Βενιζέλος: Φεύγω πικραμένος που δεν με αναγνώρισε ο κόσμος

Βενιζέλος: Φεύγω πικραμένος που δεν με αναγνώρισε ο κόσμος Facebook Twitter
Φωτο: Nikos Libertas / SOOC
24

Την πίκρα του εξέφρασε ο Ε. Βενιζέλος χθες στο ΜΕΓΚΑ επειδή δεν αναγνωρίστηκε η προσπάθεια του για την Ελλάδα, όπως είπε. «Ήμουν αντιπρόεδρος στον Παπανδρέου, στον Παπαδήμο και στον Σαμαρά, μου βγήκε η πίστη!» είπε ο αποχωρών Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος μάλιστα έδειξε και να συγκινείται, κάνοντας λόγο για λανθασμένη εικόνα που έχει ο κόσμος για τον ίδιο.

«Νιώθω βαθιά πίκρα , γιατί έχω δαπανήσει 5 χρόνια τα οποία ισοδυναμούν με 50, λόγω της πυκνότητας των εξελίξεων, για να κάνω κάτι καλό για τον τόπο μου, κι ενώ καταφέραμε μια μείωση του δημοσίους χρέους κατά 180% σε πραγματικούς αριθμούς, ο κόσμος πιστεύει ότι έχω μετάσχει σε μια πολιτική που έχει κάνει κακό στον τόπο. Το πρόβλημα είναι πως έχει αλλοιωθεί η σχέση των κομμάτων με τους πολίτες, γι’ αυτό αισθάνομαι πικρία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είμαι απελευθερωμένος αν και έχει αλλοιωθεί πλήρως η φυσιογνωμία μου. Ο μέσος πολίτης πιστεύει ότι εγώ θέλω να ασκώ εξουσία. Βλέπετε το βασικό μου μέλημα δεν ήταν να προστατεύσω τον εαυτό μου,  το θέμα δεν είναι η σταδιοδρομία μας, εμάς δεν μας απασχολούσαν οι κυβερνητικές καρέκλες. Είναι βάρος να σηκώνεις αυτό το φορτίο. Εγώ καλούμε σήμερα να απολογηθώ γι αυτό που έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του ‘80 κατά στην διακυβέρνηση της οποίας εγώ δεν μετείχα ήμουν καθηγητής», είπε ακόμη.

Ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε και απαισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση εξακολουθεί να χάνει χρόνο. Για τις διαπραγματεύσεις είπε ότι δυσκολότερο θα είναι το εσωτερικό μέρος, η προσπάθεια δηλαδή του Αλέξη Τσίπρα να πείσει τους βουλευτές του.

«Δεν με εκπλήσσει η κυβέρνηση πορεύεται με την διαπραγμάτευση σχεδόν πέντε μήνες τώρα ενώ στην πραγματικότητα χάνει χρόνο.  Από πλευράς μου θέλω να ελπίζω ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία. Το μόνο που δεν ξέρω είναι αν ο κ. Τσίπρας είναι σε θέση να ολοκληρώσει την διαπραγμάτευση γιατί στην ουσία είναι διττή, και το πιο δύσκολο μέρος δεν είναι το έξω αλλά το μέσα. Από πλευράς μου θα καταστεί αναγκαίο το να ληφθούν νέα μέτρα», τόνισε.

Όσον αφορά τον κ. Τσίπρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως «ο πρωθυπουργός έχει προκαλέσει στον εαυτό του επιπρόσθετα προβλήματα τα οποία φέρουν το όνομα Γιάννης Βαρουφάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλου». «Είναι άνθρωποι που έχουν δείξει διαφορετική γραμμή από την κομματική και το τι θα γίνει στο μέλλον θα το δούμε, ίσως αργότερα παρακολουθήσουμε την δεύτερη πράξη του έργου».

Καταφέρθηκε ακόμη κατά των απολύσεων των καθαριστριών, των σχολικών φυλάκων και των υπαλλήλων των ΑΕΙ, που έγιναν επί αντιπροεδρίας του λέγοντας ότι διαφωνούσε και πως έπρόκειτο για πολιτικούς συμβολισμούς που δεν πρόσφεραν τίπτα και δεν είχαν καμία ουσία.

24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM