Ο Τσίπρας θα μιλήσει στο Συμβούλιο της Ευρώπης την Τρίτη

Ο Τσίπρας θα μιλήσει στο Συμβούλιο της Ευρώπης την Τρίτη Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

Στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) στο Στρασβούργο, προβλέπεται να απευθυνθεί με ομιλία του ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την ερχόμενη Τρίτη.


Την πληροφορία έδωσε σήμερα το πρωί ο εκπρόσωπος του ΣτΕ κατά την τακτική συνέντευξη τύπου πριν από την Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της ερχόμενης εβδομάδας 22-26 Ιουνίου.


Η παρέμβαση του Α. Τσίπρα προβλέπεται για τις 16:00 ώρα Ελλάδας και θα ακολουθήσουν ερωτήσεις από τους βουλευτές της Συνέλευσης. Η πληροφορία δόθηκε με μια σχετική επιφύλαξη πιθανής αλλαγής, λόγω της έκτακτης συνάντησης Κορυφής τη Δευτέρα για την Ελλάδα και των πιθανών σημαντικών εξελίξεων.

Το ΣτΕ είχε από καιρού απευθύνει πρόσκληση προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, η πρωτοβουλία όμως για την παρέμβασή του στην Ολομέλεια την ερχόμενη Τρίτη προγραμματίσθηκε εκτάκτως ύστερα από ελληνικό αίτημα, για αυτό και δεν έχει ακόμα αναρτηθεί στο επίσημο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στο πρωινό της Τρίτης (11-12 ώρα Ελλάδας) πρόκειται να απευθυνθεί στην Ολομέλεια ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σακελλαροπούλου για Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Διεθνής αναγνώριση του σταθεροποιητικού ρόλου της Ελλάδας

Πολιτική / Σακελλαροπούλου για Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Διεθνής αναγνώριση του σταθεροποιητικού ρόλου της Ελλάδας

«Στη σημερινή, εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για τη διεθνή ασφάλεια, η πατρίδα μας θα συνεχίσει να πορεύεται με γνώμονα το διεθνές δίκαιο και τις αρχές του Καταστατικού Χάρτη των ΗΕ» αναφέρει χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις- Σε διαφορετικά εκλογικά τμήματα πολλοί ψηφοφόροι

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις- Σε διαφορετικά εκλογικά τμήματα πολλοί ψηφοφόροι

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών η ψηφιακή πλατφόρμα περιλαμβάνει μεταβολές βασικών καταλόγων και καταλόγων Ευρωπαίων πολιτών μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2024, καθώς και μεταβολές στους καταλόγους ετεροδημοτών μέχρι τις 30 Απριλίου 2024
NEWSROOM
O Λεχ Βαλέσα επανεμφανίστηκε 35 χρόνια μετά τις πρώτες ελεύθερες εκλογές στην Πολωνία

Διεθνή / O Λεχ Βαλέσα επανεμφανίστηκε 35 χρόνια μετά τις πρώτες ελεύθερες εκλογές στην Πολωνία

Ο Λεχ Βαλέσα είναι το πρόσωπο που έχει συνδεθεί με την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος του στρατηγού Γιαρουζέλσκι και κατά πολλούς με την πτώση της ίδιας της Σοβιετικής Ένωσης
NEWSROOM