rest is Politics», μιλώντας για την ανάπτυξη της χώρας, τον Ανδρέα Παπανδρέου, το μεταναστευτικό, το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και το TikTok
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Επειδη πηγα, το 3500 μου φαινεται λογικο νουμερο. Δεν ηταν πορεια ΜΟΝΟ για την Ελλαδα αλλα μια πορεια αλληλεγγυης(διαδηλωση:ενωμενοι για τα δικαιωματα των λαων κατα της λιτοτητας σε Ελλαδα και Ευρωπη) και ανθρωπισμου. Ναι κυριως αριστερα κομματα ηταν και δυστυχως δεν ειχε οσο κοσμο θα μπορουσε να εχει με βαση αυτα που ζουμε. Φυσικα μια τετοια πορεια δεν σημαινει πως η Γαλλια η και το Παρισι ειναι υπερ των μετρων κατα της λιτοτητας...Δεν ημασταν αρκετοι.
Bravo les parisiens, αλλά αρχίζω να ενοχλούμαι με την ταύτιση της αριστεράς με την οικολογία. Στην πράξη, πόθεν προκύπτει; Οι χώρες που θεωρητικά αριστεροκυβερνούνται δεν ξέρουν καν τι θα πει διαχειριση ρύπων και ανακύκλωση ενώ η ανάλγητη Γερμανία πχ, ή η καπιταλιστικη Ελβετία είναι πολύ μπροστά σε αυτά.
Λυπάμαι που θα χαλάσω την ωραία ατμόσφαιρα και την φαντασίωση ότι χιλιάδες κατέβηκαν στο Παρίσι αλλά σύμφωνα με την lemonde ήταν μόνο εκατοντάδες διαδηλωτές από τα μικρά αριστερά κόμματα (και το κομμουνιστικό κόμμα)!!! http://mobile.lemonde.fr/crise-de-l-euro/article/2015/06/20/a-paris-plusieurs-centaines-de-manifestants-defilent-contre-les-diktats-europeens-en-grece_4658628_1656955.html?xtref=acc_dir
Μη χαλάς τις φαντασιώσεις ορισμένων ότι όλη η Ευρώπη συμπαραστέκεται στα ''δίκαια'' αιτήματα του ελληνικού λαού και θα προτάξουν τα στήθη τους (ως άλλοι φιλέλληνες) απέναντι στους σιχαμερούς διεθνείς τοκογλύφους...
Μα για χιλιαδες μιλουσε χθες και η Lifo.Αλλα απο ποτε το δικιο μετριεται και ζυγιζεται; Aς διαβασουμε τα πλακατ,ας δουμε τα αιτηματα τους,ας ακουσουμε τις φωνες τους, ας σκεφτουμαι.... και ας αφησουμε το μετρημα!
Λυπάμαι και πάλι που σας χαλάω την φαντασίωση αλλά η Le Figaro αναφερει 3.500 να διαδηλώνουν για τους Μετανάστες και για την Ελλάδα. Και πράγματι στις φωτογραφιες μόνο μερικές δεκάδες (ούτε καν εκατοντάδες) φαινεται να κρατάνε πανό για την Ελλάδα! Για την ακρίβεια ήταν η Παγκόσμια Ημέρα για τους Πρόσφυγες πραγμα που εξηγεί γιατι οργανώθηκε πορείες για τους μετανάστες.(Στο Βερολίνο, στην Ρώμη και στο Παρίσι ούτε 5 χιλιάδες δεν πρέπει συνολικά να διαδήλωσαν για τα "δίκαια" της Ελλάδας!! Ποιος στα σοβαρα θέλει να στηρίξει μια κυβέρνηση που ζητάει λεφτά για να εκπληρώσει τις προεκλογικές παροχές που έταξε; Δεν ειναι κουτόφραγκοι οι Ευρωπαίοι να μας πληρώνουν για να είμαστε χώρα δημοσίων υπαλλήλων και πρόωρα συνταξιουχων!!)
Μου αφησες το καλυτερο για τελευταιο! Και ειχα μια ελπιδα...δεν πειραζει! Αλλα αφου το μετρομετρο εδειξε κατω απο 5 χιλιαδες,μιλαμε για μια αποτυχημενη προσπαθεια που δεν αξιζει καν να ασχολουμαστε! Δεν βγαζω και τα γραμματα απο τις 4 φωτογραφιες παραπανω που λενε για το... μεταναστευτικο! Ο τιτλος στο αρθρο παραπλανητικος! Γιναν ξαφνικα κουτοφραγκοι οι Ευρωπαοι,την εποχη που δεν δινουν φραγκο! Ανακαλυψαμε ξαφνικα και τους διορισμενους δημοσιους υπαλληλους του Συριζα! Παει η φαντασιωση! Παει το ονειρο!Δεν πειραζει ομως βρηκα καινουρια! Ειμαι λεει εγω.. αφεντικο σε επιχειρηση...και μεσω κρισης βγαζω φραγκα! Πολλα φραγκα! Μου αρεσει η κριση! Εκμεταλευομαι τους υπαλληλους μου και οταν ακουω να φωναζουν κατα της λιτοτητας...πιανω το μετρομετρο και κλεινω τ' αυτια μου! Φαντασιωση για λιγους!(Ευτυχως).
Οι πολλες αστυνομικες δυναμεις υποθετω κ απο αυταν π ειδα, ηταν εκει γτ στην πορεια ηταν κ ομαδες αλλυλεγγυης σε προσφυγες, συρια παλαιστινη...πετυχε το ματι μου κ μια ομαδα εβραιων... ειχε κοσμο γενικα αλλα θα μπορουσε να εχει κ περισσοτερο θεωρω!
Σε αυτήν την ευρώπη μάλιστα, θέλω πολύ να είμαι μέρος της. Όχι όμως στην ευρώπη του άδωνη, του βαρβιτσιώτη και του μουρούτη, ούτε φυσικά στην ευρώπη που οραματίζονται οι τραπεζίτες