Ντομπρόβσκις: Ο Γιούνκερ παραμένει σε επαφή με τον Τσίπρα, όμως ο χρόνος εξαντλείται

Ντομπρόβσκις: Ο Γιούνκερ παραμένει σε επαφή με τον Τσίπρα, όμως ο χρόνος εξαντλείται Facebook Twitter
1

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ παραμένει σε επαφή με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την εξεύρεση μιας «αμοιβαία αποδεκτής λύσης εντός των προθεσμιών», όμως ο χρόνος εξαντλείται.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο ίδιος υπενθύμισε πως η Κομισιόν είναι έτοιμη να δεχθεί αλλαγές στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, εφόσον έχουν ισοδύναμο δημοσιονομικό αποτέλεσμα.


Στο μεταξύ, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα τόνισε ότι «οι συζητήσεις συνεχίζονται σήμερα», αναφερόμενη στις συνομιλίες που άρχισαν χθες το απόγευμα μεταξύ Ελλήνων διαπραγματευτών και εκπροσώπων της Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ).


Σύμφωνα με μια ευρωπαϊκή πηγή, ο κύριος διαπραγματευτής του ΔΝΤ, ο Πολ Τόμσεν, ο οποίος απουσίαζε χθες, επρόκειτο να συμμετάσχει στις σημερινές συνομιλίες.


Ευρωπαϊκή πηγή που μίλησε από το Γαλλικό Πρακτορείο, τόνισε πως «μια συμφωνία σήμερα θα ήταν βεβαίως επιθυμητή. Βρισκόμαστε στα όρια του χρόνου που έχουμε στη διάθεσή μας για να σώσουμε την κατάσταση. Το Eurogroup της Πέμπτης είναι ο τελευταίος σταθμός αυτού του τρένου».


Ωστόσο, άλλες πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις φάνηκαν απαισιόδοξες. «Οι συνομιλίες είναι δύσκολες. Δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουν αποτέλεσμα», δήλωσε μία από τις πηγές, προσθέτοντας πως «οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκφράζουν φόβους μήπως δεν υπάρξει εγκαίρως μια συμφωνία».


«Τα δύο μέρη βρίσκονται ακόμη πολύ μακριά» το ένα από το άλλο, επιβεβαίωσε μια τρίτη πηγή, η οποία υποστήριξε ότι «προς το παρόν, η ελληνική πλευρά δεν έχει τηρήσει τις υποσχέσεις της» και ότι οι προτάσεις της «δεν βγαίνουν».

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αυτό που έγινε με τις ελληνικές τράπεζες στα Σκόπια μην σας ανησυχεί. Όλα καλά. Νικάμε. Λιτότητα τέλος, επαναφορά μισθών και συντάξεων, απείραχτοι τραπεζικοί λογαριασμοί, όλα καλά.