FAZ: Η Μέρκελ συμπαθεί τον Τσίπρα

FAZ: Η Μέρκελ συμπαθεί τον Τσίπρα Facebook Twitter
0

Η Άνκελα Μέρκελ συμπαθεί τον Τσίπρα και θέλει να τον σώσει, γράφει η γερμανική Frankfurter Allgemeine, σε άρθρο της οποίας περιγράφονται οι προσπάθειες της Γερμανίας να βοηθήσει την Ελλάδα.

Η εφημερίδα αναφέρεται σε εγκάρδια σχέση που έχει αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό μεταξύ της Μέρκελ και του Έλληνα Πρωθυπουργού, παρά τις διαφωνίες που υπάρχουν σε επίπεδο διαπραγμάτευσης.

«Η Μέρκελ βρίσκει τον Τσίπρα συμπαθητικό. Κατανοεί ότι έχει μπροστά του ένα απίστευτα δύσκολο έργο και ότι δεν έχει εμπειρία διακυβέρνησης. Θέλει να τον βοηθήσει», σχολιάζεις την εφημερίδα Γερμανός αξιωματούχος ενώ στο άρθρο σημειώνεται ότι η καγκελάριος έχει πολύ περισσότερη κατανόηση για τον Έλληνα πρωθυπουργό από την πλειοψηφία των Γερμανών, των βουλευτών και του Σόιμπλε.

Σημειώνεται επίσης ότι η Μέρκελ δεν θεωρεί λαϊκιστή τον Τσίπρα και αναγνωρίζει ότι πρέπει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις που ανέβαλαν άλλοι για χρόνια.

Επίσης ο Τσίπρας δεν έχει καλές σχέσεις με τους ολιγάρχες και η Μέρκελ εκτιμά ότι θα τα βάλει μαζι τους. Μάλιστα σύμφωνα με τη FAZ, όταν  ο Σόιμπλε δήλωσε ότι σκέφτεται ένα Grexit, η Μέρκελ τηλεφώνησε στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για να του πεί: όχι όσο βρίσκομαι στην εξουσία.

Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι η Μέρκελ, ο Ολάντ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξετάζουν μια μείωση του ελληνικού χρέους, μέσω της παράτασης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και μικρότερων επιτοκίων.

Η Γερμανίδα καγκελάριος έχει επενδύσει μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο για να βοηθήσει τον Τσίπρα, υπογραμμίζει η γερμανική εφημερίδα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: «Για να έρθει κανείς πιο κοντά στην Ευρώπη πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο»

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: «Για να έρθει κανείς πιο κοντά στην Ευρώπη πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μια εφ'όλης της ύλης συνέντευξη στο podcast «The Rest is Politics», μιλώντας για την ανάπτυξη της χώρας, τον Ανδρέα Παπανδρέου, το μεταναστευτικό, το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και το TikTok
NEWSROOM
Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Διεθνή / Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Ο Ερντογάν έπλεξε το εγκώμιο του Μεντερές ανθρώπου που άνοιξε την πόρτα για την επαναφορά του ισλαμισμού στην Τουρκία και επιτέθηκε εναντίον του κοσμικού Γκιουρσέλ που τον ανέτρεψε
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Επιστολική ψήφος: Λήγει η προθεσμία αποστολής του ψηφοδελτίου για τις Ευρωεκλογές – Οι τελικές ημερομηνίες

Πολιτική / Επιστολική ψήφος: Λήγει η προθεσμία αποστολής του ψηφοδελτίου για τις Ευρωεκλογές – Οι τελικές ημερομηνίες

Υπενθυμίζεται ότι για να καταμετρηθούν οι επιστολικές ψήφοι θα πρέπει να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους έως την παραμονή των εκλογών και συγκεκριμένα έως και το Σάββατο 8 Ιουνίου και ώρα Ελλάδας 17:00
NEWSROOM