Πούτιν: «Το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές και όχι η Ελλάδα»

Πούτιν: «Το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές και όχι η Ελλάδα» Facebook Twitter
Φωτο: Andrea Bonetti / SOOC / PM Handout
2

«Όπως είπε πολύ σωστά ο κ. Τσίπρας το πρόβλημα της κρίσης δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό», σημείωσε –απαντώντας σε ερώτηση- ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλ. Πούτιν.

Πρόσθεσε μάλιστα, χαμογελώντας, ότι «το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές, και όχι η Ελλάδα».

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός είχε δηλώσει στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης:

«Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εμείς και οι εταίροι μας στην Ε.Ε. βγαίνει βαθειά μέσα από τις εξελίξεις. Η Ε.Ε., της οποίας η Ελλάδα είναι μέλος, οφείλει να ξαναβρεί το δρόμο της γυρνώντας πάλι πίσω στις καταστατικές της αρχές και διακηρύξεις. Στην αλληλεγγύη, τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη.


Με την εμμονή σε πολιτικές λιτότητας και διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής που εντείνουν την ύφεση, αυτό δυστυχώς, είναι αδύνατον.

Ας μην γελιόμαστε: το λεγόμενο ελληνικό πρόβλημα, δεν είναι ελληνικό πρόβλημα. Είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Το πρόβλημα δεν λέγεται Ελλάδα. Το πρόβλημα λέγεται Ευρωζώνη και αφορά την ίδια τη δομή της.

Και το ζήτημα είναι εάν η Ε.Ε. θα ξαναδώσει χώρο στην ανάπτυξη, στην κοινωνική συνοχή, στην ευημερία. Αν θα δώσει χώρο σε πολιτικές αλληλεγγύης αντί σε πολιτικές επιβολής αδιέξοδων και αποτυχημένων προγραμμάτων».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Πολιτική / Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για πρόχειρα και αποσπασματικά μέτρα που στο μόνο που βοηθούν είναι να αυξηθούν ακόμα περισσότερο τα υπερκέρδη των πολυεθνικών σε βάρος των καταναλωτών
NEWSROOM
Επίθεση Ανδρουλάκη σε Κασσελάκη: Βολεύει να ευτελίζει την αντιπολίτευση

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Μήνυμα αποδοκιμασίας του 41% ζήτησε από τους ψηφοφόρους ο Ανδρουλάκης

«Εάν το ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρό θα μπορέσει να ενοποιήσει το προοδευτικό μέτωπο» - «Βολεύει να ευτελίζει την αντιπολίτευση» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τον Στέφανο Κασσελάκη
NEWSROOM