Απεργία την Πρωτομαγιά

Σαφής προειδοποίηση Μέρκελ προς την Αθήνα

Σαφής προειδοποίηση Μέρκελ προς την Αθήνα Facebook Twitter
Andrea Bonetti / PM Hand Out / SOOC
0

Πιθανή ακόμη μια συμφωνία με την Ελλάδα δήλωσε πριν από λίγο η Άνκελα Μέρκελ, μιλώντας στη γερμανική Βουλή. Παρόλα αυτά η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι η αρχή «μεταρρυθμίσεις έναντι βοήθειας» παραμένει και «είναι η αρχή για τη συνέχιση της συζήτησης».

Αναφορά έγινε από την καγκελάριο και για την  20η Φεβρουαρίου για την οποία είπε ότι εκεί η Ελλάδα επιβεβαίωσε ότι θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις. «Η συμφωνία έδινε το περιθώριο στην Ελλάδα να βάλει τις δικές της προτεραιότητες, ωστόσο παραμένει ως αρχή η εκπλήρωση των δεσμεύσεων και η ολοκλήρωση δευτέρου προγράμματος», τόνισε. Σημείωσε επίσης ότι τώρα η Ευρώπη είναι πιό δυνατή για να αντιμετωπίσει μια κρίση.

Αναφορά έκανε και για τις άλλες χώρες που είχαν μπεί σε μνημόνια λέγοντας ότι σε αντίθεση με την Ελλάδα η Ιρλανδία και η Πορτογαλία έχουν ολοκληρώσει τα προγράμματα του με επιτυχία ενώ και η Κύπρος είναι σε καλό δρόμο.. «Και η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο αλλά πρέπει να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις», είπε η καγκελάριος που τόνισε ότι θεωρεί ακόμη την συμφωνία πιθανή αν η Ελλάδα επιδείξει την ανάλογη θέληση.

Σημείωσε επίσης ότι στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής η Ελλάδα δεν είναι στην ατζέντα αλλά το ζήτημα θα τεθεί.

  

Η γερμανίδα καγκελάριος αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και τόνισε ότι η Γερμανία και η Γαλλία θα κάνουν κοινή πρόταση στη Σύνοδο Κορυφής για την ενίσχυση του συντονισμού της οικονομικής πολιτικής.

Όπως είπε «θέλουμε να συγκεντρωθεί η πολιτική σε εκείνους τους τομείς που είναι απαραίτητοι για την λειτουργία της Ε.Ε».

Για το μεταναστευτικό η κ. Μέρκελ τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν πέντε κράτη να δέχονται τα 3/4 των προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και έκανε λόγο για τρομακτικές εσωτερικές και εξωτερικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη. .

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM