Συνέντευξη Τσίπρα: Η Ελλάδα θα αποφασίσει μόνη της

Συνέντευξη Τσίπρα: Η Ελλάδα θα αποφασίσει μόνη της Facebook Twitter
SOOC
5

Μήνυμα προς τους εταίρους και δανειστές στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του σε αυστριακή εφημερίδα δηλώνοντας ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος που πρέπει να αποφασίζει μόνο του το πώς εξοικονομεί χρήματα.

Ο Πρωθυπουργός επαναλαμβάνει στη συνέντευξη αυτή στην εφημερίδα "Oesterreich" ότι δεν θα συναινέσει σε μία κακή συμφωνία και διευκρινίζει ότι θέλει μια συμφωνία, η οποία θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα της οικονομίας και του κοινωνικού συστήματος της Ελλάδας και που θα δίνει τη δυνατότητα εξόδου από την κρίση.

“Αυτές τις ημέρες μάθαμε να ζούμε με κίνδυνο και οι τελευταίοι τέσσερις μήνες ήταν επίσης επικίνδυνοι. Θα συνεχίσουμε μέχρι να βρούμε μία δίκαιη λύση. Είμαστε κυρίαρχο κράτος που πρέπει να αποφασίζει μόνο του το πώς εξοικονομεί χρήματα”, δηλώνει χαρακτηριστικά.

Σημειώνει ότι θέλει μια λύση και κάνει γνωστό ότι η Ελλάδα έχει στείλει τις ελληνικές προτάσεις στους θεσμούς της ΕΕ και αναμένει την επίσημη απάντησή τους.

Απαντώντας στην ερώτηση, “αν η κ. Μέρκελ πει ότι πρέπει να γίνει αποδεκτή η πρόταση της ΕΕ, διαφορετικά θα υπάρξει το Grexit”, ο Έλληνας πρωθυπουργός λέειι: “Στην Ευρώπη δεν υπάρχει μόνον η κυρία Μέρκελ. Υπάρχουν πολλοί αρχηγοί κυβερνήσεων στην ΕΕ”.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Πολιτική / Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν δεν πειστούμε πως η Βόρεια Μακεδονία τη σέβεται - Έχουμε αφήσει πίσω μας την ένταση και συζητούμε χωρίς το δάχτυλο στη σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Τουρκία
NEWSROOM
Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Πολιτική / Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Το νέο γενικό νοσοκομείο στην Κομοτηνή θα έχει δυναμικότητα 165 κλινών και θα αντικαταστήσει το «Σισμανόγλειο», ένα από τα παλαιότερα εν λειτουργία νοσοκομεία στη χώρα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Που κολλάει αυτό που λες εσύ με αυτό που σχολίασα εγώ; Τι να πω, ειλικρινά; Απλά για να νομίζεις ότι μου την είπες σχολίασες; Οκ εντάξει μου την είπες, με τάπωσες, με βούλωσες, με αποστόμωσες. Ικανοποιήθηκες τώρα; Άντε πάρε κι ένα γλυφιτζούρι επειδή ήσουν καλό παιδί...
κολλαει στο οτι ξαφνικα ο Αλεξης ανακαλυψε και παλι οτι η Μερκελ ειναι ενας απο τους 28 αφου πρωτα εχει κανει ενα σκασμο συνομιλιες μαζις της και εσυ επικροτεις που την βαζει στη θεση της, .
ενταξει βρε Αλέξη, ολα καλά τα λες, κυρίαρχο κρατος κλπ αλλα ειναι ευγενικο τωρα αυτο που λες για Μέρκελ? μετα από τόσες συναντησεις? απο την αλλη ο Βαρουφάκης λέει να ρωτήσουμε τη Μέρκελ για τη συμφωνία!ειλικρινά θέλω να δω με καλή διάθεση την προσπάθεια της κυβέρνησης αλλά αυτή η μανία με τις δηλώσεις που αλλα ντα αλλα δε με αφήνει!