Τουσκ: Φοβάμαι πως πλησιάζει η μέρα που κάποιος θα πει στην Ελλάδα "game over"

Τουσκ: Φοβάμαι πως πλησιάζει η μέρα που κάποιος θα πει στην Ελλάδα "game over" Facebook Twitter
Από αριστερά, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ντόναλντ Τουσκ.
0

Την ανάγκη να ληφθούν άμεσα αποφάσεις στο ελληνικό ζήτημα, επισήμανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ σε αυστηρό μήνυμα προς την Αθήνα, μετά το τέλος των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, μαζί με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Τουσκ τόνισε συγκεκριμένα πως «Είναι προφανές ότι χρειαζόμαστε αποφάσεις και όχι διαπραγματεύσεις. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για τζογάρισμα. Φοβάμαι πως πλησιάζει η μέρα που κάποιος θα πει στην Ελλάδα "game over"».

«Κατά τη γνώμη μου η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι λίγο πιο ρεαλίστρια», υπογράμμισε και είπε ότι το επόμενο Eurogroup θα είναι κρίσιμο και αποφασιστικής σημασίας για την Ελλάδα. Η επόμενη σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο.

Από την πλευρά του, ο Γιούνκερ αρκέστηκε να πει ότι χθες είχε μια σύντομη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, υπογραμμίζοντας τις «καλές σχέσεις» μεταξύ τους, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Σημειώνεται ότι ακολούθησε δεύτερη συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ, μετά τη συνέντευξη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ