Nonpaper Μαξίμου σχολιάζει τις δηλώσεις του Γιούνκερ: Εμείς έχουμε δώσει πρόταση και είναι η μόνη βάση για συζήτηση

Nonpaper Μαξίμου σχολιάζει τις δηλώσεις του Γιούνκερ: Εμείς έχουμε δώσει πρόταση και είναι η μόνη βάση για συζήτηση Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Andrea Bonetti
11

Απάντηση στα περί ασυνέπειας που καταλόγισε στην ελληνική κυβέρνηση σήμερα ο Γιούνκερ σπεύδει να δώσει λίγη ώρα μετά με non paper το Μαξίμου.

Οι κυβερνητικοί κύκλοι σημειώνουν πως πρόταση των τριών θεσμών δεν μπορεί να γίνει στο σύνολό της αποδεκτή από την Ελλάδα, όπως έγινε σαφές και στην προχθεσινή συζήτηση στην Βουλή. Επιπλέον προσθέτουν ότι η ελληνική κυβέρνηση αναμένει τις παρατηρήσεις των θεσμών επάνω στην δική της ρεαλιστική πρόταση, επί τη βάση της οποίας είναι διατεθειμένη να συνεχίσει την διαπραγμάτευση σε πολιτικό επίπεδο.


«Κανένα κόμμα στη Βουλή δεν είπε, ούτε καν υπονόησε, ότι μπορεί να γίνει αποδεκτό αυτό το κείμενο στο σύνολό του» επισημαίνεται από το Μαξίμου. Οι κυβερνητικές πηγές  προσθέτουν ότι είναι ήδη γνωστό πως η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει επισήμως από την προηγούμενη Δευτέρα στους θεσμούς ρεαλιστική και βιώσιμη πρόταση τόσο ως προς τα αναγκαία δημοσιονομικά μέτρα και τις δομικές μεταρρυθμίσεις που προτίθεται να υλοποιήσει, όσο και για το κρίσιμο ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους, του οποίου η επίλυση αποτελεί προϋπόθεση για βιώσιμη συμφωνία.


Η Ελληνική κυβέρνηση - σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους- μετά την κατάθεση της πρότασής της -που άλλωστε αποτυπώνει και το κοινό έδαφος της διαπραγματευτικής διαδικασίας που ολοκληρώθηκε στα BG- αναμένει με ενδιαφέρον τις παρατηρήσεις των θεσμών πάνω στη πρότασή της και είναι διατεθειμένη να συνεχίσει, από εδώ και στο εξής, την προσπάθεια περαιτέρω σύγκλισης σε πολιτικό επίπεδο.
Σημειώνουν εξάλλου ότι ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, η Καγκελάριος της Γερμανίας Α. Μέρκελ και ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρ. Ολάντ, θα συναντηθούν, ούτως ή άλλως, στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, την ερχόμενη Τετάρτη.


Παράλληλα τονίζεται πως η Ελληνική πλευρά δεν συνηθίζει να θέτει χρονικό όριο στη διαπραγμάτευση, με αναφορά στη δήλωση του Πρωθυπουργού στην Βουλή ότι «όριο της κυβέρνησης αποτελεί μόνο η επίτευξη μιας κοινωνικά δίκαιης και οικονομικά βιώσιμης λύσης, ικανής να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να δώσει προοπτική στην οικονομία αλλά και αξιοπρέπεια στον ελληνικό λαό».


Όσο ο ελληνικός λαός θα στηρίζει με αποφασιστικότητα αλλά και με ψυχραιμία την εθνική διαπραγματευτική προσπάθεια, η ελληνική κυβέρνηση θα διαπραγματεύεται με σθένος και υπευθυνότητα και οι δίκαιοι στόχοι της θα γίνονται ολοένα και πιο εφικτοί καταλήγουν οι κυβερνητικοί κύκλοι.

11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Πολιτική / Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Το νέο γενικό νοσοκομείο στην Κομοτηνή θα έχει δυναμικότητα 165 κλινών και θα αντικαταστήσει το «Σισμανόγλειο», ένα από τα παλαιότερα εν λειτουργία νοσοκομεία στη χώρα
NEWSROOM
Στην Τουρκία περί τα τέλη 2024 θα συγκληθεί το ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας, συμφώνησαν Μητσοτάκης-Ερντογάν

Πολιτική / Στην Τουρκία περί τα τέλη 2024 θα συγκληθεί το ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας, συμφώνησαν Μητσοτάκης-Ερντογάν

Αμφότεροι αναγνώρισαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διμερείς σχέσεις τους τελευταίους μήνες και είναι σημαντικό ότι παρά τις διαφορές, εστίασαν στα θετικά
NEWSROOM
Τα συμπεράσματα από τις κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Ερντογάν- Οι συμφωνίες και οι «κόκκινες» γραμμές

Πολιτική / Οι συμφωνίες και οι «κόκκινες» γραμμές από τις κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Ερντογάν

Για «τουρκική» μειονότητα μίλησε ο Ερντογάν, «είναι θρησκευτική» απάντησε ο πρωθυπουργός- Οι κοινές δηλώσεις και η διαφωνία του πρωθυπουργού με τον Ερντογάν σε live μετάδοση για το αν η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Οργη ο Γιουνκερ,νευρα ο Σουλτς...ψυχραιμια παιδια! Ελπιζω σε μια λυση που να ειναι καλη για ολους. Πολιτισμενη,Δικαιη και Δημοκρατικη. Και οχι σε ενα τελος εκκωφαντικο οπως ονειρευεται ο φιλος Αλεν Ντελον.Συνιστω ψυχραιμια!
Είτε λέει αλήθεια ο Γιούνκερ, είτε δεν καταλαβαίνει τον Τσίπρα, είτε σκόπιμα ψεύδεται. Ότι και από τα τρία αυτά συμβαίνει μόνο ευχάριστο δεν είναι. Αυτό το πήγαινε - έλα μεταξύ δανειστών και κυβέρνησης ΠΡΕΠΕΙ κάποτε να τελειώνει.
Η ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί τον ''διάλογο'' όπως νοείται στην ελληνική πραγματικότητα: ατέρμονες συζητήσεις και πήγαινε-έλα σε μία προσπάθεια απλά να μην αλλάξει τίποτε. Και σε εσωτερικό πλαίσιο κάτι τέτοιο ''πιάνει'' από τις προνομιούχες ομάδες που επιδιώκουν τη διατήρηση των κεκτημένων τους, σε διεθνές πλαίσιο δε νομίζω ότι μπορεί επ' άπειρον να συνεχίζεται αυτό το θέατρο του παραλόγου.
Μάααλιστα... ..δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει αλλά το θέμα δεν είναι ότι θα θιχτούν οι προνομιούχες ομάδες (και ποιές είναι αυτές άραγε; Γιατί προνομιούχο θεωρούμε όποιον, έστω και σε μικρό βαθμό εξακολουθεί να βιώνει σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο...), αλλά κυρίως εκείνες, οι αδύναμες κοινωνικές ομάδες, που είδη έχουν θιχτεί επανειλημμένως και ζημιωθεί σοβαρά.
Ο σκοπός είναι, απλώς, να τελειώσει ή πως θα τελειώσει, με μία ρεαλιστική λύση και από τις δύο πλευρές;;;Αν είναι να ακολουθηθεί το ίδιο απάνθρωπο και αντιλαϊκό πρόγραμμα ή σχεδόν το ίδιο, των προηγούμενων κυβερνήσεων, τότε ποιός ο λόγος που εκλέχτηκε ο Σύριζα;;;Μετά, πάλι θα κλαιγόμαστε (αν, έτσι ή αλλιώς, μονίμως κλαιγόμαστε).Δεν ξέρω... καταλαβαινόμαστε μεταξύ μας ή όχι;...
Ο σκοπός είναι να μην είχαμε φτάσει εδώ. Να ήμασταν μία φυσιολογική χώρα, με πολίτες στα συγκαλά τους και όχι ψεκασμένους που περιμένουν εύκολες λύσεις και βλέπουν παντού εχθρούς και συνωμοσίες και να είχαμε μία πορεία παράλληλη με αυτήν άλλων χωρών σε κρίση. Το πράγμα θα τελειώσει και θα τελειώσει εκκωφαντικά. Ίσως είναι άσχημο να το θέτω έτσι, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε σαν λαός να πάρουμε άλλο δρόμο. Είμαστε άξιοι της τύχης μας. Κανένας δεν μπορεί ούτε να σε σώσει ούτε να σε βοηθήσει αν δεν θες εσύ ο ίδιος. Υ.Γ. Δεν μιλάμε για το ίδιο πρόγραμμα λόγω δημοσιονομικού κενού τότε και τώρα. Αν καταλάβαινες δεν θα μιλούσες για ίδιο ή σχεδόν ίδιο. Κι αυτό συνέβη καθαρά υπ' ευθύνη μας.
@Αλέν Ντελόν 7.6.2015 | 22:21«Το πράγμα θα τελειώσει και θα τελειώσει εκκωφαντικά».Πότε κανείς δανειστής ή τοκογλύφος δεν έσωσε ή βοήθησε τον δανειζόμενο. Αυτό μόνο θα πω. «Είμαστε άξιοι της τύχης μας».Η τύχη δεν έχει καμία σχέση με ό,τι συμβαίνει. Όλα είναι θέμα επιλογών αμφοτέρωθεν.